Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi ez a hülye mondás hogy...

Mi ez a hülye mondás hogy anya csak egy van? Mert apa nem csak egy van? Vagy mi?

Figyelt kérdés
2012. jún. 26. 14:31
1 2 3 4
 31/39 Kemotox1 válasza:
Szerintem a rómaiaktól eredhet, mivel a római jogba beépült az a mondás hogy "Mater certa, pater semper incertus." azaz az anya biztos, az apa mindig bizonytalan. Azaz az apaság vagy jogilag jön létre, vagy "elismeréssel" és státusza mindig bizonytalan! (Régen nem volt DNS vizsgálat) Persze vannak ritka kivételek az anyaság megdöntésére, de ez eléggé ritka helyzet. És ha belegondolunk, most is vagy jogilag vagy "elismeréssel" jön létre az apaság és éppen ezért most is BIZONYTALAN! Mert akinek házasságban születik a gyereke, ott automatikusan a férj lesz az apa (meg se kérdezik tőle!), akinek meg élettársi viszonyban ott bizony nyilatkozni kell férfinak. Valljuk be őszintén egyik sem biztos apa státusz! És nem lennék annak a férjnek vagy élettársnak sem a helyében, aki azt mondaná a terhes párjának, hogy először DNS vizsgálat, majd utána elismerem.
2012. jún. 27. 09:07
 32/39 anonim ***** válasza:
A római jog is említi: Az anya biztos, az apa bizonytalan!
2012. jún. 27. 16:38
 33/39 anonim ***** válasza:
oh, elnézést, nem olvastam végig, és csak a válasz küldése után láttam hogy már írták a római jogot.. :)
2012. jún. 27. 16:39
 34/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, mi a probléma... Az, hogy anya csak egy van, nem zárja ki, hogy apa is egy legyen. Az "addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik" sem jelenti azt, hogy a bögre nem addig jár a kútra, amíg el nem törik. Kellene némi logikát is tanulnod a biológia mellé, ami szintén kimaradt neked...
2012. jún. 28. 02:25
 35/39 anonim válasza:

Szerintem úgy ahogy van, mindannyian el vagytok tévedve, ez egy Móricka vicc beültetése átvitt értelemben egy-egy bizonyos helyzetre:

És akkor a vicc:

-Móricka, hozzál ki a spájzból két tojást...mondja az anya.

Mire Móricka: -Anya, csak egy van!

Szóval nem kell ezt túlbonyolítani ;).

2012. jún. 30. 15:33
 36/39 anonim válasza:

29-nek írnám (természetesen nem csak neki szól)! Tényleg ekkora tény, hogy a férfiak elhagyják a gyermeküket? Akkor én egy lehetek az ezerből aki nem? Én egy majd 3 éves kislányt nevelek egyedül, mert az anyja más faszi után nézett. És mielőtt bármelyik feminista belém kötne, elmondom, hogy a kislányom anyjának "csupán" az volt a problémája, hogy vele, mint NŐvel nem foglalkoztam eleget. Az már k***vára nem érdekel senkit, hogy mindent, de az égvilágon mindent megtettem azért, hogy boldog család legyünk. Neki sok volt, hogy a munka után nem vele törődtem a legtöbbet, hanem a nevelt lányommal és a közös gyermekünkkel. Végül is tényleg ez a módja, ha szar a kapcsolat, ki kell lépni, nemigaz??? Tény, hogy rengeteg férfi és nő kezét-lábát törné, csakhogy fel tudja nevelni gyermekét, és igen ilyen undorító világot élünk, ahol már nem csak a férfiak a hunyók, hanem ugyanúgy a nők is. Nem mindig a pasik a bűnösek, ezt el kell hogy fogadjátok! Akár tetszik, akár nem.....

Sajnálom, de azt kell mondjam, hogy rengeteg mentálisan sérült ember él köztünk (kár férfi, akár nő), akinek nem való gyerek!

2012. jún. 30. 15:36
 37/39 anonim ***** válasza:
A kivétel erősíti a szabályt...-
2012. jún. 30. 15:50
 38/39 anonim ***** válasza:

ma 15:36: Senki sem állította itt szerintem, hogy a nő nem hagyhatja el a gyerekét. Bár szerintem bajosan nevezhető nőnek az olyan (anyának főleg nem).

A hangsúly az arányokon van.

2012. jún. 30. 15:57
 39/39 anonim válasza:
Kedves 38-as! Elnézést kérek, hogy felbosszantottalak! Igazad van, teljes mértékben egyetértek a véleményeddel! Engem a kérdés maga az ami, felbosszantott..... megpróbáltam a másik oldalról is megközelíteni. Elnézést kérek, ha esetleg túl nyers voltam.....
2012. júl. 2. 15:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!