Tényleg minden lány hasonlít az anyjára?
A barátnőim hasonlítanak az anyjukra (gondolok itt a természetükre)
gondolom valamilyen szinten mindenki átvesz ezt-azt a szüleitől... de én nem akarok olyan lenni mint anyu.
Pl. ő nem engedi hogy feljöjjenek hozzám napközben a barátiam mert jaj, egy porszem van az előszobában, biztos azt fogják lesni.
állandóan takarít, ezzel szemben én elvagyok úgyis, ha nincs minden héten felporszívózva, letörölgetve minden, ha kicsit rendetlenebbül állnak a ruhák a szekrényben
a másik hogy ő mindenen idegeskedik én meg úgy vagyok vele hogy amit éppen nem tudok megoldani, arra biztos ráérek később, vagy addig segít más.
ő pl. nem szeret főzni, én imádok, meg kísérletezni is új kajákkal
A szülő mindig példa, vagy pozitív (ilyen szeretnék lenni) vagy negatív (na én ezt nem így fogom csinálni)
A kérdésed egy sztereotípia, és mint ilyen 50% igaz. Azaz egy lány vagy hasonlít az anyjára vagy nem.
Kérdésedre válaszolva: nem
3-assal egyetértek, hogy vannak pozitív és negatív példák, ezeket tudatosan választja az ember.
De vannak dolgok, amelyeket nem kezelünk olyan tudatosan, ezekben gyakran van hasonlóság. Például egyes gesztusok, vagy hozzáállás bizonyos dolgokhoz, vagy az önbizalom, vagy a hidegvér vagy forrófejűség. Az ilyesmiket tudat alatt is lemásolja az ember a szüleiről. Ha tudatosan vizsgálja magát valaki és felismeri ezeket, akkor tud rajta változtatni ha akar.
Én is inkább apumra hasonlítok. Csakhogy 2 példát mondjak =)
Apum, és én is tudunk TV-n aludni (vagy lámpánál) - anyum nem
Apum, és én is inkább szeretünk főzni - anya nem mindig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!