Mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés

Nos, anyáról van szó.

Egyszerűen olyan buta, hogy az hihetetlen. Nincs olyan dolog, amin ne akadna ki. Van, hogy mondok neki valamit, és olyan oda nem illő, közönséges választ ad rá... Tényleg már sírhatnékom van az egész miatt. Ha meg azt mondom neki, hogy nézzen már magába, akkor beadja a durcát, azt csapkod össze-vissza, meg elkezd mindenért engem hibáztatni. Beszélgetni se lehet vele, mert, ha valami olyat mondok, máris tiszta ideg lesz.

2012. jún. 24. 18:47
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

Az én anyám egyszerű falusi nő. És sosem mondanék neki olyat, hogy nézzen magára vagy azt hogy közönséges választ ad.

Mert te olyan cizellált lehetsz ha így gondolkodsz....

Téged kéne, hogy szégyelljen édesanyád a gondolkodásmódodért.

2012. jún. 24. 18:50
 2/10 bibus26 ***** válasza:
95%
Még vissza fogod sírni a "hihetetlenül buta" anyádat!!!
2012. jún. 24. 18:55
 3/10 anonim ***** válasza:
66%

Én megértelek. Mikor együtt éltünk, napi 24 órában ment a:

-hiszti (hogy ő mekkora mártír/szent, és miért nem köszönöm meg egy nap ezerszer, hogy ehetek vajas kenyeret ebédre; lehúzott x évet apánk mellett a MI kedvünkért. és természetesen ezalatt más nem szenvedett stb.)

-minden apróságon min. fél órás veszekedés (miért nem mostam el azonnal a poharat, amiből egyszer ittam vizet, miért oda tettem a villát, és nem fél centivel arrébb, miért akarok jobb fogkrémet venni, mikor a tesco-s ugyanolyan jó stb. stb.)

-sajnos tényleg tanulatlan (8 általánost végzett, azt is úgy ahogy), ennek ellenére ha valamiben normálisan megpróbálja az ember kijavítani, amit mondott, alpári stílusban még ő kezd szitkozódni, hogy nem csak az iskolában okosodhat az ember (szerintem azért nem árt...)

Ennek ellenére szeretem anyát, és nem vagyok hálátlan, hisz így vagy úgy, de tényleg ő nevelt fel, úgyhogy most segítem, ahogy tudom. De tény, hogy nem kellett volna gyereket szülnie (főleg nem apámnak).

2012. jún. 24. 19:08
 4/10 A kérdező kommentje:
Azért örülnék neki, ha nem engem hülyéznétek le, hanem megértő választ próbálnátok adni. Nem ismered édesanyámat, úgyhogy kérlek ne abból ítélkezz, amit írtam.
2012. jún. 24. 19:20
 5/10 anonim ***** válasza:
40%
Senki nem hüly ézett le téged egyedül te hüly ézted le édesanyádat. És kizárólag az alapján tudunk véleményt mondani (nem ítélkezni, mert azt szintén te teszed az édesanyád felett) amit leírsz.
2012. jún. 24. 19:24
 6/10 bibus26 ***** válasza:
Már bocsi,de megértést ne itt várj,főleg azután,ahogy jellemezted anyádat.Nem tudom,mennyi idős vagy,de akkor is Ő az anyád.Az enyém se volt mintaanya,még csak nem is ő nevelt fel,de kibékültünk.5 éve halt meg,de minden nap eszembe jut,bárcsak még egyet legalább veszekedhetnék vele!
2012. jún. 24. 19:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Te kikéred magadnak, hogy bárki is lehüly.zzen, (mondjuk én nem olvastam ki ilyet a válaszokból), de te viszont leprimitívezheted, közönségesezheted illetve megítélheted a külseje alapján az anyukád. Nem mérsz te kettős mércével?
2012. jún. 24. 19:29
 8/10 A kérdező kommentje:
A hozzászólásommal nem a külsejére céloztam, hanem, hogy még sosem éltél vele együtt, és nem tudod, milyen a jelleme.
2012. jún. 24. 20:13
 9/10 anonim ***** válasza:
52%
Nem tudsz semmit csinálni. Ha mostanáig (gondolom anyukád negyvenes nő lehet) nem fejlődött ki benne az igény, hogy kulturáltan viselkedjen, fejlessze magát, utánaolvasson az illemszabályoknak stb. akkor már sosem lesz jobb ember. Vannak nők, akiket a gyerekvállalás sem késztet arra, hogy kivakarózzanak közönséges mívoltukból. Igen, rengeteget fogsz még szégyenkezni miatta és ha ilyen helyzetekben rászólsz (finoman) hát csak rontasz a helyzeten, még hangosabb, még agresszívabb lesz. Tudom, mert az enyém is ilyen, és már hetven lesz lassan, de ugyanolyan mocskosszájú proli, amilyen mindig is volt.
2012. jún. 24. 21:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Én nem ítéllek el. A kérdésből és ebből a pár sorból valószínűleg nem jött át anyád jelleme, de nem is baj. Én sejtem mi lehet a gond. Változtatni nem fogsz tudni rajta. Elhiszem, hogy nehéznek érzed a helyzetet, de azt ne felejtsd el, hogy az anyádról van szó, aki világra hozott téged.
2012. jún. 24. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!