Az apa elismeri a gyereket, de nem fizet gyerektartást. Ez lehetséges?
Lehet, hogy állapotos vagyok. A párommal nemrég szakítottunk, ő nem szeretne kisbabát, nekem viszont azt mondta az orvos 3 éve, hogy nem lehet természetes úton gyerekem.
Jövő héten tudom meg, hogy kisbabát várok-e.
Kérdésem az lenne, hogy az jogilag megoldható, hogy az exem elismeri az apaságot, de nem fizet semmit? Nekem nem kell tőle semmi, nem akarom, hogy egy olyan gyerek után fizessen, akit ő nem szeretne. Én egyedül vállalnám a kisbabát és vele együtt mindent, tőle csak annyit kérnék, hogy ismerje el az apaságot. Ez lehetséges?
ha elismeri az apaságot, kötelezővé teszik a gyerektartás fizetést
ha te nem kéred tőle, senki sem fogja ellenőrizni, hogy fizeti-e, vagy sem
elvileg nem lehetséges, gyakorlatilag igen. De akkor ugyanannyi joga van a gyerekhez mint neked, hiszen nincs gyerekelhelyezési tárgyalás. olvan mintha élettársak lennétek. Akármikor elviheti.
Vagy csinálsz gyerekelhelyezésit, akkor megítélik a tartásdíjat de nem ellenőrzik. Azonban ez meg neki rizikó, hiszen bármikor meggondolhatopd magad és kérheted.
Fél éve együtt járás után szakítottatok,és te terhes lettél. Az előző kérdéseben az volt a bajod,hogy egy padon ülve beszélné meg veled a dolgot amiről még neked is csak sejtésed van. Most meg azon agyalsz,hogy imesrje el ő az apja??????
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
bocs, de ha 1 hete késik akkor miért nem voltál még orvosnál? És miért nem csináltál újabb tesztet? Mert akkor tudnál biztosat.
Szerintem te csak szeretnél terhes lenni, de nem vagy az. Ne álmodd már végig az életed, gyerekkel (akövetkező kérdésed az lesz, hogy melyik oviba irasd a gyereket)amikor még azt sem tudod terhes vagy-e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!