Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Korral jár, vagy depresszió?

Korral jár, vagy depresszió?

Figyelt kérdés

Pár hónapja semmiben sem találom az örömöt. Nincsenek barátaim, egész nap csak itthon ülök, holott nyár van és 20 éves vagyok... Idejét nem tudnám megmondani mikor voltam utoljára igazán boldog.

Az egyetemen sem találom a közös hangot úgy a többiekkel, mindig úgy érzem, hogy kirekesztett vagyok, még akkor is, ha egyébként úgy elbeszélgetnek velem, de nem érzem, hogy a társaság része lennék... így nyáron meg nem is hallok róluk...

Próbálkoztam fórumokon is, de ott nem találtam a saját korosztályomban.

Voltatok/vagyok hasonló helyzetben? Hogyan lehet kimászni ebből a gödörből...?

2012. júl. 13. 21:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Siófok Petőfi Sétány! Indíts most!! Elszáll minden gondod.
2012. júl. 13. 22:00
 2/4 A kérdező kommentje:

Sajnos messze lakom ahhoz...

Pedig olyan jó lenne ismerkedni, beszélgetni valakivel...

2012. júl. 13. 22:20
 3/4 anonim ***** válasza:

ezzel én is ugyanígy vagyok.. én sem tudok barátozni, pasizni, de már teljesen elfogadtam (csak néha jön rám a hülyeség).. próbálok olyan dolgokkal foglalkozni, amiket egyedül is lehet.. néha sikerül lefoglalnom magam és már egyre jobb.. persze ez hosszú folyamat elérni, de szerintem így is lehet boldog az ember.. keress olyan elfoglaltságot, amit egyedül tudsz végezni és csak azzal törődj.. mindig kösd le magad valamivel( az se baj ha nem érdekel annyira eleinte), hogy ne is legyen lehetőséged ilyesmin gondolkozni.. nekem bevált, persze nem megy egyik napról a másikra ..

(19/L)

2012. júl. 13. 22:28
 4/4 szeszfőzde válasza:

#3 biztos vagy benne, hogy ez Neked "jobb"? Azért mert nem nézel szembe a problémákkal, még ott vannak.

Szerintem a kor és a depresszió között szoros összefüggés van. Több idő alatt több negatív behatás éri az embert, ami lejjebb húzza (feltéve ha közben nem éri pozitív). Hasonló cipőben jártam/járok én is (meg talán Mo. lakosságának 60%-a). Mozdulj ki egy kicsit, sportolj, csináld azt, ami érdekel, az majd bevonz más embereket. Ha nagyon nem találod a helyed, akkor keress fel egy szakembert. Kineziológust, pszichológust. Ha már egyszer belekerültél ebbe a gödörbe, nem ez lesz az utolsó alkalom...

2012. júl. 25. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!