Hogyan, hol tudom feljelenteni?
13 éves vagyok. Anyukám folyamatos lelki terrorban tart engem, kényszeresen veszekszik velem, szid, és azt hajtogatja belém, hogy én egy pszihológiai eset vagyok, szégyell engem, szánalmas vagyok, buta, önző és nem érdemlem meg őt. Ilyeneket akkor szokott mondani, ha pl: halkan rászólok, hogy társaságban ne beszéljen teli szájjal mert fröcsög az étel ki belőle, vagy ha megkérem valamire, pl: hozzon nekem egy zsebkendőt.
Ezt találtam az interneten a gyermekek lelki bántalmazásáról: "Érzelmi bántalmazásnak nevezzük azt, ha egy gyermeket szavakkal, vagy cselekedetekkel lelkileg bántalmazunk. Érzelmi bántalmazás során a gyermekkel elhitetik, hogy értéktelen, hibás, nem szeretik, nincs rá szükség, veszélyben van vagy csak akkor értékes, ha megfelel mások igényeinek.
Az érzelmi bántalmazás része a megvetés, a kihasználás, a terrorizálás, az elszigetelés és az elhanyagolás. Elutasításkor lekicsinylik a gyermek képességeit és teljesítményét. A gyermek kihasználása azt jelenti, hogy deviáns magatartásra vagy bűnözésre, például bűnelkövetésre vagy kábítószerezésre, illetve alkoholizálásra veszik rá. Terrorizálás alatt a megfélemlítést, fenyegetést, megrémisztést értjük. Az elszigetelt gyermeknek nem szabad más felnőttel vagy gyermekkel kapcsolatba kerülnie. Érzelmi elhanyagolás a gyermek semmibevétele, vele minden kapcsolat mellőzése. A gyermek nem kap szeretetet és figyelmet. Az érzelmi elhanyagolás egyre hosszabb időn át tart."
Ez alapján tehetek feljelentést? Milyen eljárásra számítsak? Hogy tegyek feljelentést?
Ezzel az erővel a tinik 98 százaléka feljelentést tehetne.
Sőt, 20 éve még nagyobb okkal, mikor a szülők még nevelték is a gyereket, és nevelési célzattal még egy pofon is elcsattant néha.
Mégsem szaladtak a gyerekek a rendőrségre.
Szerintem túlzásba viszed.
Ez még egy régebbi kérdésem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
azóta a helyzet rosszabbodott
Mindenképpen érdemes lenne elmenni a gyámhivatalba és segítséget kérni.
Gyermekotthon csak végső esetben játszik, először minden esetben más rokonnál próbálnak elhelyezni. Azon érdemes elgondokodni, hogy van-e erre esélyes ember - nagyszülő, keresztszülő, nagykorú testvér, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!