Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldi névváltozás esetén...

Külföldi névváltozás esetén ez hogy megy (bővebben lent), és a külföldön született gyerekeim milyen állampolgárok lesznek (ha az apjuk más állampolgár mint én)? (bővebben)

Figyelt kérdés

Szóval, én magyar állampolgár vagyok, és a párom nem, nem is Magyarországon él,

és hozzámegyek külföldön, névváltozáskor a Zsófiából Sophia lesz, mivel ők nem használják a Zsófia nevet, és a vn. és a kn. helye megcserélődik?

Kiss Zsófia a nevem (azért írom le mert sokan vagyunk ilyen nevűek), ebből én Sophia 'xy' leszek???

És ha külföldön (a párom szülővárosában, ahol lakik országban) szülök, akkor ottani állampolgár lesz a gyerek?

2012. júl. 12. 12:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Itt Ausztraliaban a kovetkezo a helyzet: itt kerhetsz nevvaltoztatast mellyel angolosithatod kiejthetetlen magyar nevedet. Valoban egy kulfoldi a Zsofiat soha az eletben nem fogja kiejteni, de meg minden egyes alkalommal meg fogjak kerdezni na es h betuzod, ami eleg idegesito lesz szamodra. Mo-n maradsz tovabbra is Zsofia hivatalosan es nem fognak Sophianak regisztralni. De itt beregisztralnak Sophia-nak es kulfoldi utlevel allampolgarsag megszerzese utan itt 4 ev, es elismerik a kettos allampolgarsagot, bankkartya, hitel, etc minden hibvatalos dokumentum a Sophia xyz neven fog menni.

A gyermeketek ha kettos allampolgarsag megengedett automatikusan az adott orszag allampolgara lesz, mivel az apa az adott orszag allapolgara meg akkor is ha te meg nem vagy az mert nem szeretzed meg a jogosultsagot ra.

A gyereketeket a ti esetetekben beregisztraljak Mo-n kulfoldi irassal mivel apa kulfoldi allampolgar. Ha magyar allampolgar lenne az apa is, akkor a kulfoldi nevet csak magyar helyesirassal regisztraljak. Ezert sok itt elo magyar gyereket hivjak Daniel, Anna, Mark, Adam, Peter, Robert, Gabriella-nak mert nem kell irast valtoztatni. Az en ferjem ausztral, en mar kettos allampllgar vaguok magyar-ausztral, kislanyom itt szuletett, itt hazasodtunk, otthon anyakonyveztettem, az elso neve magyarban is megtalalhato egy massalhangoz kulonbozetevel, de angol irassal anyakonyveztettem, a masodik neve ir, mivel ferjem anyukaja ir szarmazasu es ez a nev nagyon tetszik, es magyar helyesirassal nagyon hulyen nezne ki de angolul nekem nagyon tetszik leirva. Tehat mi nem magyarositottuk a kislanyom nevet, es nem is kellett mert ferjem nem magyar allampolgar.

En megmaradtam annak aki voltam, mert az en nevemet le lehet irni angolul, nem okoz gondot, csak eleg erdekesen ejtik de 11 ev tavlataban mar megsozktam...

2012. júl. 25. 17:17
 12/12 anonim ***** válasza:
A Sophia meg nagyon szep nev, ha lesz meg egy kislanyunk ezt a nevet szanjuk neki.
2012. júl. 25. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!