Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki milyen viszonyban sógorával...

Ki milyen viszonyban sógorával, sógornőjével? Minden áron jóban kell velük lenni?

Figyelt kérdés
Én pár napja nagyon összevesztem az enyémmel. Sok évnyi dolgok buktak ki belőlünk. Aláírom, van amiben én is hibás voltam. Én el is ismerem. De ő még mindig úgy gondolja, hogy ő soha nem bántott meg, ő mindig csak segít mindenkin stb. Tehát egyáltalán nem látja a hibáit. Nem csak velem szemben, senkivel szemben sem. Most elvileg tisztalappal kezdünk, de bennem még akkor is bennem maradt sok minden. Tűrjek inkább, és hallgassak, hogy megmaradjon a családi "béke"?
2009. júl. 6. 10:27
 1/7 anonim válasza:
100%
Szia!Jobb inkább tisztázni most,mert ha megint hallgatsz,és tűrsz,akkor később ezek újra kirobbannnak majd,és egy sokkal nagyobb vita,és összeveszés lesz a vége,mintha most higgadtan elmondod,hogy mi az ami bánt,és mit nem szeretnél ha megint megtörténne.Amúgy én sem szeretem őket,a sógorom egy nagy barom szó szerint,azt hiszi,ő a világ közepe,és nála mindenki csak rosszabb lehet,a sógornőm pedig huh,minden lében kanál,állandóan a mi életünkbe akar belekotyogni,pedig sokkal inkább szét kéne nézni a saját kapcsolatában.Én bizony jópárszor odamondogattam már neki,hogy a saját életével foglalkozzon,az az egy szerencsém van,hogy ők tőlünk 400 km-re laknak,és elég ritkán találkozunk,így telefonon osztja az észt,és akkor nekem sürgős dolgom akad,és lerázom.Nem veszem figyelembe a megjegyzéseit,na de nekem így könnyű,hisz egy évben kb 10 napot találkozunk.Szóval inkább tisztázd a dolgokat,később nehezebb lesz,és harcosabb! :)Sok sikert!
2009. júl. 6. 10:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az sem jó, ha tűrsz és hallgatsz illetve az sem jó, ha mindenből nagy ügyet csinálsz. Ha leültök megbeszélni a gondokat, jóval kevesebb lesz a félreértés és akkor nem is lesz annyi nézeteltérés köztetek.

Nekem van két sógorom és egy sógornőm. Egyikükkel sem vagyok napi kapcsolatban, mert mindegyikük távol lakik (a sógorok más országban). Jóban vagyunk, de a kapcsolatunk felszínes. Sajnos ez így is fog maradni a távolság miatt valószínűleg.

2009. júl. 6. 10:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mind a sógornömmel (tesóm felesége) mind a sógorommal (férjem testvére) nagyon jó szinte barát, barátnöi a kapcsolat.

De itt mindkét fél ügyel a jó családi viszonyra, és ha valami nem tetszik egyböl megmondjuk egymásnak. ´

De lehetne rosszabb is akkor tuti inkább türnék, egy határig hogy ne sérüljön a család. De ha már durva akkor inkább össze vesznék vele.

2009. júl. 6. 10:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

hasonló okok miatt én is kérdeztem már ilyet!

Ha gondolod olvasd el miket írtak akkor!

2009. júl. 6. 11:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 sógornőm van.Mindkettő írigy az egyik azért mert jobban állunk anyagilag,a másik meg azért mert nekünk van gyerekünk neki meg nem jön össze.
2009. júl. 6. 12:38
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ahogy írod, tiszta lappal kezditek, tehát ha most megint előhozakodsz dolgokkal, jogosan érezheti úgy, eltértél a megbeszéltektől. Inkább a jövőben mindig szóljál, ha valami bánt.

Egyébként a másik kérdésre a válasz: nem hiszem, hogy mindenáron jóban kell lenni a rokonokkal. Felnőtt, önálló emberek vagyunk, ők a családhoz tartoznak, de attól még nem kell nyalni senki seggét.

2009. júl. 6. 12:42
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A mienk semleges. Nem szólunk bele egymás dolgaiba. Persze egymás háta mögött forgatjuk a szemünket, de ugye amiről nem tudunk nem fáj. Nekem 11 sogórom - sogórnőm van. A férjem testvérei vannak 10, velük nem is találkozom, mert mind vidéki, nem beszélek velük, csak nagyon ritkán, így udvariasssági szinten vannak a kapcsolatok. A bátyám feleségei közül mindegyikkel jó volt a kapcsolatom, mert elfogadtam őket mint tesóm választása, de egyébként, meg folyton szídom a jelenlegit, de csak a háta mögött, mert egy olyan sértődékeny nő, hogy ha csak poénból is rosszúl fogalmazok már kibukik. Ha a tesóm boldog vele, nem szólok bele. Mi megtanultuk, hogy a másik élete nem ránk tartozik. Ha problémánk van sogórral -nővel, a testvérremnek -férjemnek mondom el, mivel ők vannak közelebbi kapcsolatban, tehát ők tudják jobban mi a megoldás a problémákra. Egyedül akkor oldjuk meg mi egymásközt a nem érdekli őket.

Lényeg az nincs jogunk elbírálni a másikat, de elvárhatod tőle hogy ne szívárogjon bele a családi életedbe amit nem ohajtasz megosztani vele.

2009. júl. 6. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!