Mit mondjak a kislányomnak hogy ne szenvedjen "Miatta"?
Sziasztok !
Van egy 16 éves lányom aki már 1 éve együtt van a barátjával. A fiú sokat van nálunk mert nem szeretem ha eljárkálnak , inkább aludjon itt a fiú és közösen estig hülyülünk , társasozunk , karaoke stb.. :-)
Viszont kb. 1 hónapja folyamatosan veszekednek, volt hogy nekem kellett közbeavatkoznom és leültetnem a lányom, különben összeesett volna.
A fiú mostanában eléggé elhanyagolja, és a lányom tudta nélkül én próbáltam vele beszélni felnőttek módjára, ami akkor hatott is rá, ám egy hét múlva megint elölről kezdődött.
Már próbáltam beszélni a lányommal, hogy ez nem lesz jó hogy ők többet veszekednek mint mi a férjemmel de ő hajthatatlan, fél hogy egyedül marad.
Mit kéne tennem hogy végre rendezzék a dolgaikat még akkor is ha esetleg ez egy szakítás?
Főleg kamaszok válasza érdekelne, akik tudnának segíteni a kamasz gondolkodásukkal.
Előre is köszönöm Nektek!
36.N
Szia!
Nalunk is detto ugyan igy volt. En is 16/l vagyok. Amikor merges voltam a sracra, akkor szidtuk anyuval. Amikor nem voltam, es anyu szidta, akkor az nem tetszett.. Nekem az volt a meghatarozo mondat, amikor anyu ezt mondta.."kislanyom, Te egy szep, es okos lany vagy. ezerszer jobb sracot is talalhatsz nala" Ugyhogy ebben remenykedve szakitottam vele.. Biztos a lanyod is tudja, hogy ez nem fog orokke tartani.
Szerintem szervezz vele csajos programokat, menjetek kajalni valahova, beszeljetek ki a pasikat.. Tuti jot tenne neki. Mindenkepp lassa, hogy tamogatod, akarhogy is fog donteni.
Nos, én is rengeteget veszekedtem a barátommal az első évben, akkor én is 16 voltam. Mondjuk most sem vagyok sokkal több (18lassan:)).
Én annak örültem, amikor anyukám látta, hogy sírok, odajött, átölelt, megvigasztalt, elmondhattam neki, hogy mi a probléma, de ennyi. Mondott valami "biztatót", néha csak annyit hogy "na, akkor holnap csinálok rizottót neked", vagy bármi kedveset, és már mosolyogtam is:)
Nem igazán éri meg ebbe beleavatkozni, hidd el nekem, minden párkapcsolat ilyen ebben a korban, körülöttem is ugyanez zajlik.
Mi végül együtt maradtunk, nemsokára a 2. évfordulónkat ünnepeljük. Már lecsillapodtunk, harmonikusak az együttlétek, sokat beszélgetünk stb.
Ja, és az én édesanyám is megengedte már akkor is, hogy itt aludjon a barátom, de ennek ellenére az elején nem is volt szex, mindig védekeztünk stb. Nem volt belőle gond.
Anyukám nagyon sokszor beleszólt a dolgainkba, húgom mellől el is mart jópár pasit, úgy, hogy nem is találkozott eggyel sem, csak ellehetetlenítette a találkozást.
Nem akarok gonoszkodni, de nem lehet, hogy az a baj, hogy nem tudnak kettesben maradni? Azt írod, hogy együtt (tehát hárman) társasoztok, hülyültök, karaokéztok... Talán maradhatnának kicsit egyedül is, nem csak éjjel. Nem avatkoznék bele. Egyrészt ez a lányod harca. Másrészt, ha a tanácsaidnak hála valami nem úgy sül el, ahogy szeretnéd, te leszel a bűnbak. Hagyd, hogy elkövesse a hibáit, és ha szükség lesz rá, csak hallgasd meg.
Köszönöm MINDENKI válaszát!
Először is, egy pici félreértés történt, ami nyilván az én hibámból ered hogy kihagytam információt vagy nem jól fogalmaztam. :-)
Tehát, a lányommal már egész kicsi kora óta megbeszélünk mindent, én vagyok a legjobb barátnője. Mindent nekem mond el, mindenben én állok mellette.( Vannak barátai, de egyiket sem mondhatni legjobbnak , sajnos. )
Nekem még van egy két éves kislányom is és egy férjem is. Amikor játszunk vagy kártyázunk stb. akkor nem csak 3-an vagyunk :-) Átjönnek a lányom és a fiú közös barátai is.
Ez egyátalán nem kötelező, nem is én erőltettem ezt a dolgot. Ha itt van a fiú , és szeretnék valamit akkor bekopogok, és ha ráérnek kijönnek. Ez egy nap max 2x van.
Én próbálom feldobnia hétvégi bulis estéket, hogy sütök valamit , vagy iszogatunk , van hogy pizzát sütök stb..
A nagylányommal mindig foglalkozom, ha kell akkor a kicsit is cipeljük magunkkal vásárolni vagy fagyizni , a kicsi miatt sosincs lemondva program.
Idáig sosem volt fennakadás a kapcsolatukban, de látom hogy szenvednek.
Igazából ma a dolog végére jutottunk, mert hajnali 3-kor átjött a lányom hogy egy kicsit menjek át hozzá, beszélnünk kell.
Azt mondta hogy beszélni fog a barátjával, mert már nem biztos a dolgaiban. Javasoltam neki hogy ha úgy van hogy szakítanak, attól még ugyanúgy meg lehet tartva a hétvégi összejövetel, nem kell egyből hátat fordítani.
Az meg hogy együtt aludtak azon már nem lehet változtatni. Őszintén remélem hogy nem lesz harag senki részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!