Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » NAgy szarban vagyok (? )

NAgy szarban vagyok (? )

Figyelt kérdés

Lehet hogy valakinek ismerős lesz egy kicsit.

Az van hogy nevelőszülőknél vagyok de nem hallgatok senkire mindig is azt csináltam amit jónak láttam még akkor is ha tudom hogy haragudni fognak. Tudom hogy nem lenne szabad de egyszer élünk. Kicsit messzire mentem és azt mondták hogy ha folytatni fogom akkor nem maradhatok náluk. Ma az egyik haverom behúzott nekem én meg vissza. Azt mondtam hogy véletlen volt mertcsak játszottunk. amúgy is kibékültünk és félreértés miatt történt. Nem nagyon hisznek nekem azt mondták h meggondolják. Esküszöm h nem én kezdtem és tényleg sajnálom, legalább 6578645076459x kértem bocsánatot. Tényleg bármit megcsinálok csak maradhassak mert én tuti nem megyek intézetbe vagy azt sem tudom hogy hova küldenének. Remélem csak meg akartak ijeszteni. Holnap kitakarítom az egész házat vagy amit akarnak csak maradjak.

51/F

2012. júl. 5. 21:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Na látod... másoknak a vér szerinti szülei is sz.r alakok. Ezért mondtam, hogy becsüld meg, ha jó sorod van. Annyiféleképpen tönkremehet az ember élete, te még öntöd is az olajat a tűzre...

Nem ezért vállalták a nevelésed, hogy így háláld meg. Vannak alapvető ketelezettségeid, és mivel ők is teljesítik azt, ami rájuk nézve kötelező, ezért neked is illene kicsit magadbaszállni. Tudom, ilyen a kamaszkor, de leszel még felnőtt, szükséged lesz egy jó szóra, bátorításra, és csúnya lenne, ha nem tudnál visszamenni hozzájuk, mert haragban váltatok el. Aki ilyen idősen elindul a lejtőn, az felnőtt korára már lent lesz a szakadékban...

2012. júl. 5. 21:57
 12/19 anonim ***** válasza:
9%
Igen, nagy szarban vagy.
2012. júl. 5. 21:57
 13/19 anonim ***** válasza:

már válaszoltam neked egyszer.az én vér szerinti szüleim,úgymond "magamra hagytak",pedig értékes ember vagyok,mindig igyekeztem,jól tanultam,nem voltam balhés(ok,lány vagyok,dehát na)

nagyon fáj,hogy nincs,aki melletem álljon,pedig elég súlyos gondjaim vannak. Nagyon szomorú az,amikro az ember áll a világban és nincs egy idősebb felnőtt,szülő akihez fordulhat lelki támaszért. Egy szülőt sosem fogják pótolni a barátok vagy egy társ. Ne csináld a hülyeséget,mert ha egyedül maradsz,az borzalmas...főleg ha még a lelkiismeret furdalás is ott van,hogy te tehetsz róla...

2012. júl. 5. 22:04
 14/19 anonim ***** válasza:
53%

Ha jók a nevelő szüleid, és nincs velük semmi gond, akkor megbecsülni kellene őket, nem pedig az őrületbe kergetni az infantilis viselkedéseddel.

Hálátlan vagy.

2012. júl. 5. 22:50
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon gyorsan kapd össze magad, mert egyszer megunják a sok balhét meg azt, h a te nevelésedben egyszerűen nincs sikerélményük és mehetsz intézetbe. Ők meg talán keresnek egy olyan gyereket, aki megérdemli, h szeressék, gondoskodjanak róla és esze ágában se lesz balhézni. Neked velük jó életed lehet. Gondolj arra, a te gyerekeidnek lesznek szülei, rendes nagyszülei. Normális, összetartó család. Nekem ez nem adatott meg, hiába vannak vér szerinti szüleim. Ha elcseszed, egyedül maradsz és én mondom neked, egyedül nagyon nehéz boldogulni a mai világban. Züllés, lecsúszás, nélkülözés vár rád, ha egyedül maradsz.
2012. júl. 6. 07:26
 16/19 anonim ***** válasza:

[link]

"Két angyal" örökbefogadta. Neked is így kellene!

