Miért csinálják ezt a szüleim?
Úgy veszem észre hogy a szüleim különbséget tesznek köztem, és a nővérem között. Lehet hogy nem így van, de én ezt érzem. Kiskoromtól kezdve van ez, a nővérem vékony (45 kg), és azt hajtogatják, hogy : "a nővéred milyen vékony, bezzeg te.." Ez miatt már elég bűntudatom van így is, hogy nem felelek meg nekik, fogyókúrázom és eddig 8 kilót adtam le, most vagyok 50, de nem úgy néz ki, mintha meg lennének vele elégedve. És ugyanígy van tanulás terén is. A nővérem egy rosszabb iskolába ment, én közgazdaságiba, ő sima gimibe, ami rosszabb eredményt ért el valami iskolaösszesítési listán vagy mi a fenén, de csak azt hajtogatják, hogy én milyen rosszul fogok leérettségizni, nem úgy mint a nővérem stb.
Ha valamire ő kér pénzt, egyből kap, nekem május óta kell könyörögnöm egy samponért, amit ki szeretnék próbálni, persze nővérem tegnap szólt, ma már meg is vehette.
Ő cigizhet, eljárhat bármerre egy szó nélkül, nekem tiltanak mindent, buliba se engednek el. Ezt nem azért mondom, mert cigizni akarok vagy ilyesmi, csak azért tényleg furcsa, hogy míg a nővérem havi 4-5x is eljár, én kéthavonta mennék el 1x, de akkor is húzzák a szájukat.
Jó tanuló vagyok, most készülök nyelvvizsgázni, tényleg mindent megcsinálok nekik, de már teljesen le vagyok hangolva az miatt, hogy ezt csinálják. Lehet hogy csak én vagyok érzékeny, vagy nagyon magamra veszem a dolgokat?
17L
Barátnőm szülei is teljesen ilyenek, a családban is ő a kisebb, a nővérét a mai napig körülrajongják... Persze, elismerem, jobb anyagiakat teremtett magának, munkájának köszönhetően sokfelé utazik - külföldön és belföldön egyaránt -, jól keres, csinos, intelligens, egyszóval minden szülő álma... Barátnőm csak annyiban különbözik a nővérétől, hogy ducibb, alacsonyabb nála. Tanulmányokban se különbözne semmitől, csak a nővérének finanszírozták a főiskolát, neki meg nem, mondván, úgy sem sikerül. Diákhitelbe meg nem akart belemenni, mert otthon lakott még, és azzal újra lepontozta volna magát a szülei előtt. Nővére most terhes, körbeajnározzák, szeretnék, ha hazaköltözne, hogy az unoka közelében lehessenek. Barátnőm kislánya 2 éves, ő külön költözött a férjével, tönkrement a dolog, haza szeretett volna menni, de megmondták neki, hogy szó se lehet róla, mert nincs hely. Az ő kislánya is sokmindent megkap a nagyszüleitől, nem azt mondom, hogy nem, de titkolni se próbálják, hogy a nővérét jobban szeretik...
24/N
Csak az a baj, hogy nem értem miért csinálják ezt. Legalább valami magyarázat lenne erre.. Nővérem nem olyan jó tanuló, érettségije se lett egy szuper (2 db 3as, 1 db 5ös, a maradék 4es), van egy OKJ-s szakmája, és ennyi. Nekem a mostani évvégim 4,56-os átlagú lett, a tavalyi és 4 egész fölött volt, előtte pedig kitűnő tanuló voltam, mégcsak 4-eseim se voltak.
Miattuk tanulok, azért hogy megfeleljek nekik, de most is le vagyok hordva, hogy matekból hogy mertem 4es lenni, szégyent hozok rájuk, stb stb...
Köszönöm szépen. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy ezt miért csinálják, hallottam pár esetet, ahol ugyanígy viselkednek a szülők. Nincs senkinek semmi ötlete arra, hogy hogyan tudnék nekik megfelelni?
Sajnos már addig fajult a helyzet, hogy lehet meg kéne szöknöm, de előtte mérlegelem a helyzetet, hátha meg lehet oldani a problémát úgy, hogy itthon maradok. Tud valaki tanácsot adni?:)
Első vagyok...
Ha tudnám, megírnám:-). Ezt csak a szülők tudják. Szerintem próbáld meg őket kifaggatni, és megmondani, mennyire rosszul esik ez így neked. Habár úgyse fogják észrevenni.
Nálunk hugommal van kivételezés. Annak az okát tudom. Anyáék azt hitték, hogy ha nem fogják annyira szigorúan, nem lesz annyi baj, mint velünk kamaszként. Jelzem: a baj csak több lett, azóta anya inkább ráhagyja, azt csinál, amit akar...
24/N
Második vagyok!
Ez a tipikus esete annak, ami közhely de minden szülő hangoztatja, hogy minden gyermekét ugyan úgy szereti, pedig soha sincs így.. Szerintem ha eddig nem vették észre, hogy mindent megteszel, ezután sem fogják... DE(!!!) majd később, ha idősek lesznek, majd akkor visszatérhetsz rá velük, mert hidd el, ő lesz az utolsó, aki rájuk nyitja az ajtót! Előbb, de inkább utóbb, mindenki becsoszog az utcába, tudod, a sors...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!