Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én érzem furának, vagy...

Csak én érzem furának, vagy másnak sem esne ez jól?

Figyelt kérdés
A párom nem akar elkísérni az orvoshoz. Soha nem kellett, hogy elkísérjenek az orvoshoz, ezt midnig egyedül intéztem. De 2 éve a páromhoz külföldre költöztem. (ö az adott ország állampolgára) eddig 2 év alaltt nem kellett orvoshoz mennem. A nyelvet is elég jól beszélem, vagy is önállóan dolgozom az adott nyelvterüelten. De most begyulladt a szemem és pár napja majd ki vakarom annyira viszket, és most már mindenképpen el kell mennem orvoshoz, eddig is csak azért nem mentem mert a párom nem hajlandó velem eljönni. Indok nincs csak hogy ö nem akar velem jönni. Engem ez nagyon bánt. Mindenben mindig is gondoskodó volt, de mindig nyomott hogy legyek önálló, pl ha valamit akarok nekem kell felhívni stb... Ezzel nincs baj, de itt senki más ismerösöm nincs aki eljönne velem orvoshoz. Mást is bántana ez?
2009. júl. 3. 11:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
96%
Csak ha nőgyógyászhoz nem kísérne el terhesen.
2009. júl. 3. 11:47
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem biztos, hogy Veled van baja, az is lehet, hogy komplexusa van az orvosoktól, vagy ha nem is az összestől, de ettől a szituációtól. Ezért ne vedd magadra! A helyzetet értem és valóban meg lehet érteni Téged is. Sajnos abban megint neki adok igazat, hogy legyél önálló. Ha pl. lennének már ottani barátnőid, biztosan akadna egy, aki most hajlandó lenne elkísérni Téged.

Persze az is lehet, hogy ez csak kommunikációs zavar, nem értette meg, hogy ez Neked milyen fontos. Akkor próbáld meg nyomatékosítani a kérést. Sajnos, ha komplexus van a háttérben, akkor ez nem fog menni, Ő nincs tudatában, de hárítani fogja valahogy. Ekkor nincs sok értelme erőlködnöd, csak elmérgesítené a helyzetet. (Mert úgy sem fog engedni, vagy ha mégis, nagyon haragudni fog. A tudatalattijában lévő gátat nem könnyű átlépni az embernek tudatosan.)

2009. júl. 3. 12:01
 3/18 anonim ***** válasza:
83%
Engem bántana, mert azért van az embernek társa, hogy támaszkodhasson rá, ha szükségét érzi. És ez fordítva is így van, ha megkérne a párom, teljesen természetes lenne. Bár szerencsére nem komoly dologról van szó, egy nőnek akkor is jólesik időnként ha nincs egyedül a problémájával.
2009. júl. 3. 12:07
 4/18 A kérdező kommentje:
èn is azt gondolom, hogy nem komoly dolog, de nekem mennem kell mert már rettentöen viszket. Tuti valami krémet , cseppet adnak csak. De olyan rosszul esik hogy nem akar eljönni velem.
2009. júl. 3. 12:11
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Ő volt az elmúlt két évben orvosnál? Vannak akik irtóznak az orvosoktól, kórházaktól... Szóval nem hiszem hogy ellened szól, egyszerűen nem szeret ilyen közegbe menni, ha nem muszáj.

egyébként hogy csináltad, hogy 2 év alatt egyetlen kapcsolatot sem teremtettél senkivel? 2 év alatt még akkor is szerez az ember ismerősöket, ha kézzel lábbal hadakozik ellene. Nincs egy barátod/haverod/jóismerősöd sem? Ezt kicsit furcsállom. Vagyis nagyon.

Mindenesetre, megértem hogy rosszul esik, nekem is rosszul esne, de ez most egy olyan dolog, amin felül kell emelkedned és kész. Valamiért nem szeretné, tedd emg neki azt, hogy ezt elfogadod. De igaza van hogy önállóságra buzdít, ha emiatt az apróság miatt már két napja nem mentél el orvoshoz. Mire vársz, hogy megvakulj? Tessék elmenni egyedül, felnőtt nő vagy! Még ha néma lennél is látná az orvos, mi bajod van. De valamennyire használod is a nyelvet. Úgyhogy ez sem akadály, ne légy mafla!:)

2009. júl. 3. 12:26
 6/18 A kérdező kommentje:

Fél éve költöztünk arrébb 200 km-t. A régi lakhelyünkön 2 magyar lánnyal is nagyon jó barátsagban vagyok, de nem utazhatok 200 km-t egy szem viszketés miatt, még ha megörjít is.

Itt meg senki, a legközelebbi barátaink akiket itt össze szedtünk 40 km-re laknak. De akivel megismerkedtünk elkötöztek. :( ezért tényleg az ég világon senki nincs.

Tényleg utálja a korházakat, orvosi dolgokat. Neki tavaly volt egy börrák mütétje, és ott voltam vele. De egy felnött 29 éves embernek össz kell szednie magát, és a háziorvosik csak lejöhetne velem. Egyébként állatorvoshoz járunk, oda nem retteg eljönni.

2009. júl. 3. 12:32
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Azt megkérdezhetem, hogy melyik országról van szó? Az én férjem pl. amerikai és dettó ilyen, de nemcsak ő, hanem ált. az összes ember itt. Vannak országok, ahol jobban elvárás az önállóság, mint máshol és ez a családon belül is megjelenik. Szóval lehet, hogy a párod mentalitása emiatt ilyen.
2009. júl. 3. 12:41
 8/18 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem mondd el neki, hogy neked szükséged lenne rá az orvosnál, erőt adna, ha ott van veled. Ha ezek után is azt mondja, hogy nem megy el, akkor az már valóban bántó. De így nem biztos, hogy érzi, ez téged bánt és rosszul esik.
2009. júl. 3. 12:42
 9/18 A kérdező kommentje:

Német.

Egyébként a tesója orvos és ö is modnta neki telefonba hogy jobb lenne ha ezzel nem játszanánk és elmennék dokihoz mert lehet fertözö.ès jobb lenne ha a párom is jönne velem.

2009. júl. 3. 12:51
 10/18 anonim ***** válasza:
83%

Nem értem, miért kellene veled elmenni a párodnak orvoshoz? Már ne haragunj, de nem vagy már gyerek!

Én Németországban élek, de eszembe se jutna, hogy a párom eljöjjön velem orvoshoz, kivéve, ha valami miatt nem lennék teljesen mozgásképes (pl. ézéstelenités vagy altatás miatt). Én inkább akkor érezném magam furcsán, ha el akarna kisérni.

Az persze más volt, amikor arról volt szó, hogy tehesek vagyunk- e, illetve mikor a gyerekek születtek.

A gyerekeim is amióta 13 - 14 évet elhaladták egyedül járnak orvoshoz és öszintén szólva elég furcsán néznének rám, ha elkisérném öket. (Most nem komoly dologról van szó, hanem pl. szemgyulladás, megfázás, stb.)

2009. júl. 3. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!