Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Erősen indokolt esetben lehet...

Erősen indokolt esetben lehet kérni, hogy hamarabb indítsák meg a szülést, mint a kiírt időpont?

Figyelt kérdés
2009. jún. 30. 12:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%

Akkor most még egyszer leírom: miben más, ha a gyerek a bátyja halálának évfordulóján születik, mint ha két-árom nappal előtte születne? Hidd el, a szülinap előtt már a fejedben fog járni a gyerek bátyja, és máris nem tudsz majd felhőtlenül örülni a szülinapnak. Ez nem egy olyan dolog, hogy egyik nap még felhőtlenül örülsz az egyik gyerekednek, a másik nap meg sírsz a másik miatt. Ez olyan érzés, amit nem tudsz kiiktatni! A gyereknek az az érdeke, hogy hagyják akkor megszületni, amikor ő világra akar jönni.

Hogy egy saját történetet írjak, anyám bátyja szintén meghalt 14 éves korában, mikor anyám 6 éves volt. Anyám születésnapja és a halott nagybátyjám névnapja ugyanarra a napra esett. Képzelheted, mit érzett nagyanyám... Az egyik szeme sírt, a másik nevetett, de ez nem csak azon az egy napon volt így! Te is egyszerre fogsz örülni az új jövevénynek, és bánkódni, mert elvesztetted az első gyermeked. Ez nem csak egy napon fog kellemetlenségeket okozni, de a sors így akarta. Hagyd, hogy a kicsi viselje a saját keresztjét! Ne akarj beleszólni a sorsába, mert helyrehozatatlan kérokat okozhatsz ezzel!

2009. jún. 30. 13:34
 12/16 anonim ***** válasza:
59%

jaj borzaszto lehet ez neked!elöször is részvétem a nagyfiadéRt,:(,és sok boldogsägot a kicsi babädhoz(jaj kicsit hülyén hangzott ez a mondat:( )

sztem kéRheted a dokit,biztos belemegy.nem hiszem hogy nem!én teljesen megéRtelek,én sem örülnék neki ha a kisbabäm akkor születne mikor a bätyja meghalt.beszeld meg orvossal!!!szerintem belemegy ha nem szivtelen!

2009. jún. 30. 13:47
 13/16 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Háááát, nem tudom, én ezt orvosilag nem tartom indokoltnak...pláne, ha arra gondolok, hogy a szülés során annyi komplikáció adódhat.

Ráadásul tavaly nyáron halt meg a nagynéném, (kb második anyukám), és rettenetesen hiányzik a családból. Halálának 1. évfordulója előtt 2 napra vagyok kiírva a 2. babámmal. Ha megvárja az évfordulót a babóca, ha nem, akkor is benne van a családban, hogy jön valaki "helyette"/"helyére" (bár egyiksem jó kifejezés), és az egyik szemünk sír, a másik nevet.

A dokimat (és a jelenlegi ellenőrzéseket, orvosi műhibapereket) ismerve, nem hinném, hogy beindítaná a szülést. Bááár, azt is megjegyzem, hogy lehet, hogy ez orvosától és a pénztől is függ....

Minden esetre én nem kockáztatnék. Az időpontok közelsége - ahogy azt egy előtte író is már leírta - így is, úgy fájó sebeket tép fel, még akár 10-15 év múlva is.

Mindemellett, kívánok sok erőt, türelmet és boldogságot Számotokra! Üdv!

2009. jún. 30. 14:12
 14/16 anonim ***** válasza:
75%
Igyál sok tonikot, akkor talán beindul a szülés azt hallottam. Amúgy két héttel korábban úgy tudom már be lehet indítani komplikációk nélkül a szülést. Beszélj az orvosoddal és ha nem engedi, keress másikat! Mikorra vagy kiírva? Majd gondolok rád:)
2009. jún. 30. 14:50
 15/16 anonim ***** válasza:
89%

Istenem, nagyon megertelek! En sem szeretnem ha a babam ugyanazon a napon szuletne, amikor a masik kincsemet elvesztettem. Ez teljesen ertheto.

Mindenkepp beszeld ezt meg az orvosoddal, kerd meg segitsen neked abban, hogy nehogy epp aznap bujjon ki a kicsi.

A szules meginditasa nagyon veszelyes!!! Tudod, lehet hogy amikorra ki vagy irva, meg 1 hetet maradna bent a baba, de az is lehet hogy mar elobb kibujna.

Tenyleg o tudja, mikor kell jonnie.

De ha elmondod a dokidnak, o megert, es elmondja mit lehet tenni. Mindenesetre ne idegeskedjel!!!

Kivanom, hogy a szuletendo babukad enyhitse a nagy lelki fajdalmadat, es adjon neked nagyon-nagyon sok boldogsagot jo egeszsegben!

2009. jún. 30. 15:13
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem nagyon indokolt eset, és a szülés megindítása nem veszélytelen! DE: a szülések kb. 80%-ban nem azon a napon vannak, amikorra ki vannak írva! Bízz ebben! Azt, h közel legyen a 2 dátum egymáshoz, úgysem tudod elkerülni! Sok boldogságot a picihez és részvétem a nagy fiad miatt!
2009. jún. 30. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!