Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne egy kicsit...

Hogyan lehetne egy kicsit javítani a férjem önbizalmán?

Figyelt kérdés

Fiatal korában nem volt lehetősége felsőoktatásba menni, érettségit is estin szerzett.

Közel a negyvenhez elkezdett egy egyetemet, aminek az első vizsgaidőszakában szó szerint ki kellett rúgnom a lakásból, hogy be merjen menni vizsgára (vizsga reggelén ő szteppelt az előszobában öltönyben, hogy nem megy be, én meg kituszkoltam az ajtón gyakorlatilag...).

Azóta váltott egy főiskolára, de ugyanezt játsza itt is, nem hiszi el, hogy neki sikerülhetnek a vizsgái.

Egyrészt látom, hogy baromi sokat készül rájuk (rohan haza és máris ül a könyvek mellé, este későn fekszik), másrészt pontosan ismerem a készségeit/hiányosságait.

Míg én vért izzadtam a számokkal foglalkozó tárgyakkal, neki jobban rááll az agya.

A jegyei mind itt, mind az egyetemen jók voltak, fizetősről át is került államilag finanszírozottra régebben. Mégis, a mai napig úgy áll minden tárgyhoz, hogy ő ezt nem érti, nem megy neki, kevés hozzá.

A sima biztatás nem sokat ér, én meg kifogytam az ötletekből...

2012. jún. 5. 09:12
 1/1 anonim ***** válasza:

Hát, ezek nem a sulival kapcsolatos problémák alapvetően. Neki magának kéne átállítani az agyát, ehhez meg nem ártana némi önismeret, ennek a módját kellene kitalálni. (Mellesleg mindenkinek alanyi jogon ajánlanám az önismeretet.)

Bátoríthatod őt sokáig is, és biztos sokat jelent, de neki magának kéne rendet rakni belül, különben (akármekkora sikerei lesznek) mindig okot talál a boldogtalanságra, sikertelenségre - akármennyi ellenkező példát hozol neki.

Sajnos tapasztalat. Nekem a párom a kapcsolatunkat borította fel nemrég, szerintem nem bírta elviselni, hogy jól mennek a dolgok (végre), miközben ő egy értéktelen ember, aki ezt nem érdemli meg. Ő is csomó mindent elkezdett, tök jól haladt, de aztán félbehagyta a dolgokat. Rossz ezt látni, de nem lehet mások helyett erőlködni.

2012. jún. 5. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!