Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti elvárnátok, hogy a gyermeke...

Ti elvárnátok, hogy a gyermekeid támogassanak, akiket árván neveltél fel, ráadásul sújós rokkant vagy?

Figyelt kérdés

36-évesen elhunyt a feleségem, a legkisebb gyermekem akkor 2-éves volt, de összesen 5-gyermeket neveltem fel,(2-ö lány, 3-om fiú!Jómagam 2.csoportos rokkantságra rosszabbodott az állapotom, többszörös csigolya törések(stb) miatt!1-lány jól kereső, vezető beosztásban van, a 2. fiú, szintén, ráadásul fejlesztési gépészmérnök, 3.-több szakmával rendelkezik, az is elég jól keres,4.-lány, az 5.fiú.Mindegyiknek igazságosan odaadtam mindenemet, úgy hogy gyakorlatilag nem albérletben kellett lakniuk, a legkisebbre pedig a 17-éve épült 140m2 házam tulajdonjogát írattam rá 100%-ban, magamat nulláztam (mert azt tartottam, hogy aki gyorsan segít, az kétszer ad, ami nekik be is jött)szinte.S, most 85.000ft özvegyi nyugdíjból élek, és most jutottam el oda hogy úgy érzem, hogy megelőzte a kocsi a lovat.De örömmel adtam, de már akit a legjobban én jó magam a csúcsra segítettem, szinte 10-fillérér a .......!

Követelés pedig már nem az én műfajom, inkább rántott levesen élek, ha azt akarom, hogy becsülettel ki tudjak fizetni mindent.Nem könnyű, de rájöttem, hogy kenyérrel dobtam, finoman önzetlenül, és rám sem hederíntenek a 37-36-és a 33-éves gyermekeim, akik nekem köszönhetnek mindent.Igaz a jó múltkor az a fejlesztési gépészmérnök, aki, most audi A8-sal jár ki Magyarországról Németországba, telefonon köszönte meg, hogy nekem köszönhet mindent, de ő itt van munkaviszonyban, csak az új gyáregységbe jövő leendő mérnököket oktatja kint!

2012. jún. 25. 17:53
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

5/6- utánra írtam!(az előbbit)

Én nem kérek, de az igazságosnak azt tartottam volna, hogy aki olyan nemzedéket hoz létre, akik tisztességes adófizetők, miért nem adja az állam, automatikusan a 2%-ot a szülőnek.

Azzal bőven megelégednék, DE AZ, HOGY OLYAN TÖRVÉNY MÁR SZÜLETETT, HOGY A SZÜLŐT KÖTELES A GYERMEKE SEGÍTENI, amit így ebben a formában mélyen elítélek, mert ez a kormány csak a a veszekedésre biztatja azt a fajta családot, akik erre képesek, hogy bíróságra menjenek!!

De itt most nem az igazságosság a lényeg, hanem pont a fordítottja.

Inkább elhatároztam, ha már magamat nem tudom ellátni ff-i létemre, akkor véget vetek az életemnek, amire már startra kész vagyok, de finoman, megfontoltan csinálom, mivel nem az agresszív természetűek közé tartozom.Fájdalommentesen fogom tenni.Mert csak akkor teszek igazságot azoknak a véleménye kedvére is, akik azt mondják, hogy stb, de tovább nem folytatom, mivel nem akarok senkit megbántani!

2012. jún. 25. 18:33
 12/27 anonim ***** válasza:
74%

Ha tudjak, hogy milyen helyzetben vagy es jo a gyerek-szulo kapcsolat, akkor emberileg szamitani lehetne arra, hogy segitenek neked is ok.

Ez nem elvarhato, nem illik kovetelni, de az is nagy gond, ha ez nem jon automatikusan.

Tudasd a gyermekeiddel, hogy milyen helyzetben vagy es ha normalisak, akkor automatikus lesz a segitseg. Ha nem segitenek, akkor viszont en nem kovetelnem a helyedben.

Bar en azt sem ertem, hogy miert nem veszik eszre?

Mert en pl meg azt is eszreveszem, ha anyosomekhoz latogatok el, hogy eppen hogy allnak. A szuleimnel meg abszolut.

Eleg a hutobe benezni, vagy a kamraba, vagy felnezni egy-egy polcra es egybol feltunik, hogy van-e befizetetlen csekkek sorozata ott egyaltalan.

Sajnos mi anyagilag segiteni sokat nem tudunk, meg most vagyunk abban a fazisban, hogy a sajat eletunket alapozzuk es nekunk is sakkozni kell.

De ha azt latom, hogy eppen nem jo a helyzet, akkor meg hazaindulas elott elszaladunk es bevasarolunk nekuk alapanyagokbol, hogy legalabb ezzel is segitsunk.

A te gyermekeid ebbol nem veszik eszre? Jarnak hozzad?

Az egyik elozo valaszolonak: az hogy kizarolag az egyik gyermekre orokitette a hazat meg nem jelenti azt, hogy tobbet kapott, mint a tobbi.

Peldaul mi is harman vagyunk testverek.

