Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan definiálnátok azt a...

Hogyan definiálnátok azt a fogalmat, hogy család?

Figyelt kérdés

Számodra mit jelent? Milyen elvárásaink lehetnek a családtagjainkkal szemben? Bármit írhattok,amit ti erről gondoltok.

Köszönöm a válaszokat

2012. júl. 8. 09:56
 1/8 anonim ***** válasza:
72%
A család az a rendszer, ahol mindenki megkeseríti a benne levők életét, uralkodni akar a másikon, és soha nem segít, ha kell valami.
2012. júl. 8. 10:22
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez jó :)
2012. júl. 8. 10:27
 3/8 anonim ***** válasza:

első elég fos családban élhet, ha ez jut eszébe.

nem tudnám egy definícióban megfogalmazni.

a család nekem szent. ők a személyiségfejlődésem primer formálóelemei, akiknek köszönhetem az életem, a jelenlegi anyagi helyzetem, és azt a sok jót, amit kaptam. mind lelkileg, mind fizikailag.

ők azok, akikre minden esetben számíthatok, akikben bízhatok vakon.

felesleges elvárásokat támasztani, hiszen egy jó családban mindenki azt nézi, hogy mit tehet a másikért. ezáltal mindenki megkapja amit szeretne, mégsem lesz senki önző.

what goes around, comes around.

2012. júl. 8. 11:32
 4/8 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Nem tehet arról, hogyan működik az én családom. Szerencsém van, mert már van férjem, és EGÉSZSÉGESEN MŰKÖDŐ családot tudunk kialakítani (az ő háttere sem rendezett). Azt gondolom, hogy így egy olyan rendszert alakítunk ki, ahol a tagok kérdés és kérés nélkül reagálnak a másik igényeire, őszinték egymással, és nem lépnek fel akadályozó tényezőként, és sosem akarják elhitetni a másikkal, hogy az nem képes valamilyen kitűzött célt elérni. "Elvárás" ebben az új családban, hogy mindenki legyen fogékony a másik érzéseire, vágyaira. Ez
2012. júl. 8. 12:03
 5/8 anonim ***** válasza:

foly.köv.

Ezt a mentalitást akarom majd a gyerekünkbe is belenevelni, nem azt, amit én kaptam, vagy amit a férjem kapott. Eddig azért nem akartam gyereket, mert a családot egy nagy kalap f.snak láttam. De mi ketten a férjemmel nagyon egy hullámhosszon vagyunk, és úgy gondolom, a gyerekünk is képes lesz ekkora nyitottsággal és szeretettel fordulni a szülei felé. Ez már csak rajtunk múlik.

2012. júl. 8. 12:05
 6/8 anonim ***** válasza:
52%
A társadalom legkisebb jogi, gazdasági, és biológiai egysége.
2012. júl. 8. 16:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Papa, mama, gyerekek, csupa szív szeretet. Egy se nyafog kesereg, tréfa csupán a baj.

Kb. így. Nálam a szűk családhoz az tartozik, aki egy házban él, ez általában az apa, az anya, meg a gyerek, vagy gyerekek. A bővebb családban benne vannak a nagyszülők, unokatestvérek, a szülők testvérei, stb. Szóval mindenki aki még családtag, de nem él velünk. Egy normális családban mindenki szereti egymást és nem akarja a másik életét megkeseríteni, mint ahogy az első írta. Gondolom neki rossz család jutott, ezért írta ezt. Csak sajnálni tudom.

2012. júl. 8. 17:00
 8/8 anonim ***** válasza:
50%

Érdekes kérdés, mert én is pont ezen gondolkoztam pár napja, hogy mit is jelent számomra a család.

Én csak a tesómat, a szüleimet, a nénikémet, a nagyimat meg két unokatesómat tekintem a családtagjaimnak. A többiek le vannak tojva, ha tudni akarod. Hogy miért? Mert nem volt szoros a kapcsolatunk velük. Családi látogatásra ugyan eljöttek minden évben egypárszor, mégsem jött össze. Széthullottunk, mint a fa levelei. Ráadásul nem segítettek, amikor nagyapót kellett ápolni. Mindig kitaláltak valamit, hogy ne kelljen segíteni. Ja, és ha nálunk voltak vendégségben, sosem vették le a cipőjüket, a fürdőszoba világossága ellenére mindig fel-le kapcsolták a villanyt fölöslegesen!

És azért sem tekintem őket családtagoknak, mert amióta megszületett a kis p*csa, aki ma 7 éves (annak az unokatesómnak kislánya, akit nem tekintek családtagnak), mindent megadnak neki, szentként tisztelik és nagyon elkényeztetik a többiek.

Félreértés ne tessék, nem vagyok féltékeny rá, csak idegesít, hogy hülyegyereket nevelnek belőle. Még a nagyim sem szereti annyira az ükunokáját. És, mint említettem, nem látogatták meg nagyapót a kórházban. Mindig azt találták ki, hogy el kell vinni a gyereket az oviba, később más dolguk van. És ez nemcsak neki, de a nagyimnak is rosszul esett.

2012. júl. 8. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!