Mennyibe kerül egy apasági teszt?
Nem tudom,hogy hogyan is van ez,de nálunk a faluban volt olyan,hogy egy anyuka nem igazán tudta,hogy melyik hapsitól fogant meg a gyerek.Nem volt egy tiszta erkölcsű nő...És ott hivatalból megcsinálták,hogy tudják ki is az apa.
De ha nincs ilyen rendezetlen háttér,akkor neked kell fizetni érte.
Gyerektartást visszamenőleg FÉL évre követelhetsz, ennyi idő után elévül az adott időszakra vonatkozóan a követelés.
Az apasági tesztet hivatalból elrendelhetik, azonban a bíróságnál szakértői költségként kerül könyvelésre, és a pervesztes fél fogja megfizetni. Tehát nem az az apa akire te azt mondod, hogy ő az apa. Mert ha nem ő, te vagy a pervesztes, és téged fognak a bírósági költségek megfizetésére kötelezni.
Tehát tesztet térítés nélkül nem készítenek, max. nem neked kell megfizetni.
A másik dolog: Ne gyerektartásra perelj, hanem kérd az apaság megállítását a bíróságtól.
tavaly láttam egy ilyen apásági tesztes "számlát" 250000 Ft-ról.
Ja és mindig a vesztes fél fizet, vagyis a te esetedben ha beigazolódik, hogy az az apa akit te megneveztél akkor a pasi fizeti a "számlát", ha nem akkor te fizeted. De szerintem tutira tudod, hogy ő az apa, ahogy írtad, úgyhogy nyugodtan pereled be, és ha nem ismeri el a bíróságon sem akkor kérd az apasági tesztet:-)
Apasági és más DNS azonosítási szolgáltatások
szükséges minták / bruttó HUF
Trió teszt az apaság megállapítása az anya, a gyermek és a feltételezett apa DNS mintája alapján/115 200
Anyai minta nélküli apasági vizsgálat szülőség megállapítása a gyermek és a feltételezett szülő DNS mintája alapján /126 000
Nagyapasági vizsgálat az apaság megállapítása az anya,a gyermek és a feltételezett apai nagyszülők DNS mintája alapján /192 000
Iker vizsgálat meghatározza, hogy az ikrek egy- vagy kétpetéjűek/105 600
Testvér vizsgálat megmutatja a valószínűségét, hogy vajon a vizsgált személyek testvérek-e (anyai mintával eredményesebb)/201 600
Y-Kromoszóma vizsgálat két férfi apai ági rokonságának bizonyítása /240 000
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!