Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnék változtatni ezen?

Hogy tudnék változtatni ezen?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban -mivel a születés és névnapom szinte egymást követő napon van- mindig letudták az ajándékozást egyszerre a szüleim és a testvéreim. Volt hogy hónapokkal korábban megkaptamegy ruhaneműt azzal a felkiáltással, hogy ezt szülinapodra kapod. Most, hogy a két jeles esemény között vagyok fel sem voltam anyai ágról köszöntve. A párom még úgy ahogy elfogadja, de a környezetem (barátom, munkahely) nem érti miért lettem ilyen elcseszett, hogy zavarba vagyok, ha engem akarnak köszönteni, ünnepelni. Én szívem szerint aludnék 1 hetet, hogy kimaradjon ez a látszat jókedv. Játszd meg magad a mások kedvéért. Pedig ordítanék, hogy aki szeret és jóban van velem az az év többi napján is tudathatja velem-ne csak ezen az egy napon. Tudom, hogy kinek köszönhetően lettem ennyire defektes. Ezen lehet ennyi idősen változtatni? (29/F)
2012. júl. 9. 22:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Persze, elhatározás kérdése. A szüleid olyanok voltak, a barátaid meg ilyenek. Jobb érzés ez, mint mellőzöttnek lenni. Ha így nézed, könnyebben elfogadod.
2012. júl. 9. 22:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem örülj neki,hogy nem felejtenek el felköszönteni,mert ha ilyenkor téged ünnepelnek,akkor biztosan máskor is szeretnek,csak ez a nap való erre.Hidd el sokan örülnének a helyedben.Gondolj bele,hogy mennyire fájna ha, ezen a napon mindenki elfeledkezne Rólad.A férjemet nem köszöntgették soha gyerekkorában,ki is ölték belőle a"törődöm veled" érzéseket.Nekem viszont nagyon rosszul esik,hogy mindenki kollégák,szülők stb felköszönt csak ő nem.Pedig mondta,hogy mennyire fájt ez neki,annak idején.És látod most ugyanazt teszi,velem és a gyerekeivel.Kellenek ezek a ceremóniák hidd el.
2012. júl. 9. 22:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Talán igazán ez akkor fog változni, mikor saját családod lesz. Amikor ott lesz egy kisgyerek, aki a mindened lesz, őt egészen biztosan mindig örömmel fogod meglepni a szülinapján, névnapján, és ebből az örömből talán majd felfogod, hogy azoknak, akik tényleg kedvelnek, jó érzés téged felköszönteni, nem pedig képmutatás mint a családodban volt. Ez nem a szeretetről szól, így hülyeség azt mondani, hogy szeressenek az év többi napján is. Ez a 2 nap az ünnepelté, akit nem szeretettel kell elárasztani, csak meg kell róla emlékezni. Sajnálatos, hogy ezt így elb.szták nálad, de mondom, szerintem majd amikor lesz kisgyereked, mindent meg fogsz érteni! Mert érte majd megteszel mindent, hogy azt a 2 napját tökéletessé varázsold és boldognak lásd.
2012. júl. 10. 10:13
 4/5 A kérdező kommentje:

Túl is van idénre is az ember. Olyan hasznos ajándékokkal, amelyek tényleg emlékezetessé tették a nagyon kerek évszámot. Zokni, alsó, egy csoki melyet tőlem kapott egyikük pár hete.

Be kell lássam, hogy talán ha saját családom lesz akkor talán tudom majd értékelni. Az viszont holtbiztos, hogy én nem nyomorítom meg egyik gyerekemet sem - főleg nem így!:S

2012. júl. 11. 21:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is ismerek vkit aki közel áll hozzám neki is így van a szüli névnapja-céloztam rá hogy én nem csesznék ki így a gyerekemmel :(

De őt már anyukája nem tudja sajnos felköszönteni-őt senki nem pótolhatja neki a barátok sem :(

2012. aug. 4. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!