Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim azt kérik, hogy...

A szüleim azt kérik, hogy bocsássak meg a bátyámnak. Nem tudok és nem is akarok. Mi a véleményetek? Írtam rövid sztorit.

Figyelt kérdés
10-11 éves koromig elválaszthatatlanok voltunk a bátyámmal, ő 3 évvel idősebb. Akkortól kezdve egyre ingerültebbé vált, majd végül minden iskolai vagy egyéb negatív dolog, ami rárakódott rajtam csattant. Kékre-zöldre ütött vágott 11 és 15 éves korom között heti rendszerességgel, előfordult, hogy 1 nap 3x vert össze. Földön feküdtem, levegőt nem kaptam és még rúgott belém vagy 2-t legalább. A szüleim 15 éves koromig engem okoltak, ők is nagyon sokszor megvertek, amikor hazajöttek munkából és hallották mi történt. Ők szakácsként nagyon sokat dolgoztak, alig találkoztam velük. Mikor már fiúk terén is egyre lazábban ismerkedtem és kialakult egy 5 hónapos, azt követően egy 5 éves kapcsolatom a bátyám megijedt tőlük (nagy, erős pasijaim voltak). Akkor a 2-3 napi rendszeresség hetire csökkent, később havi, majd negyed évi és így tovább. Most már negyed-fél évente jut a terrorból, most már a szüleim belátták, hogy nem velem van a baj, a testvérem elmebeteg. Ő jelenleg 24 éves és ma is kaptam tőle, amiért vele egyszerre tartózkodtam a konyhában megtaposott, majd fenyegetett. Édesapánk 4 éves koromban elhagyott, ő volt ilyen, aki édesanyámat verte. Jelenleg nevelőapánk van, bár neki csak útban vagyunk... Nagyon gyenge vagyok lelkileg, ha egy férfi hangot emel már sírhatnékom van. Nem tudom mit kezdjek ezzel a dologgal...
2012. jún. 27. 16:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Akik azt javasolják egy-egy kérdésnél, ahol a kérdező tanácsot kér, hogy meneküljön-e a bántalmazó férje elől és a sok okos azt mondja, hogy neeee, mert a gyerekek miatt nem szabad válni: azoknak javaslom, hogy nézzék meg, mi történik , ha a gyerek bántalmazó apa mellett nő fel.

Ha fiú, utánozni fogja, ha lány, áldozat lesz.

2012. jún. 27. 19:48
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell megbocsájtanod. Miért is kellene? A bátyád már bocsánat, enyhén fogalmazva is egy agresszív állat.

Én megtanultam már az élettől, hogy olyan embertől, akitől csak a rosszat kapod, nem kell és nem is érdemes foglalkozni.

Olyan emberekkel vedd magad körül, akik szeretnek!

2012. jún. 27. 20:50
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell megbocsájtanod. Ha legközelebb megver és van valami látható nyoma azonnal menj el egy kórházba, vetess látleletet aztán tegyél feljelentést a rendőrségen testi sértésért. Ha hivatalosan felelősségre vonják akkor talán felhagy vele.
2012. jún. 27. 22:25
 14/16 anonim ***** válasza:
Én szólnék a rendőrségnek és elvitetném.Ha nyoma marad a verésnek,elmehetsz látleletet vetetni és feljelentheted.Amúgy engem is vert az apám,sajnos tudom,mit érzel.Ezt nem lehet csak úgy megbocsájtani.
2012. jún. 29. 21:57
 15/16 anonim ***** válasza:

A bátyád tényleg egy elmebeteg őrült, és az apád is ilyen volt? Úgy látszik, bátyád örökölte az agresszivitás DNS-ét, mivel a férfiaknak az egyik kromoszómájuk csonka (XY), ezért ha az X kromoszómájuk ilyen módon sérül, nekik nincs még egy X kromoszómájuk, szemben a nőkkel, ami szabályozná az agresszivitásukat. Ezért van több agrsszív férfi, mint nő. De lehet a magas tesztoszteron vagy az alacsony szerotonin-szinttől is... és az egyszerű neveltetéstől is.

De ezek a biológiai tényezők nem mentesítenek senkit azok alól, amiket tesznek, Tehát akkor vált ilyen erőszakos állattá, amikor serdülő korba lépett, akkor a tesztoszteron-szintje miatt vált ilyenné, mert akkor ez a hormon emelkedik meg lányokban is, csak fiúkban jobban.

Ezért nem kell megbocsájtanod a bátyádnak, légy erős, és tanulj valami önvédelmi sportot!

Egyébként megjegyzem: eddig mindig a nőknek kellett alkalmazkodniuk a férfiakhoz a történelem során. ha azt akarják, hogy magyar társadalom növekedjen, ideje a most már a férfiaknak alkalmazkodniuk a nőkhöz!

2014. okt. 31. 09:45
 16/16 anonim ***** válasza:
4 év alatt mi lett ebből?
2016. nov. 29. 02:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!