Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családban ki használja a...

A családban ki használja a kocsit? Miért tűnik úgy, hogy inkább a férfinak kell mint a nőnek?

Figyelt kérdés

Nálunk két éven belül vennem kell egy kocsit, hogy a gyereket ovodába tudjam hozni-vinni mivel nem én választhattam s az összevont település ahol van totál kiesik az othon-munkahely de még a buszjáratok-boltok vonzáskörzetéből nálunk.

(Hiába nekem van jogsim páromnak nincs de már most duzzog ő is akar jogsit de minek ha 1, van neki busz mint eddig is nekem is illetve 2, bevásárolni is én jártam eddig nem ő cipekedett illetve 3, gyereket se ő vinné a munkaideje miatt.) Miért kell a pasiknak ebből hatalmiharcot meg presztis kérdést csinálni? Nálunk is minden anyuka a buszon csücsül a gyerekkel meg csomaggal míg apuka ingázik vele a munkahelyre. Ez férfias dolog volna vagy mi? Van akinek a munkájához kell esetleg? (nyilván nema szobafestők, fuvarosokra gondolok itt akiknek alap, hogy a holmik miatt kell.)

2012. jún. 12. 18:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nálunk a férjem, viszont ő egy gépkocsiparkért felel és keresztül-kasul rohangál a városban, néha alkatrészeket cipel. Ezt nehéz lenne BKV-val, mert a napi 8 óra helyett 16 órát dolgozhatna.

Én a szomszéd kerületben dolgozom, a belvárosban tök felesleges kocsival járni, parkolni se lehet. Sokszor inkább gyalog megyek, még úgy is gyorsabb.

Amikor a város szélén dolgoztam, akkor kocsival jártam be, mert oda meg az volt gyorsabb. Akkor a férjem kisajátított egy céges kocsit magának addig.

2012. jún. 12. 19:52
 12/15 anonim ***** válasza:
Nálunk két autó van, egyik anyáé, másik apáé, mióta nekem is meg van a jogsim mindig azt viszem el, amelyikre épp nincs szükség. Ha mindkét autó szabad, akkor pedig anyáét viszem, mert azt jobban szeretem. A szüleim már nézegetnek olcsóbb autókat, hogy mire elkerülök főiskolára addigra legyen sajátom. A barátomnak is van már saját autója, így valószínűleg ha mi a későbbiekben is együtt maradunk, akkor szerencsére nálunk sem lesz gond ebből, hogy ki használja az autót.
2012. jún. 12. 20:20
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem már meg volt az autóm, amikor összejöttünk, nem is adom el, ragaszkodom hozzá, az az enyém marad. Férjem motorral jár, én kocsival. Persze, ha kell neki, akkor természetes, hogy kocsival megy. Azt szoktam mondani, hogy az autóm lánykorom élő emléke...nem adom!!!!! :)
2012. jún. 12. 20:46
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk egyelőre a párom privilégiuma az autó, lévén, h ő vette, ő tartja fenn, nekem meg épp most lett meg a jogsim. igaz, kb ő tanított vezetni, mert amikor megvette, kedvet kaptam a vezetéshez. jogsi nélkül is járkáltam már a kocsival, de azért ő is mellettem ült.

most, hogy meglesz a papírom nekem is, nem tudom, h mennyire lesznek véres harcok :)

előbb-utóbb veszek autót, valami kis nagyon olcsó, egyszerűt, mert imádok vezetni, és néha tényleg jó ha van, mert pl orvoshoz messzire járok, és amúgyis utálom azt a csöves járatot, ami oda visz.

persze a belvárosba nem mennék verdával, a combino azért kulturált jármű :)

egyébként a párom is el van kényelmesedve cseppet. a híd túloldán van a munkahelye, de neki valamiért derogál felszállni arra a nyamvadt buszra, inkább átmegy kocsival. ez pazarlás, semmi több.

vásárolni együtt járunk, de ha később valami miatt egyikünk nem ér rá, akkor gondolom rábízzuk a másikra a verdát és a listát is :D

ha gyerekünk lesz később, akkor sztem alap, h mindkettőnknek legyen autója, mert a gyerek bármikor megbetegedhet, vagy olyan történhet, ami miatt azonnal ugrani kell, és busszal ez néha kész horror, taxival meg drága. ,másrészt pedig biztonságérzetet ad, hogy mobilis az ember, nincs kiszolgáltatva a suttyó BKV-nak.

2012. jún. 12. 21:09
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem zavar,még az sem,hogy a férfiak ezt presztízskérdésnek tartják. Hát aztán?

Amúgy a munkábajáráshoz a férjem használja az autót,de ha szükségem van rá,megoldjuk. Azért,hogy oviba vigyem a gyereket nem várnám el tőle,hogy nekünk hagyja az autót. Megoldjuk másképp. Fontosabb,hogy hamar itthon legyen velünk. Ahhoz meg autó kell :)

2012. jún. 12. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!