Egyik testverem egy hazat kapott a szuleimtol indulasnak, ami nem nagy erteku volt es mar az en edesanyam is orokolte, de nem hasznaltak. Nem nagy ertek, de jol jott; mert azota is benne el es neveli a gyermekeit.

Masik testverem tavolabb koltozott, hitelbol vett hazat, ot annyival tudtak tamogatni, hogy az indulot finansziroztak.

Es igen, azt is megmondtak a szuleim, hogy ezek utan a sajat hazuk csak az en nevemre kerul.

Akkor ezert most ram mindenkinek pikkelnie kellene, mert en kaptam a legtobbet? Vagy kivetelezett lennek?

Ugyan. Csupan arrol van szo, hogy keszpenzzel tamogatni engem mar nem tudnak, mert mar nincs akkora beveteluk, plusz masik atorokitheto hazuk sincs, csak az van, amiben laknak es ugy erzik korrektnek, ha en is kapok majd valamit, ha a tobbiek is segitve lettek. Es ezzel en sem kapok tobbet.

Hiaba tunik leirva szupernek, hogy kapok majd eg 130 nm-es hazat, ami mem is olyan regi. Olyan helyen van, ahova koltozni sohasem fogok, mert messze helyezkedtunk el, eladni sem igazan lehet, vagy csak annyira kevesert, hogy annyiert nem lenne szivem az emlekek miatt.

De oszinte leszek: abban bizom, hogy meg vagy harminc evig elni fognak a szuleim boldogsagban es nem kell ezen gondolkodnom.

Bocsi, hogy eltertem a targytol, csak nem talaltam korrektnek a feltetelezest, hogy a hazat oroklo gyereknek barmiben is tobb kotelezettsege lenne, hiszen ez meg nem jelent semmit.

2012. jún. 25. 18:34
 13/27 anonim ***** válasza:
49%
Látom nem tanultad meg a közmondást! A kispárnát soha ne add ki a fejed alól azt jól szorosan fogd mert nem tudhatod hogy mit hoz az élet és mindig csak magadra számithatsz. Nem is értem hogy gondolhattad hogy igy kisemmizted magad hisz a te életed a tied a gyerekeidé meg az övék . Mit gondoltál hogy majd akkor is törődnek veled ha már nem lesz semmid? ugyanmár!
2012. jún. 25. 18:36
 14/27 A kérdező kommentje:

7/12 SENKI NEM LETT BECSAPVA, SŐT ELLENKEZŐLEG!

olvassál, értelmezzél, majd ítélkezz!

2012. jún. 25. 18:37
 15/27 anonim ***** válasza:
53%
Nem öngyilkosnak kell lenni,az nem megoldás semmire,hanem mgemondani a gyerekeknek hogy segítség kell,ha ők erre se reagálnak akkor ott nagy a baj.
2012. jún. 25. 18:40
 16/27 anonim ***** válasza:
56%

Az viszont egyértelmű, hogy nem szereted a gyerekeid, hiszen normális szülő nem tenne rájuk akkora súlyt mint egy öngyilkosság.

MONDD el mi a helyzet. Bezsélj velük.Ez az emberi együttélés alapja.

Nem gondolatolvasók

2012. jún. 25. 18:42
 17/27 anonim ***** válasza:
84%

Az, hogy mártírkodsz, politizálsz, névtelen fórumon írogatsz vagy öngyilkos leszel, nem oldja meg a gondod.

Az, hogy leülsz a gyerekeiddel megbeszélni, az igen.

2012. jún. 25. 18:47
 18/27 anonim ***** válasza:
48%

Önzetlen voltam, de cserébe elvárom, hogy segítsenek, de kérni nem fogok inkább megölöm magam.

Nem valami 12 éves unatkozó gyerek vagy? Mert ezt kb. tőlük várnám, nem felnőtt férfitól! -.-"

2012. jún. 25. 18:52
 19/27 anonim ***** válasza:
88%
KÉRTÉL valaha segítséget tőlük?
2012. jún. 25. 18:56
 20/27 A kérdező kommentje:

Igazából, nem is lenne az a nagyobbik baj, hogy anyagilag támogassanak, csak azt tapasztaltam, amíg kaptak, addig jó voltam, most már a másik szüleikhez vonzódnak, ahol még van mit várni(kapni)mert én megélek rántott levesen is, az infulzíót közgyógyra kapom, százezer ft.

Csak mint betegen, már úgy érzem, hogy halálba kívánnak, mert pl-úl-amikor a nagyobbik lányom házassági kapcsolata megromlott, akkor én virrasztottam éjjeleken keresztül vele, de szerencsére jó irányba sikerült terelnem, és így helyrejött a házassága, de ezt nem részletezném.(ez kb 1-éve történt! Azóta meg felém se néz, pedig 1,5-km-re laki.

Amikor oda megyek hozzá, akkor még be sem hív!

(Magamról annyit, hogy jól tudok alkalmazkodni, és tiszta is vagyok stb.

HÁT EZÉRT NEM IS FOGOK LETENNI A HALÁLBA MENETELRŐL, MERT NEM ÉRTEK SEMMIT MÁR!)

Csak egy egy csepp kell, és cselekszem!

2012. jún. 25. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!