Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyóst lehet megbántottuk,...

Anyóst lehet megbántottuk, mert a párom szólt neki hogy a szoba kutya nem való a konyhába, stb. Hogy kezeljük ezt a dolgot finoman és ha megharagszik mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Egy éve vagyunk együtt a párommal,az anyukája nagyon rendes,csak higiéniás gondok vannak.A kutya a konyhában él,oda wc-zik,ami a legrosszabb hogy tele van minden szőrrel,a kaja is.Karácsony,szülinap,vagy csak úgy elhív ebédelni,akkor durkálom a szőrt a kajából,legutóbb meg is mutattam a páromnak és szólt neki,még nem reagált rá,haragot nem akarunk,csak ez már borzasztó,megmondta neki a párom hogy vagy eltünteti,vagy ha elmegyünk nem eszünk,nem iszunk.
2012. jún. 25. 21:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
72%
ohh ez borzasztó, az én kutyám annyira vedlik, hogy ugyan kint él, soha nincs a szobába, de minden egyes ruhám, cipőm folyton tiszta kutyaszőr. szerintem se egyetek, de akkor meg azért lesz megsértődve. Mi mamánknál se eszünk soha, mert ő meg lejárt szavatosságú dolgokat kotyvaszt. Persze azt hiszi, hogy mi olyan arrogánsak vagyunk, hogy nem felel meg nekünk az ő főztje. Szóval mindenképp cikis, de legalább így nem fogsz vakbelet kapni, vagy bármi más rémeset...
2012. jún. 25. 22:24
 12/23 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem meg hiába takarít már, ha évek óta a konyhában él a kutya,oda piszkít.Tiszta kóli baktérium lehet az egész úgy ahogy van és még szerencsések lehettek, hogy nem kaptatok el durva fertőzéseket :S Ezután már minimum klórral és hipóval kellene az egész konyhát kipucolni és kifesteni,fertőtleníteni :S

Kérdező szerintem igazatok van,de többet ott ételt és italt ne fogyasszatok....

2012. jún. 26. 00:58
 13/23 anonim ***** válasza:
60%
Kit érdekel ha megharagszik?Ez azért durva hogy a kutya oda szarik,még jó hogy nem kutyaszart találtok a kajában!Gondolom a kutyaszag is nagyon étvágygerjesztő...
2012. jún. 26. 01:46
 14/23 anonim ***** válasza:
72%
Én soha nem fogadok el semmit olyantól, aki a lakásban tartja a kutyát. Pont ezek miatt. Akinek kutyája van, az már hozzászokott a kutyaszaghoz, a konyha közepén sz.ró kutya látványához, a szőrcsomókhoz, és nem érti, mi baja ezzel másnak. Nálunk anyósoméknál kint volt a kutya, jó hosszú szőrű kuvasz, és az összes málnabokron, szamócán ott voltak a fehér szőrcsomók. Nem bírtam belőle enni, pedig imádom.
2012. jún. 26. 07:55
 15/23 anonim ***** válasza:
72%
Ja és nem érdekel a sértődés. Mocskos helyen nem eszek. Ha vendéget várok, előtte kitakarítok, a WC-ben, fürdőszobában is, tiszta kéztörlőt készítek be, tiszta poharakból kapnak inni, stb. Jól néznénk ki, ha úgy várnám, h a mosdóban ott figyelne egy marék haj, mert hát hullik. Meg ha rajta lenne minden kaján, minden bútoron. Ha én megyek vendégségbe, ezeket a nagyon alapvető dolgokat elvárom. Ha nincs meg, nem megyek.
2012. jún. 26. 08:01
 16/23 anonim ***** válasza:
87%

Hasonló szitu volt a szüleimnél. Gyakortlatilag az volt a fő gond, hogy egyáltalán nem volt nevelve a kutya (ugye szobatisztaságra szoktathatóak, gyomorrontásos odapiszkítás meg évente egyszer ha előfordulhat, mert felnyal valamit).

Mi végül csellel kölcsönkértük a kutyát és kapott egy kis kiképzést. Szobatisztaságra szoktattuk, alapvető engedelmességet megtanítottuk neki (behívásra jöjjön, ül, fekszik). Megfürdettük és alaposan kikeféltük a bundáját.

