Hogyan zajlik a névváltoztatás? Milyen akadályai vannak?
Nagymuterét fölveheted. Kérvényt kell írni, belügyminisztérium. Csatolni kell a megfeleő bizonyítékokat, dokumentumokat, hogy tényleg így hívták a nagyit, és indokolni a kérelmet. Eljárási díj azt hiszem 20 ezer.
Googliban nézd meg, én is ott kerestem egyszer. Meg fogod találni.
Régi saját családi nevet mindig engedélyezik.
Ha simán csak kitalálja az ember, hogy nevet változtat, akkor híres családneveket nem vehet fel, cz, y, w, stb. nemesi, vagy külföldi hangzású, írású nevet szintén nem lehet. Például azt, hogy kazinci, azt lehet, de kazinczy-t nem. Keczely -t sem lehet, de keceli-t igen.
én másfél éve írattam át
Elmentem a városházára, anyakönyvi kivonat, személyi, lakcímkártya szükséges, ott megindokolod, hogy miért szeretnéd a névváltozást, majd veszel egy illeték bélyeget(kb. 10ezer Ft) Utána várni kell kb 2hónapot(ott többet fognak mondani, nekem viszont ennyi volt), majd átíratsz mindent, a TB kártyától kezdve minden ami a neveden van, szerencsére ezek már 1500ból kifognak jönni, mert nagy részük ingyenes.
Egy időben Én is voltam úgy, hogy alkoholista Apámat megtagadva szerettem volna nem X nevű lenni.
Csak annyit változtattam volna, hogy nem Apám vezeték nevét, hanem Anyámét használtam volna. A keresztnevemmel nincs bajom, az tetszik:)
Nem valami konfliktus miatt változtatom meg, hanem mert úgymond ciki, ahogy már valaki írta is :D Apám részéről is rendben van.
Amúgy köszönöm a válaszokat!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!