MI történik olyankor, ha egy 2 éves gyerek bölcsibe megy külföldön, és természetesen még egy kukkot sem tud angolul?
Néhány hónapja költöztünk az USA ba, és 25 hónapos kicsi fiunkat mult héten vittük bölcsie előszőr életében! Mult héten én benn voltam vele néhány órát minden nap, ehéten hétfőn már otthagytam 2 órára reggel, és ebéd után mentem érte. Ő bent, én kinn bömböltünk..borzalmas pokol volt számomra. Bárkinek hasonló helyzete volt e van e? mármint hogy külföldön viszi bölcsibe, vagy oviba, és az ottani nyelvet még nem beszéli a gyerek?
Nem tudom mennyiben befolyásolja azt a halálra rémült kis sírását az hogy még a nyelvet sem érti...
köszi előre is a válaszokat!
SZiasztok!
Istenem, el se hiszitek milyen nagyon megkönnyebbültem az üzeneteiteket olvasván! Óriási kő esett le a szívemről, és ezt nagyon köszönöm minden kedves hozzászólónak!!!
Tul vagyunk egyébként az első két darab napon, amikor már egyedül bent hagytam...Hát nem mondanám, hogy a második nap könnyebben ment mint az első..sőőőőt Gyerekem már a kocsiban rákezdett, ahogy bekanyarodtunk a bölcsi parkolójába, hogy "nemmóó, visssza Ajjaval, kocsival"..na így indult, és folytatódott. rengeteget sírt megint szegénykém, azaz könny el szál se jön a kis szeméből, csak hallom a keserves kiabálást, sírás szerűt..Ja igen, mert nem bírtam ma sem otthagyni még (pedig gyalog 2 percre lakunk a bölcstől, ma is csakis azért mentünk kocsival, met zuhogott..meg szerintem gyalog nem bírtam volna elvinni...).Ott ültem kétségbe esve..hogy jézusom, lehet HOGY TÖNKRETESZEM A KICSI BABÁMAT, hogy itt erőszakolgatom neki a bölcsit..???!!
aztán most olvastam amiket írtatok, és megnyugodtam, komolyan!!! (legalább is mára..aztán majd holnap előről kezdem megint szerintem..)
üdv
sziasztok!
hu, köszi ez egy nagyon jó információ volt, amit mondtál, hogy nehogy abbahagyjuk néhány nap után, mert ugymond vérszemet kaphat a kicsi..
én mindig mosolyogva integetek neki a bölcsibe, és ugy jöbök ki, csak kinn sírok, ahol ő már nem láthat engem...
de ma már egy fokkal jobb volt, már nem ültem ott 2 óra hosszat, hazamentem és jól kitakarítottam a lakást.. :)
viszont még egy kérdésem lenne. szerintetek az normális, hogy nem eszik semmit az ebédből? én ebéd után megyek érte ezen a héten, így beszéltük meg a dadusokkal.
Normális az is, és a sírás is :)
Én borzalmas voltam, apukám vitt 3 évesen oviba.
Az első hetekben üvöltöttem, toporzékoltam, nem egyszer volt hogy apu a küszöbről visszafordult értem, úgy tessékelték ki az óvónők :)
Nem ettem, nem beszéltem senkivel, csoda hogy kibírta idegekkel a család :)
Szia!
Na hogy áltok a beszokással?
Remélem minden rendben van és jol érzi magát a kicsi és te is megnyugodtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!