2012. júl. 7. 16:20
 17/19 anonim ***** válasza:
15 évesen lehetne már annyi eszed, hogy tudd, nem attól leszel nagyfiú, hogy tiltott dolgokat csinálsz illetve hogy 15 évesen "egyszer élünk" alapon hozod a döntéseidet. Egyszer élünk, igen, éppen ezért nem ártana végre a jövőddel foglalkoznod, hogy a jövőben hogyan és miként fogsz élni, nem most 15 éves kis p.cs fejjel. Se menő, se felnőtt nem vagy, csak felelőtlen és buta. Ha nem változtatsz a hozzáállásodon és életszemléleteden, akkor ne csodálkozz, ha lemondanak rólad. Nekem sem hiányozna egy bajkeverő és buta gyerek.
2012. júl. 7. 17:14
 18/19 anonim ***** válasza:

Azért sajnállak, hogy ilyen életed van. Meg kellene tanulnod, hogy mikor mit szabad és mit nem. Így minden jó embert és jó dolgot taszítasz magadtól és egyszer azt fogod észrevenni, hogy nincs semmi jó az életedben, megbánod majd, hogy így viselkedsz, de még nem késő változtatni! Én mindenképpen megpróbálnám visszafogni magam és kicsit kedvesebb lenni a szüleimmel, mert akárhonnan nézed ők tartanak el téged. A helyedben örülnék, hogy van aki foglalkozik veled, és nem valami intézetben kell élned. Bár ha így folytatod, ebből később nem intézet lesz, hanem börtön, fegyház. De ha neked ez így jó, akkor csináld. Majd nem lesz az.

Én is 15 vagyok (lány) és volt egy hasonló osztálytársam aki megbukott és nagyon balhés volt és szökött is, eleinte minden nap az igazgatóiba kötött ki, de eleve úgy került a mostani szüleihez, hogy ha olyat csinál akkor megy vissza az intézetbe és 18 éves koráig nem veheti ki senki. Gondold meg!

2012. júl. 7. 18:50
 19/19 anonim ***** válasza:

Abba nem gondolsz bele, hogy senki sem csinálhatja azt, amit akar.

Illetve ha úgy vesszük, akkor igen: az újszülöttek és az állatok.

TE pedig EMBER vagy, aki TÁRSADALOMBAN ÉL. Aminek el kell fogadni a szabályait, a korlátait, és nem azt csinálod, amit akarsz, hanem amit lehet, ami elfogadott, és ami helyes.

Más is szívesen törölne szájon egy-egy embert, de NEM teszi, mert NEM SZABAD.

Elmúltál 14. Büntethető vagy.

Ezt csak azért mondom el, mert sok dolog jópofának tűnik, egyszer élsz, és azt csinálsz, amit akarsz, de a tetteidnek következménye van.

Pl. az, hogy a nevelő szüleid nem akarják tovább vállalni azt a szégyent, amit a te viselkedésed hoz rájuk.

Helyetted viselkedni nem tudnak.

Megmutatják, hogy illik viselkedni, mit szabad, milyen társadalmi szabályoknak kell megfelelned, de az rajtad múlik, hogy mit tartasz be, és mit nem. Viszont számukra szégyen, ha a gyerekük egy kis vadállatként, vagy bűnözőként viselkedik.

Ráadásul, a vér szerinti szülőkkel ellentétben, NEKIK nem kell mindezt elviselniük.

A szeretet törékeny dolog. Még akkor is sok esetben rondán megromlik a viszony kamasz korban, ha saját gyerekét neveli az ember, illetve naponta ide is öt kamasz írja le, hogy gyűlöli a szüleit. De kénytelenek egymást elviselni, mert nincs más választásuk.

A te nevelőszüleidnek van másik választása. Szülőként mondom: annál borzalmasabb fájdalom kevés van, mint amikor rádöbbensz, hogy soha, de soha nem fogod tudni megváltoztatni a gyereked, és alkalmatlannak érzed magad arra a feladatra, hogy normális, tisztességes embert nevelj belőle.

Érted?

A TE viselkedésed meg fogja győzni őket arról, hogy ŐK alkalmatlanok a nevelésedre. Tehát feladják.

A másik lehetőség, hogy kevésbé szimpatikus rendőrbácsik fognak szembesíteni azzal, hogy vannak következményei a tetteidnek.

Javaslom, google-izd ki, mi jár a könnyű testi sértésért, súlyos testi sértésért, meg egyéb stiklikért, ami számodra csak jó bulinak tűnt.

Nem vagy már gyerek. Nem viselkedhetsz úgy, mint egy állat, amit csak az ösztön és a pillanatnyi inger vezérel, az értelem helyett.

Ellenkező esetben kezdhetsz ugatni...

2012. júl. 7. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!