Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A saját fizetésemből azt...

A saját fizetésemből azt vehetek amit akarok?

Figyelt kérdés
A szüleim beleszólnak, hogy mit mennyiért veszek meg. L/24
2012. máj. 31. 20:46
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Mi úgy beszéltük meg, hogy a ruhákat és szépészeti szereket én magam veszem meg, de a rezsibe nem adok bele. Most azt bántja őket, hogy az eddig összegyűjtött 400.000 forintomból venni akarok egy laptopot.
2012. jún. 1. 08:58
 12/19 anonim ***** válasza:

Szóval eltartanak, és a fizetésed a "zsebpénzed".

De nem válaszoltál a lényegi kérdésre, vagyis hogy milyen az anyagi helyzetetek.

Ha jó és nem szorulnak rá, én akkor is adnék nekik havonta pártízezer forintot, hogy önállónak érezhessem magam.

És akkor nyugodt szívvel vennék azt az ezen felül összespórolt pénzemből, amit akarok, pl laptopot. Bár én max 200ért vennék laptopot manapság.

2012. jún. 1. 12:10
 13/19 A kérdező kommentje:

Nem 400.000 forintból akarok venni laptopot! :D

Volt már olyan, hogy beleadtam a vásárlásba 10.000 forintokat. Havonta 40.000 forintot keresek, ami nem sok, pont azért gyűjtök pénzt. Anyu és apu keresnek összesen 200.000 forintot.

2012. jún. 1. 13:50
 14/19 A kérdező kommentje:
Nem 400.000 forintért akarok venni laptopot!*
2012. jún. 1. 13:51
 15/19 anonim ***** válasza:
64%

Nekik ez nagy pénz, ezért aggódnak, hogy ne költsd el olyan dolgokra, ami szerintük hülyeség. Nekik lehet hogy a laptop is az. Szerintem járd köre a dolgot alaposan, ne vedd meg az első multinál, kérdd ki több hozzáértő barátod tanácsát és így tálald nekik. Ha látják, hogy meggondolt vagy, talán jobban elfogadják.

Az apakérdésre pedig szerintem a választ megadták, tehát ha saját lakásodban saját jövedelemből élsz, akkor arra költesz amire akarsz, ha ők biztosítják a lakhatásod, akkor kvázi kezelhetik a jövedelmed egy részét úgy, hogy ugyan nálad marad, de beleszólhatnak, hiszen egy normális szülő úgy gondolkodik, hogy tegye félre a gyerek arra, hogy legyen saját lakása.

2012. jún. 3. 10:03
 16/19 anonim ***** válasza:
92%

erre mondta a párom, hogy ezért felesleges gyűjteni, mert úgy is elkölti az ember.

ahogy laptopra gondolsz, úgy speciel eszedbe jutott lakásra gyűjteni pl?

az ingóságok rendkívül múlandó dolgok, pláne ha még nem is hoznak pénzt (nem termelőgép vagy,amivel pénzhez jutsz)csak viszi, szerintem is meggondolandó olyanokra költeni. ilyen helyzetben.

2012. jún. 3. 10:12
 17/19 anonim ***** válasza:
70%

hát mondjuk 40 ezres fizetésből érdekes, hogy laptop a fontos. Kicsit, mint sógornőm, majd rádől a viskó, amibe beköltözött, olyan, mint egy putri, de Iphoneja az van, meg nagyképernyős tv..

40 ezerből 24 évesen inkább arra spórolnék, hogy valamit elvégezzek, amivel rendesen lehet keresni...

Nem laptopra, ami két év múlva csak filléreket fog érni.

200 ezer forint meg 3 felnőtt főre nem sok manapság, sőt.

2012. jún. 3. 10:25
 18/19 anonim ***** válasza:
33%
Na, kellett neked kiírni a kérdést, még vadidegenek is beleszólnak mire költs :))) Pl. utolsó, aki kb. olyan szinten baxott most le téged, mintha az anyád lenne és nála laknál...........undorító.
2012. jún. 3. 12:47
 19/19 anonim ***** válasza:
60%
Ja, mert szerinted tök normális, hogy 24 évesen otthon lakik, neki nagy dolog, hogy nem az anyjáék fizetik a szemfestékét, meg a bugyiját, 40 ezret keres, és neki az a lényeg, hogy laptop legyen. Hát szerintem ez gáz.
2012. jún. 3. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!