Önálló fizetéssel rendelkező nevelt fiamat támogassam-e még?
Így van! Tessék elküldeni néha bevásárolni listával, hogy tisztában legyen az árakkal. Elküldeni befizetni a számlákat (ha bank utalja), beolvastatni vele a gázóra állást, vagy bármit.
Egyébként én itthon élek, egyetemista vagyok, az ösztöndíjamat az utolsó fillérig elteszem, a szüleim nem engedik, hogy belefizessek az itthoni költségekbe, csak a saját költségeimet vállalhattam át (ruha pl.). Én sem szoktam mondogatni, hogy mire gyűjtök, mert nincs is célom vele. Egyszerűen csak úgy gondolom, hogy fiatal vagyok, mondhatni hamarosan abban a bizonyos kapuban állok, előbb utóbb jól fog jönni egy kis spórolt pénz. Lehet a lelke mélyén ő is így gondolja, csak nem hangoztatja.
Viszont a leírtak alapján totál, mintha tesómról lenne szó! Ő is ilyen, viszont amióta saját keresete van ő is hozzájárul a rezsihez havi 20 ezer forinttal. Ezt anyuék kötötték ki, amikor munkába állt. A maradékkal szabadon csinál, amit szeretne. Nem azért kérik, mert annyira rászorulnak (szerencsére), hanem hogy érezze, hogy nem élősködhet senkin a végtelenségig, akárhova megy mostantól bizonyos költségeket igen is magára kell vállalnia. Mondhatnánk úgy is, kényelemben van, de érezze az, hogy ezért cserébe adnia is kell valamit.
szerintem beszéld meg a pároddal, hogy havi 20as nem terhelné meg a nevelt fiadat, a többit elteheti úgyis.
ha már van keresete és otthon lakik, akkor még ha ezzel jelképes összeggel is, de illik beszállni a háztartásba.
Nem értem hogy a fiad hogy állhat így hozzá, én mikor munkába álltam, totál természetes volt számomra, hogy hazaadok, mondani sem kellett. Ekkor 23 voltam.
Sőt talán átestem a ló túloldalára, mert az anyám akkor nyúl a pénzemhez amikor csak szüksége van rá! Igaz mi csak ketten élünk és nem várom el hogy egyedül fizessen mindent én meg csak hozzájáruljak valamennyivel..... Most 25 vagyok, nem is igazán tudok félretenni, de még így is nyugodtabb a lelkem mintha ingyenélőként spórolnék....
Úristen, mintha az öcsémről olvasnék.
Anyummal él, többet keres, mint ő és esze ágában sincsen még csak egy krva kiflit sem megvenni "közösbe".
Semmilyen házimunkát nem végez. Lényegében anyum tartja el.
Mindenképpen beszélj pároddal, mert a fejetekre fog nőni és 40 évesen is ezt fogja elvárni.
Drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!