Család és család között hogy válasszak, tehetetlennek érzem magam? ( hosszú lesz, de fontos)
Az a helyzet, hogy van egy nővérem, meg egy bátyám. A nővérem egyedül nevel 2 gyereket, és folyamatosan anyagi gondokkal szenved. Bátyámék sincsenek túl jó helyzetben de azért megélnek sógornőmmel és a kislányukkal. Én még fiatal vagyok(főiskolás), vettem magamnak egy éve saját telefont, amit a magam nevére írattam. Mindkettőjüknek tartozása van valahova ezért megkértek hogy kérjek ki nekik előfizetést, meg telefont. Mondtam jó, de fizessék. Bátyámék részéről van több telefon is, Iphone többek közt, de fizetik.
Nővéremnek, csak 3000et kéne fizetnie, de folyamatosan ilyen 30000es számlái vannak amiket már alig tud fizetni. Múltkor majdnem mindenkinek letiltották a telefonját miatta. Testvéreim egymást ölik emiatt. Én még abban a helyzetben vagyok hogy senkivel nem akarok rosszban lenni. Én kkiálltam nővérem mellett, még sógornőm azt mondta vegyem el tőle a telefont, mire nővérem, ha ezt teszem, őt felejtsem el, hogy van egyáltalán. Nem akartam senkinek rosszat. Minek az a vége hogy egy barátom adott kölcsön 30000et, így kaptunk egy hónap haladékot, de most neki be kéne fizetnie 30at, mondtam neki hogy.oldja meg. De nem tett semmit, utolsó pillanatban is én mentem a t mobileba megalazkodni. De nincs már mit tenni, ma tuti kikapcsolják a telefonokat, akkor meg kb 200at kene kifizetni, nem beszélve a telefonok köbbére.
Most nővérem fel se veszi nekem, mindenki még anyám is rá mérges. Én tudom milyen nehéz neki egyedüli anyakent, és sokkal tartozom neki, nem anyagilag. És nem akarok rosszba lenni vele, de ha így folytatja akkor kénytelen leszek elvenni a telefont tőle, nem mind ha ezzel megoldódnanak az anyagiak, de nem tudok mit tenni. Én kiálltam mellette de ő egyáltalán nem segít megoldani a helyzetet, és kénytelen leszek bátyám oldalára állni, mert ők csak akkor segítenek kifizetni.
Minél előbb bontsd a szerződéseket. Nagy butaság volt a nevedre venni két ilyen szerződést, már rég bontani kellett volna. Saját magaddal cseszel ki.
Én az egyik mobilszolgálatónál dolgozom és elképesztő, ahogy a semmire veszik az Iphone-okat az emberek, aztán fél év múlva meg sírnak, hogy zaklatják őket a behajtási osztályról.
Az egész nem lenne probléma, ha KÁRTYÁS telefont vettél volna nekik. Egyébként megteheted most is, felmondod a szerződés (kifizeted a tartozásokat) és veszel kártyásat.
30000-res számlák? Nekem nincsenek anyagi problémáim, de 2900-ban benne vagyok minden hónapban. Inkább dolgozni kéne telefonálgatás helyett...
Ez nem a Te döntésed, a nővéred már döntött helyetted.
Amilyen gyorsan lehet, kapcsoltasd ki az Ő telefonját, a többire kérj valami haladékot, hogy azokat ne kapcsolják ki. Így is muszáj lesz fizetned az Ő alap előfizetését meg a további részleteket, ha nem akarod a nyakadba venni az összes kötbért egy összegben, aminek a valószínű kimenete a behajtás lesz. A nővéred felnőtt ember, és Ő kért meg Téged egy szívességre, Ő hagyott Téged a sz@rban, és még Ő zsarol azzal, hogy kitagad Téged?! Nálatok általában a befőtt teszi el nagymamát???
Most hadd ne szidjalak le, amiért ilyen felelőtlen voltál, egyrészt nem vagyok az apukád, másrészt biztosan rájöttél már magad is, harmadrészt ez ilyenkor nem segít egy cseppet sem. :)
Bizony, jol mondja 11:27!
Mond le az elöfizeteset, adj neki helyette feltöltökarit.
Nagyon szemtelen a nővéred, hogy a főiskolás húgával fizetteti ki azt, hogy ő cseverészik. Mi is szarul állunk, de kb. 6 hónapja tart az 5000-re feltöltött KÁRTYÁS telefonom, és még van belőle 3000. Skype-on vagy interneten szoktunk kommunikálni az ismerősökkel, rokonokkal, vagy személyesen találkozunk velük, telefont csak végszükség esetén használunk, akkor is max. 1-2 percet beszélünk.
Bakker, a kártyás telefon és a skype való a csóreszeknek, nem a hűségnyilatkozatos előfizetés! Most kapcsoltasd ki a nővéred telefonját! És Neked van jogod megsértődni, nem neki! Ha hisztériázik, be kell menni a lakásába, és elvinni tőle valamit a tartozása értékében. Kétgyerekes anya, de úgy viselkedik, mint valami elkényeztetett óvodás, akinek akkor is kell a márkás cucc, ha a családja beledöglik. Az nem a te hibád, hogy ő egyedül maradt 2 gyerekkel, ne az iphone-ra verje magát. Húzza meg magát, más is van rossz helyzetben, az is azt teszi. És soha többet senkinek ne vegyél a nevedre semmit, családtagnak se, ha könyörög, akkor sem. Az ilyeneknek majdnem mindig ez a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!