A családban ki használja a kocsit? Miért tűnik úgy, hogy inkább a férfinak kell mint a nőnek?
Nálunk két éven belül vennem kell egy kocsit, hogy a gyereket ovodába tudjam hozni-vinni mivel nem én választhattam s az összevont település ahol van totál kiesik az othon-munkahely de még a buszjáratok-boltok vonzáskörzetéből nálunk.
(Hiába nekem van jogsim páromnak nincs de már most duzzog ő is akar jogsit de minek ha 1, van neki busz mint eddig is nekem is illetve 2, bevásárolni is én jártam eddig nem ő cipekedett illetve 3, gyereket se ő vinné a munkaideje miatt.) Miért kell a pasiknak ebből hatalmiharcot meg presztis kérdést csinálni? Nálunk is minden anyuka a buszon csücsül a gyerekkel meg csomaggal míg apuka ingázik vele a munkahelyre. Ez férfias dolog volna vagy mi? Van akinek a munkájához kell esetleg? (nyilván nema szobafestők, fuvarosokra gondolok itt akiknek alap, hogy a holmik miatt kell.)
Nálunk a férjem, viszont ő egy gépkocsiparkért felel és keresztül-kasul rohangál a városban, néha alkatrészeket cipel. Ezt nehéz lenne BKV-val, mert a napi 8 óra helyett 16 órát dolgozhatna.
Én a szomszéd kerületben dolgozom, a belvárosban tök felesleges kocsival járni, parkolni se lehet. Sokszor inkább gyalog megyek, még úgy is gyorsabb.
Amikor a város szélén dolgoztam, akkor kocsival jártam be, mert oda meg az volt gyorsabb. Akkor a férjem kisajátított egy céges kocsit magának addig.
Nálunk egyelőre a párom privilégiuma az autó, lévén, h ő vette, ő tartja fenn, nekem meg épp most lett meg a jogsim. igaz, kb ő tanított vezetni, mert amikor megvette, kedvet kaptam a vezetéshez. jogsi nélkül is járkáltam már a kocsival, de azért ő is mellettem ült.
most, hogy meglesz a papírom nekem is, nem tudom, h mennyire lesznek véres harcok :)
előbb-utóbb veszek autót, valami kis nagyon olcsó, egyszerűt, mert imádok vezetni, és néha tényleg jó ha van, mert pl orvoshoz messzire járok, és amúgyis utálom azt a csöves járatot, ami oda visz.
persze a belvárosba nem mennék verdával, a combino azért kulturált jármű :)
egyébként a párom is el van kényelmesedve cseppet. a híd túloldán van a munkahelye, de neki valamiért derogál felszállni arra a nyamvadt buszra, inkább átmegy kocsival. ez pazarlás, semmi több.
vásárolni együtt járunk, de ha később valami miatt egyikünk nem ér rá, akkor gondolom rábízzuk a másikra a verdát és a listát is :D
ha gyerekünk lesz később, akkor sztem alap, h mindkettőnknek legyen autója, mert a gyerek bármikor megbetegedhet, vagy olyan történhet, ami miatt azonnal ugrani kell, és busszal ez néha kész horror, taxival meg drága. ,másrészt pedig biztonságérzetet ad, hogy mobilis az ember, nincs kiszolgáltatva a suttyó BKV-nak.
Engem nem zavar,még az sem,hogy a férfiak ezt presztízskérdésnek tartják. Hát aztán?
Amúgy a munkábajáráshoz a férjem használja az autót,de ha szükségem van rá,megoldjuk. Azért,hogy oviba vigyem a gyereket nem várnám el tőle,hogy nekünk hagyja az autót. Megoldjuk másképp. Fontosabb,hogy hamar itthon legyen velünk. Ahhoz meg autó kell :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!