Akinek nincs hitele és nem is albérletben él miből és hogyan lett pénze saját lakásra?
Teljesen jogos a kérdésed.
Én 27 éves vagyok, 2 éve dolgozom, jogi diplomám van.
A szüleim alacsony iskolai végzettséggel rendelkeznek (8 általános és szakmunkásképző) A belüket is kidolgozták azért, hogy a SAJÁT lakásukat meg tuják venni, nemhogy nekünk gyerekeknek spóroljanak. Az volt az ő segítségük, hogy lediplomázhattam.
Most itt vagy 135 ezer forint kormánytisztviselői fizetéssel, 2 másik emberrel lakom együtt egy albérletben, mert ennyi pénzből KÉPTELENSÉG hitelt felvenni.
Ráadásul a szüleim vidéken élnek, én Budapesten, így arra sincs esély, hogy a megörökölt lakásból Pesten vegyek magamnak egyet, pláne, hogy van egy bátyám is.
Mondjuk igyekszem spórolni. 2 év alatt összejött 1,2 millió forint. Nulla szülői segítséggel. Rendesen számolom, hogy mire költök, ami sokszor eléggé meg is visel. :(
Azért itt a gyakorikérdéseken sok embert aki szerint minimálbérből meg lehet élni egy albérletben is akár, megnézném hogyan csinálja.
Ha Bp-i viszonyokat nézzük
Albérlet:40ezer(a legolcsóbb)
Rezsi:30e(fűtés+ villany+ víz+ közös kst)és akkor megint olcsó voltam.
Net+mobil:7000(most nem gyertek azzal,hogy nem kell,a mai világban igenis muszály és megint olcsó voltam)
Bérlet:10e
Na ez már 87ezer forint és még nem ettem egy falatot se...Nem vettem ruhát,nem költöttem fogamzásgátlásra,gyógyszerre,intimbetétre,dezodorra,stb és nem szórakoztam(ok ez utóbbit nem muszály). Minderre maradna havi 13e forintom.
Na ezért vagyok még otthon anyámmal a 100 ezres fizummal 28 évesen :-(
Amúgy egy állatorvosi rendelőben vagyok alkalmazott(én is állatorvos vagyok,szóval nem kell a tanunli kellett volna szöveg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!