Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnám kirakni az illeték...

Hogy tudnám kirakni az illetéktelen személyt?

Figyelt kérdés
Van egy lakásom viszont állandóra be van jelentve,és szeretném ha elköltözne
2009. júl. 7. 12:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Te is kijelentheted úgy tudom, nem kötelező ehhez az ő jelenléte. Haszonélvező esetleg? Mert abban az esetben nem tudod kirakni.
2009. júl. 7. 12:09
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

1, Ha valahonnan "ottmaradt" (pl. előző tulaj rokona, bérlő, stb...), akkor az okmányirodán te is intézheted a kijelentkezését (vidd magaddal a tulajdoni lapot,hogy igazold, te vagy a tulajdonos). Ennek van illetékkötelezettsége, de gondolom a tisztázás érdekében megéri.

2, Ha te "fogadtad" be és írtad alá anno a bejelentkezési lapját és most önként nem hajlandó a kijelentkezésre és a kiköltözésre, akkor bírósági úton tudsz érvényt szerezni az akaratodnak. Ha semmilyen tulajdoni része nincs a lakásban és nem is haszonélvező, akkor a te javadra dönt a bíróság.

Ha meg olyan makacs, hogy ennek ellenére sem megy el, akkor nagy tortúrának nézel elébe, mire kvázi "kilakoltatod".

2009. júl. 7. 12:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia!Mi mikor megvettük a lakást,akkor azt mondták,hogy "tiszta"nincs senki bejelentkezve,majd nemsokkal később kezdtek érkezni idegen levelek.Ezeknek az embereknek a pontos nevét,a polgármesteri hivatalban tudakoltam meg,pontosan nem emlékszem melyik osztályon voltam,de ott a neveket is kiadták,miután igazoltam,hogy én vagyok a tulajdonos!Onnan át kellett menjek az okmányirodába,ahol ennek a 7embernek a nevére egy adatlapot kellett kitöltsek,kijelentés cimszó alatt!Ez dij köteles!Ha jól emlékszem 2000Ft/fő.De nálunk kideritették,hogy ez a 7ember rokon,így kevesebbet kellet fizessek!Abban az esetben,ha csak be van jelentkezve,kitudod az engedélye nélkül is jelenteni,csak igazolnod kell,hogy te vagy a tulajdonos,személyivel,és szerződéssel!Legalább is anno,mikor én voltam,ez még így müködött!
2009. júl. 7. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!