Amikor visszaadtuk, ők is meglepődtek, hogy jééé, így is lehet? Miután a kutya bemutatott néhány trükköt, már érdeklődtek, hogy csináltuk. Megmutattuk, hogy mire kell figyelni. Azóta a kutya tiszta (ha naponta át van kefélve a bundája és időnként meg van fürdetve, nem igazán hullik a szőre), illetve megtanulta visszatartani, amíg kiviszik.

Egyszer volt egy rókázás azóta, de az betegség miatt, állatorvoshoz is kellett vinni, valami enyhébb mérgezés volt, ami gyomorgyulladást okozott.

2012. jún. 26. 08:29
 17/23 anonim ***** válasza:
44%

Egyébként én is tartok kutyát a lakásban, viszont naponta felporszívózok és átfésülöm a bundáját. Fürdetve is van, az állatorvos pedig rendszeresen kinyomja a bűzmirigyét.

Se kutyaszag nincs a lakásban, se egyéb "ajándék" a szőnyegen.

Amikor idekerült és még tanítani kellett, volt egy hónap, amikor előfordultak balesetek, de utána megtanulta, hogy mit akarunk tőle és többet nem volt ilyen.

Egyetlen bepissantás a mi hibánk volt, mert elmentünk bulizni, este elfelejtettük levinni, reggel meg nagyon elaludtunk - csóri már nem tudta visszatartani. Azért nem is toltam le, mert nem az ő hibája volt, mi nem figyeltünk oda.

2012. jún. 26. 08:33
 18/23 anonim ***** válasza:
54%
Már többször észleltem, hogy működik itt az oldalon valami "Megszállottan Anyósokat Védő Egyesület", ezek az emberek akkor is téged okolnának, ha a kutya konkrétan a tányérodba piszkítana, mert micsoda r*hadék vagy, hogy csúnyát mondasz az anyósodról. Nos, szerintem egyáltalán nem kötelességetek ott enni. Mi lesz, ha kisbabát vársz? Akkor egy csomó mindenre kell majd vigyáznod, hogy ne kapj el ezt-azt, és ilyen körülmények között ez igen nehéz lenne. Szerintem nyugodt hangnemben, higgadtan magyarázzátok el, hogy ezért és ezért nem szerettek ott enni. Az, hogy ezt hogyan dolgozza fel, abszolút az ő mentalitásán múlik. Értem, hogy nem szeretnétek megsérteni, de ha valaki valamit rosszul csinál az életében, akkor az a minimum, hogy felnőttként vállalja érte a felelősséget (ha nem megfelelő módon tartom a kutyát és vezetem a háztartást, akkor nem lesznek vendégeim). Ha ti nem igyekeztek megsérteni, hanem normálisan elmagyarázzátok a helyzetet, akkor igazán csak rajta múlik a többi.
2012. jún. 26. 09:27
 19/23 anonim ***** válasza:
74%

Teljesen megértelek, kérdező, nekem egy közel 50 éves gyerekkori barátságom halódik hasonló okok miatt. Általános iskolás bnőm a szüleivel élt, de rendszeresen összejártunk, tartottuk a kapcsolatot. Aztán meghaltak a szülei, állatkertet csinált a gyönyörű házukból. 50 tengerimalac, 3 hörcsög, 3 macska, kutya, mind a lakásban. Szétrágták a koloniál bútorokat, együtt alszanak a (volt) barátnőmmel, mindenhova odatesznek, több centi vastagságban szőr borítja a parkettát. Iszonyú bűz van, stb. Nagyon ritkán megyek hozzá, akkor is csak percekre, mert nem tudok még levegőt sem venni, majd megfulladok nála. Enni? Kifordulna a gyomrom.

Szerintem ne egyetek ott, én sem enném egy falatot sem ilyen igénytelen emberek lakásában.

2012. jún. 26. 11:12
 20/23 A kérdező kommentje:
Akkor csak jó hogy szóltunk érte,néha pedig úgy éreztem hogy én vagyok túl finnyás,igényes,de a tisztaság szerintem is alap,én is ha vendégeket várok igyekszek hogy tisztaság legyen még jobban,de a kutyaszőrt ők nem tudják teljesen eltüntetni amíg az a kutya ott él.Ha baba lesz akkor oda el sem visszük valószínű,vagy csak az udvarig,ezt már meg is mondtuk.Köszönöm azoknak akik egyet értenek velem,aki pedig így él az valószínű tényleg nem így látja.
2012. jún. 28. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!