Ki milyen viszonyban sógorával, sógornőjével? Minden áron jóban kell velük lenni?
Szerintem az sem jó, ha tűrsz és hallgatsz illetve az sem jó, ha mindenből nagy ügyet csinálsz. Ha leültök megbeszélni a gondokat, jóval kevesebb lesz a félreértés és akkor nem is lesz annyi nézeteltérés köztetek.
Nekem van két sógorom és egy sógornőm. Egyikükkel sem vagyok napi kapcsolatban, mert mindegyikük távol lakik (a sógorok más országban). Jóban vagyunk, de a kapcsolatunk felszínes. Sajnos ez így is fog maradni a távolság miatt valószínűleg.
Nekem mind a sógornömmel (tesóm felesége) mind a sógorommal (férjem testvére) nagyon jó szinte barát, barátnöi a kapcsolat.
De itt mindkét fél ügyel a jó családi viszonyra, és ha valami nem tetszik egyböl megmondjuk egymásnak. ´
De lehetne rosszabb is akkor tuti inkább türnék, egy határig hogy ne sérüljön a család. De ha már durva akkor inkább össze vesznék vele.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
hasonló okok miatt én is kérdeztem már ilyet!
Ha gondolod olvasd el miket írtak akkor!
Az a baj, hogy ahogy írod, tiszta lappal kezditek, tehát ha most megint előhozakodsz dolgokkal, jogosan érezheti úgy, eltértél a megbeszéltektől. Inkább a jövőben mindig szóljál, ha valami bánt.
Egyébként a másik kérdésre a válasz: nem hiszem, hogy mindenáron jóban kell lenni a rokonokkal. Felnőtt, önálló emberek vagyunk, ők a családhoz tartoznak, de attól még nem kell nyalni senki seggét.
A mienk semleges. Nem szólunk bele egymás dolgaiba. Persze egymás háta mögött forgatjuk a szemünket, de ugye amiről nem tudunk nem fáj. Nekem 11 sogórom - sogórnőm van. A férjem testvérei vannak 10, velük nem is találkozom, mert mind vidéki, nem beszélek velük, csak nagyon ritkán, így udvariasssági szinten vannak a kapcsolatok. A bátyám feleségei közül mindegyikkel jó volt a kapcsolatom, mert elfogadtam őket mint tesóm választása, de egyébként, meg folyton szídom a jelenlegit, de csak a háta mögött, mert egy olyan sértődékeny nő, hogy ha csak poénból is rosszúl fogalmazok már kibukik. Ha a tesóm boldog vele, nem szólok bele. Mi megtanultuk, hogy a másik élete nem ránk tartozik. Ha problémánk van sogórral -nővel, a testvérremnek -férjemnek mondom el, mivel ők vannak közelebbi kapcsolatban, tehát ők tudják jobban mi a megoldás a problémákra. Egyedül akkor oldjuk meg mi egymásközt a nem érdekli őket.
Lényeg az nincs jogunk elbírálni a másikat, de elvárhatod tőle hogy ne szívárogjon bele a családi életedbe amit nem ohajtasz megosztani vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!