Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg anyuéknak,...

Hogy mondjam meg anyuéknak, hogy több mint biztos, hogy nem vesznek át állami támogatásba az egyetemen?

Figyelt kérdés

Évi 270.000 FT az, hogy tanulhassak. A mostani félévemben megnyomtam a tanulást, hogy minél jobb legyen az átlagom, tényleg jó is lett. De még ma lesz egy vizsgám amire már semmi erőm nem volt készülni. Több mint 10 vizsgán vagyok túl, és elfáradtam. Valószínűleg a mai vizsgám egyes lesz, és ez csúnyán lehúzza az átlagom...Hogy mondjam majd meg anyuéknak? Arra gondoltam, nyáron és majd ősszel a következő vizsgaidőszak előtt elmegyek dolgozni, hogy legalább egy részét megkeressem a tandíjnak. Azt mondják, hogy ez a pénz amit tandíjra költenek, rengetek másra is jól jönne. Pl, a hiteleket visszafizetni...

20/L

2012. júl. 4. 07:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nos...Ki fogtok nevetni, de bölcsész vagyok. Magyar-informatikus könyvtáros a szakom. Az angolt most tanulom, németül beszélek. De történelemből meg hasonló alap tantárgyakból tudnék korrepetálást adni az embereknek. És zongorán játszom, szóval azt is tudnék tanítani. Ezekkel mehetek valamire? Mert fizikai munkát nem igazán végezhetek :/ Csípőbeteg vagyok, és nem szabad sokat állnom, cipekednem meg hasonló, mert lebénulhatok...
2012. júl. 4. 12:39
 12/17 A kérdező kommentje:
Sikerült a vizsga! 4,1 az átlagom, így van esélyem arra, hogy átvesznek?
2012. júl. 5. 23:02
 13/17 anonim válasza:
100%

Nem tudom nálatok hogyan zajlik az átsorolás. A SZE-n az átlaguk alapján külön-külön rangsorolják a fizetős illetve a támogatott hallgatókat. Támogatott képzésről azokat az embereket teszik át fizetősre,akik nem érték el az előírt minimum kreditet. Ha mindenki elérte ezt a támogatott hallgatók közül,akkor nem tesznek át senkit sem fizetősre. Ha pedig pl 3 ember nem érte el, akkor őket átteszik fizetősre és a helyükre bekerül a fizetős hallgatók közül a rangsor elején álló 3ember.

Egyik szakon pl volt egy fizetős lány,akinek 4,7 volt az átlaga és nem vették át, mert a támogatott hallgatók közül mindenki elérte a megadott kreditet.

Egy másik szakon volt pedig az volt,hogy 1.év után átvettek több olyan embert,akinek 3,9 vagy annál rosszabb volt az átlaga. Az volt a szerencséjük, hogy pár támogatott hallgató rájött,hogy nem érdekli ez a szak és emiatt lesz..ta hogy milyen lesz az átlaga, páran meg ott hagyták alapból a sulit.

2012. júl. 7. 01:49
 14/17 anonim válasza:
100%
Gratulálok ehhez a szép teljesítményhez! Remélem átvesznek támogatottra, mert megérdemled! (Az előző válaszoló voltam)
2012. júl. 7. 01:51
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok, és én is drukkolok!
2012. júl. 7. 02:37
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! :)

Hát, pontosan nem tudom mi alapján nézik ezeket. Én az SZTE-re járok. Talán az államisok alsó egyötödét teszik át fizetősre, és a költségesek közül a legjobb 10%-ot veszik át államira.

2012. júl. 7. 15:50
 17/17 A kérdező kommentje:
SIKERÜLT! ÁtVETTEK!!! :D :D :D
2012. aug. 9. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!