Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiatalok, nektek is vannak...

Fiatalok, nektek is vannak anyagi gondjaitok?

Figyelt kérdés
Tizennyolc éves vagyok, dolgozok de nem kapom meg minden nap a keresetemet, majd egyben az egészet. Egy távol élő rokonom jött hozzánk látogatóba a nyárra. Kisebb testvéremmel egyidősek, mindig jól megértették egymást egyértelmű, hogy ők együtt csinálnak programokat, én nem is nagyon tudok vele miről beszélgetni. Mivel édesanyám sokat dolgozik, sokszor én főzök, pakolok utánuk. Anya ad nekik pénzt, hogy menjenek strandra, moziba, nekem mindig azt mondja, hogy ha majd én is foglalkozom a rokonommal, nekem is ad a közös programokra pénzt, amúgy nem..Ha megkapnám a fizetésemet, nem kérnék anyámtól, de akkor sem tartom ezt igazságosnak. A két kisebb bármit megkap bárhova mehet, én gondoskodjak róluk, anya sűrű munkabeosztása miatt, de pénzt nem kapok a saját programomra csak ha velük szervezek valamit..? Szerintetek ez Igazságos így?
2012. júl. 14. 15:40
 1/8 anonim válasza:
33%
18 évesen már én sem kaptam pénzt a szüleimtől, sőt haza is adtam a saját keresetemből. Ha nem volt elég a pénzem, kölcsönt kértem tőlük amit köv. fizukor vissza is adtam. Tudom ez téged nem boldogít, csak leírtam nálunk hogy volt akkoriban. Mára 2 gyerekes anya lettem én is és megtanultam beosztani azt amink van.
2012. júl. 14. 15:47
 2/8 anonim ***** válasza:
65%
Nem az! de ez van, mindig a kisebbeket favorizálják...
2012. júl. 14. 15:48
 3/8 anonim ***** válasza:

18 éves vagy dolgozol.

Normális, hogy a keresetedet nem naponta kapod meg és normális, hogy a nem dolgozó kistestvéreidet viszont eltartja.

Üdv a való életben!

Ha többre vagy jobbra vágysz irány az iskola, tanult tovább (sok diák mellette dolgozva tartja el magát szülőtől független).

2012. júl. 14. 15:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Nyilván tanulok még, ez nyári munka. Nem is azzal van a baj, hogy nincs pénz vagy ilyesmi...hanem, hogy ha tesómékkal csinálnék programot akkor kapnék..h velük megyek le strandra, fizeti, ha a barátaimmal megyek le stranra, nem fizeti..
2012. júl. 14. 15:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Feltételezem, hogy te amikor annyi voltál, mint most a testvéreid akkor te is kaptál pénzt.

Most már van saját forrásod így nem kapsz.

2012. júl. 14. 15:55
 6/8 A kérdező kommentje:

De nem értitek a problémát, nem azért nem kapok pénzt mert van keresetem..amit amúgy majd másfél hónap múlva kapok meg, addig meg majd ugye egész nyáron itthon malmozok...

itt az a gond, hogy nem VELÜK csinálok programot..

2012. júl. 14. 16:07
 7/8 anonim ***** válasza:
70%

Ne haragudj, de itt Te vagy az értetlen, és "nem az a tömeg aki szembe jön az autópályán"....

Már miért kellene pénzt kapnod?

1) 18 éves vagy...

2) Önálló keresettel rendelkezel (nekem még akkor sem lenne p*fám kérni, ha történetesen a kicsikkel mennék - sőt, általában ha az öcsémmel megyek, én fizetek neki mindent: fagyit, belépőt, csokit stb.

Egy normális keresetből néha-néha ez a minimum.

3) Te a saját ÖNNÁLLÓ "magánbulidra" kérsz pénzt...miért is kéne anyucinak egy 18 éves kölök hülyeségeit finanszíroznia??? Jó, ha kér pénzt adok, de nehogy már ezt elvárásnak vegye, mint te...!!! :-o

4) Miért nem lehet elmenni a kölkökkel??? - még lehet jól is éreznéd magad... (én pl. így ismertem meg egy volt barátnőmet...ráadásul pont strandon...)

2012. júl. 14. 23:37
 8/8 anonim válasza:
Kedves utolsó! Úgy látom mégsem érted a problémát. Hiába keres, a fizetését csak nyár végén kapja meg, tehát addig nincs pénze. Akkor miből finanszírozza a dolgait, legyen az buli, vibrációs gyűrű, vagy éppen csoki az öcsinek?
2012. júl. 22. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!