Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagymamák, Anyósok miért az...

Nagymamák, Anyósok miért az "unokáitok a gyerekeitek2?

Figyelt kérdés

Mért van az,hogy az unokáitokkal ugyanúgy akartok viselkedni mint annak idején a saját gyerekeitekkel??

Vagy mivel a saját gyerekeiteket nem tudtátok úgy nevelni ahogy ti akartátok akkor miért az unokátokon akarjátok ezt "behajtani"?????

Miért nem hagyjátok,hogy az unokáitokat a saját anyukája és apukája úgy nevelje ahogyan az nekik tetszik,miért kell beleszólni mindenbe????

(Senki,ne vegye sértődésnek a kérdéseimet"akinek nem inge nem veszi magára"csak kíváncsi vagyok,hogy a ti szemszögetekből,hogy látjátok ezeket a kérdéseket amik sok ember számára nagyon nehézzé teszi a mindennapi életet és boldogságot a gyerekével,gyerekeivel!!!

2009. júl. 12. 07:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok nagymama, azért szólhatok? :)

Könyebb az unokát nevelni, mert addigra ott a ahatalmas élettapasztalat, tisztán látják mit rontottak el ők maguk és szeretnék, ha a gyerekük nem követné el ugyanazokat a hibákat.

Meg különben is, nagyszülőnek lenni nem akkora felelőség, általában már több idejük és türelmük van, mint a szülőknek.

2009. júl. 12. 07:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

En nem vagyok nagymama, de van elkepzelesem miert "ilyenek" a nagymamak.

Szoval az anyosom, nem tudom mit rontott el mindket gyerekenel, de egyik sem latogatja :(

Mi nem vagyunk egyutt az apukaval, tobb mint 10eve. Viszont nagyon szereti a lanyomat. mindennap a sulibol hozza megy ebedelni, tanulni. Most a vakacioba is majdnem mindennap meglatogatja a mamat. En dolgozok reggel 7-tol este 7-ig. A parom is.

Amit elrontott a gyerekeinel, szerintem ezzel szeretne bizonyitani, maganak, hogy megsem volt rossz szulo.

Gondolom valahol, itt van a kutya elasva :))

Sokszor rossz neven vettem, hogy ugy oda van a lanyomert, de rajottem, hogy csak nekem akar segiteni :)

32/ anyuka

2009. júl. 12. 07:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt a nagymamáknak több a tapasztalata és az ideje is,mint amikor az ő gyerekei voltak kicsik.Biztos vannak,akik a saját gyerekeik nevelésében hibáztak,esetleg el is rontották azt.De tapasztalatom szerint a mai fiatalok sokkal többet hibáznak.Mindent megadnak a gyereknek,és a tinik kicsúsznak a kezükből.Legalábbi ezt támasztja alá a sok tini,aki bunkónak stb,nevezi az anyját,amiért pl.nem engedi késő éjjelig bulizni,stb. a 13-14 éves gyerekét.Jobban érzékelik az ebben rejlő veszélyt,és megpróbálnak tenni ellene.Meddő próbálkozás,mert a gyerekeik egyre inkább kizárják őket a család életéből.Nem állítom,hogy minden tanács jó,amit egy idősebb ad,de azért nem kellene mindent csípőből elutasítani.Elkellene a fiataloknak gondolkozni a tanácsain,és ami jó,azt megfogadni,de legalábbis elgondolkozni rajta.Arra sem ártana gondolni a fiataloknak,hogy ők is elronthatják a gyerkeik nevelését,ők is lesznek nagyszülők,és őket is ugyanezek a vádak érik majd.Az az érv,hogy én nem leszek ilyen anyós,ilyen nagymama nem állja meg a helyét.Senki nem tudja,milyen lesz a kapcsolata a gyerkével és annak családjával évekkel előre.A szándék még kevés,nem biztos,hogy az úgy is lesz.Több empátia és tolerancia kellene a családi kapcsolatokban,és persze a házasságokban is.Akkor nem lenne ennyi válás sem,ami legjobban a gyereket viseli meg,és lesz belőle labilis felnőtt.
2009. júl. 12. 08:09
 4/5 anonim válasza:
100%

Helló!

Én egy 3 éves kislány édesanyja vagyok!!

Édesanyámmal laktam,majd anyósommal és édesapámnál is pár hónapig míg lakáshoz jutottunk!!

A legidegesítőbb mikor nevelnéd saját gyermeked a te igényed és legjobb szándékod szerint s nem tudod mert ha a nagymamának vagy a nagypapának nem tetszik valami rögtön odaugrik s mondja az ő verzióját!Vagy ha valamire azt mondod a gyereknek hogy nem és a nagymama mégis odaadja megteszi!!

De nem nagyon tudunk ellene tenni mivel senkit nem akarunk megbántani!!Legjobb megoldás a különélés a nagyszülőktől!!Ha viszont náluk van az unoka kényeztessék csaka nagyszülőknek ez a dolguk!! pusza

2009. júl. 12. 21:11
 5/5 anonim válasza:
100%
A szülő saját gyermekéért felelősséggel tartozik azt óvja ,neveli!!!Az unokát csak szeretgetniük s kényeztetniük kell!!Ők nem nevelés szempontjából látják unokáikat hanem csak kényeztetés szempontból!!Ezért ha a szülő valamire nemet mond a nagymama mégis igent,mert csak a legjobbat akar nekik s nem gondol bele hogy ezzel lehet nehézséget okoz a szülőnek!!De rossz szándék biztos ne vezérli őket!!!
2009. júl. 12. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!