Hogyan kell egy haldoklótól elbúcsúzni?
Figyelt kérdés
Egy kedves rokonomról van szó, már csak néhány napja van hátra. Nemsokára megyünk hozzá elbúcsúzni. De mégis, mit kell ilyenkor mondani, csinálni? Sose voltam még ilyen helyzetben. Köszönöm.2012. jún. 25. 21:11
11/12 anonim válasza:
Talán mert ez volna a jó megoldás mindenkinek. Milyen boldogság töltené el a haldoklót, ha betódul hozzá 30-40 soha sem látott rokon, ismerős, régi barát...neki meg menni kell...
12/12 anonim válasza:
Elég lesz, hogy meglátogatod. Ha nem tudsz mondani semmit, akkor nem mondasz semmit. Nyilván ő is tudja, hogy nincs sok ideje hátra. Én, amikor nagymamám beteg volt, arról beszéltem neki, hogy milyen jó lesz, ha kijön a kórházból és főzhetjük a szilvalekvárt, ahogy szoktuk. Mindketten tudtuk, hogy csak napjai lehetnek hátra, de vidáman váltunk el egymástól, ő is mosolygott, és én erre emlékszem. Még aznap éjjel meghalt. Nagyon hiányzik, de sajnos ilyen az élet. 24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!