Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne egy, alkoholist...

Hogyan lehetne egy, alkoholista szemét felnyitni?

Figyelt kérdés
A szavak egyáltalán nem hatnak rá. Van valami módszer amivel magába tud nézni és belátni hogy ez nem jó?
2009. júl. 10. 15:29
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Sajnos az alkoholbetegek nem ismerik el a problémájukat és ezért felmérni sem tudják, hogy ez hova vezet. Háziorvossal kellene konzultálni, hogy mi módon lehetne elvonókúrára beutalni.
2009. júl. 10. 15:36
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Ez nehéz ügy. Éltem ilyen nővel. Velünk lakott, dédimamám lánya. HA dolgozott, piára költötte, Anya megunta és elvette a pénzést, mert semmibe nem szállt bele, mi fizettünk utána mindent. Anya kétszer kirakta a lakásból. Viszsakönyörögte magát. Ígért ő mindent, semmi nem valósult meg...Ot folytatta, ahol abbahagyta. Elege lett, 6 év után, és telfontált h mit lehet vele csinálni, h elvigyék.. Azt mondták semmit csak uctáról viszik el. Kitette, elvitték, betették elvonóra, azóta nem láttuk, elköltöztünk. nem tudom mi lehet az ilyennel csinálni. Mi próbáltunk vele kedvesen besézlni, ordítani, elvenni a pénzét (ja akkor a szomszédoktóül kért kölcsön, tök cicki volt...), kiraktuk, az se segített.. Az elvonó óta meg nem tudom mi van vele. Szerintem elég reménytelen jobb belátásra bírni az ilyen embert, mert neki nem számít semmi, csak ő maga, hogy nkei jó legyen, nem gondol senkire és semmire. :(

16/L Honey

2009. júl. 10. 15:39
 3/9 anonim válasza:
92%

Saját tapasztalataim szerint sehogy. Szomorú, de szerintem így van. Az ilyenek végül egyedül maradnak, csak az anyjuk tart ki melletük, senki más, bármennyire is szertették őket.

Tuti van ellenpélda, de rettentő kevés. Kíváncsian várom a válaszokat, valakinek hátha sikerült.

2009. júl. 10. 15:39
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

nagyon nehéz.

az a gond, hogy az érintett nemismeri fel vagy nem akarja bevallani, hogy beteg és ezért nem hajlandó magát kezeltetni.

csak valami olyasmit tduok elképzelni, hogy nagyon kemény (majdnem hogy zsarolás) feltételt kell neki szabni. "vagy elmész szakembrehez vagy ......"

nem irígyellek. sok szerencsét!

2009. júl. 10. 15:45
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hát igen túl sokra nem jutunk gondoltam...nagyon nehéz. Nem ebben nőttem fel aztán hirtelen csak benne találom magam. SOHA nem gondoltam volna. Kismama vagyok és nagyon nem tesz jót nekünk az idegeskedés ezért inkább kibeszélem magamból. Hálistennek azzal nincs gond hogy hazaadja pénzt...tart magánál valamennyit a fizuból ami természetes is lenne csak nem piára kéne költeni. Pont ezért nem értem miből tud berúgni minden nap. Egyébként Édesapámról van szó. nagyon imádom ettől függetlenül és nem akarom látni ahogy tönkreteszi magát és persze Anyát is ezzel. Nem messze áll attól hogy alkoholista legyen. Volt hogy elbeszélgettem vele (sírás minden volt) és akkor 1-2 hétig nyugi is volt, de utána kezdődött megint az egész.
2009. júl. 10. 16:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Apósom váltig állította, hogy nem alkoholista, bármikor leteszi, ha akarja, csakhogy sok évig egyszer sem akarta...
2009. júl. 10. 16:04
 7/9 A kérdező kommentje:
Hallottam olyat is hogy ha részegen csúnyán viselkedik azt fel kell venni és ha józan visszajátszani neki, mert olyankor úgysem emlékeznek rá. Szerencsére ilyenek nincsenek hogy ő megütne akárkit is...Sok az anyagi adósság ami miatt szerintem ebbe "menekül", de mondtam neki hogy akkor minden 2. ember lehetne alkoholista. Vannak akik ettől is rosszabb helyzetben vannak.
2009. júl. 10. 16:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én csak attól tartok, hogy a renszeres ivás miatt majd megváltozik.Agressziv lesz, nem lesz majd elég az a pénz amit magánál tart.Nem akarlak megrémiteni, de a környezetemben volt ilyen valaki.
2009. júl. 10. 16:22
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy. :/

Én apám is az, de tesz rá magasról, hogy minden pénzünk elmegy rá.

Remélem neked sikerül!!!

2009. júl. 10. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!