Hogyan zajlik egy nevvaltoztatas?
Azert valasztottam ezt a topicot mivel csaladi hattere van annak,hogy megszeretnem valtoztatni a nevemet.
Kulfoldon elek (pontosabb Angliaban) es arra lennek kivancsi,hogy mi ennek a menete. Jartam a nagykovetsegi oldalon de ott nem irnak le mindent. Arra lennek kivancsi,hogy miutan megvaltoztattam a nevemet utana haza kell utaznom elintezni olyat,mint a szemelyigazolvany vagy ok is eltudjak intezni nekem?
Személyesen tudod csak intézni. Ki kell tölteni egy nyomtatványt az anyakönyvi hivatalban, aláírni, befizetni az illetéket.
Utána új fényképes személyazonosító okmányt kell csináltatnod, ez lehet személyi, jogsi és útlevél. A fényképet számítógéppel csinálják, a helyszínen. Küldeni nem lehet. Ezek közül csak egy kötelező, + lakcímkártya, de ha külföldre mászkálsz, a jogsi nem elég.
Viszont az össze iratod érvénytelen lesz, MINDENT újra kell igényelni, TB-kártya, adókártya, jogsi, ha szükséged van rá, az útlevelet is, ill. mindenhol bejelenteni, akikkel szerződésben állsz (víz, gáz, telefon stb.), és ha van valami ingatlan a neveden, akkor földhivatal is. Stb. stb. rengeteg idő és pénz...
Konkretan a bermanevemet szeretnem a keresztnevem helyere. Nem egy legbol kapott otlet ugyanis mindenki a bermanevemen hiv mar jo par eve. Sokak szerint sokkal jobban hozzam illik ez a nev,mint a keresztnevem.
Nem elek Magyaro.n mar jo par eve. Bejelentettem,hogy kulfoldon elek szoval olyan miatt,mint tb kartya, ado kartya, lakcim igazalo, viz,gaz...stb nem kell aggodnom plussz nincsen a nevemen semmi ingatlan, auto...
Jogositvanyom sincsen:)
Csak az itteni (angol) bankkartyak,gp, NI number, tax....stb kene elinteznem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!