Erősen indokolt esetben lehet kérni, hogy hamarabb indítsák meg a szülést, mint a kiírt időpont?
mit értesz erősen indokolt eseten?
sztem van, hogy a kiírtál előbb indítják ha nem indul magától
Biztosan megbeszélheted a dokiddal.Szerintem megértené.Nagyon sajnálom, ami történt.
De talán nem véletlen, hogy a kis jövevény azon a napon szeretne megérkezni.Lehet, ostobaság, de én a sors kezét látom benne, hogy megpróbál kárpótolni az Elvesztettért.
Valóban, lehet, hogy túlhordanám. De ha mégsem, akkor már nem lehet megállítani...
Én is a sors kezét látom a dologban, de a gyerekre is gondolnom kell, és nem akarom, hogy úgy élje le az életét, hogy a születésnapján egyben a halott bátyjára is emlékezünk, akit ráadásul nem is ismert.
Én is a sors kezét látom benne. Sztem elsősorban sokat méllyedj magadba, hogy nyugodt és pihent legyél és beszélgess sokat a hasaddal. Ha feszült vagy, lehet, hogy előbb születik meg...vagy később...nem tudni, hogy a stressz hogyan hat.
A dokid orvosilag ezt a kérést nem támogathatja, de ha jóban vagytok, megvannak a lehetőségei ( pld egy erőssebb vizsgálat során jobban érint ezt-azt odabent).
A babád tudja, mikor kell világra jönnie. Ő választja meg ezt a napot, függetlenül attól, mit ír ki az orvos vagy a naptár. Ha aznap születik meg, amikor a bátyja meghalt, akkor a lelke tudja, miért teszi, erre van szüksége.
Én nem avatkoznék bele a gyermekem sorsába ilyen módon, hanem elfogadnám a történéseket.
Megértem az álláspontodat, pár éve én is így gondoltam volna, de saját gyermekem megszületése után hosszú munka során eljutottam oda, hogy megértettem - a gyerekem sorsa a gyerekemé, én nem avatkozhatok bele pusztán csak azért, mert nekem ez rossz érzést okoz. Ez nagyon nehéz és nehéz őszintén beismerni, hogy az a valami csak engem zavar, a gyerekemhez nincs köze, sőt, tulajdonképpen ő választotta ezt az utat, én csak támogatni tudom abban, hogy járjon rajta.
Szóval, én nem befolyásolnám a babám születésének napját. Megvan az oka, miért fog megszületni egy bizonyos napon. Ismerje meg a bátyját, legyen rá büszke. Az elvesztés fájdalma a te fájdalmad, nem kell a picinek tovább adni. Ő ismerje meg az élő bátyját.
Az, hogy nem szeretnéd, hogy azon a napon szülessen, mikor a bátyja meghalt, nem "erősen indokolt eset". Erősen akkor lenne indokolt a szülés megindítása, ha egészségi indikációja lenne, pl. ha a gyerek nyakára tekeredik a köldökzsinór, vagy nem tiszta a magzatvíz.
Ha az orvosod van olyan rugalmas, hogy beleférjen neki egy ilyen húzás, akkor szerencséd van, de kérdem én: nem legalább annyira kellemtlen, ha pl. a szülinapja után két nappal emlékeznétek meg a bátyjáról? Egy ilyen közeli időpont szerintem mindenképpen kellemetlen, főleg kicsiként.
Én hagynék mindent saját medrében folyni: gyanítom, ez a gyerek azért fogant meg pont akkor, amikor mert a sorsnak/Istennek, - vagy ki miben hisz - célja volt ezzel. Nem szabad beleszólni a természet rendjébe! Életreszóló lelki sérülést szerezhetsz a gyerekednek azzal, hogy előbb "rángatod" világra, pusztán az önző céljaid miatt...
Látom, jól kiforgatjátok a szavaimat. Ha én egyszer azt írom, hogy a _baba_ miatt nem akarom, akkor az úgy is van, bár ezt nem róhatom fel nektek, hisz nem ismertek.
Az tény, hogy én (és a párom, a szüleim) nem tudnék felhőtlenül örülni a szülinapján, és szerintem ez egy gyereknek borzasztó lenne, hisz nem tehet semmiről, és nem is akarom, hogy ezt gondolja.
Kedves Kérdező hány hetes vagy?
Nagyon indokolt esetben előbb megindítják a szülést:ezek az esetek orvosilag indokolt esettek: vagyis vagy az anya élete vagy a baba élete szempontjából fontosak. Nem azért mert te nem szeretnéd ha azon a napom születne amikor.
A másik babáink hogy hogy nem bölcsek. Tudják mikor kell születniük. Elmesélem én ,hogyan voltam ezzel.
A második kisfiammal pontosan anyós szülinapjára voltunk kiírva. De én tudtam,hogy előbb fog megszületni kb 2 héttel. ( anyóssal utáljuk egymást). De itt nem is ez a fontos.
Amikorra a saját érzésem és számításaim szerint vártam az pont az unokabátyám születésnapja volt, azé az unokabátyámé aki a babám születése előtt 1 évvel ugyanúgy motorbalesetben halt meg mint a te kisfiad. Nem szerettem volna ha ezen a napom születik, hogy az emlékezés megmaradjon a családnak. A baba vagyis a kisfiam pontosan 1 héttel ezen nap után született."Rendes volt" megvárta. Ja és a kiírttól számítva is 3 héttel előbb:))
Szóval bízz benne tudni fogja mikor szülessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!