Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Erősen indokolt esetben lehet...

Erősen indokolt esetben lehet kérni, hogy hamarabb indítsák meg a szülést, mint a kiírt időpont?

Figyelt kérdés
2009. jún. 30. 12:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

mit értesz erősen indokolt eseten?

sztem van, hogy a kiírtál előbb indítják ha nem indul magától

2009. jún. 30. 12:48
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem egészen 2 évvel ezelőtt meghalt a 15 éves fiam motorbalesetben. Most megint babát várok, és a sors fintora, hogy ugyanarra a napra vagyok kiírva, mint amikor a baleset történt. Nem szeretném, ha a gyermekem ezen a napon születne meg.
2009. jún. 30. 12:51
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva, nem is biztos, hogy a kiírt időpontodon fog megszületni. Ha nagyon nem akar, akkor úgysem zavarják ki onnan... Még azelőtt megindítani, hát nem is tudom. Csak tudják ők, mikor érettek arra, hogy világra jöjjenek..
2009. jún. 30. 12:57
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan megbeszélheted a dokiddal.Szerintem megértené.Nagyon sajnálom, ami történt.

De talán nem véletlen, hogy a kis jövevény azon a napon szeretne megérkezni.Lehet, ostobaság, de én a sors kezét látom benne, hogy megpróbál kárpótolni az Elvesztettért.

2009. jún. 30. 12:57
 5/16 A kérdező kommentje:

Valóban, lehet, hogy túlhordanám. De ha mégsem, akkor már nem lehet megállítani...

Én is a sors kezét látom a dologban, de a gyerekre is gondolnom kell, és nem akarom, hogy úgy élje le az életét, hogy a születésnapján egyben a halott bátyjára is emlékezünk, akit ráadásul nem is ismert.

2009. jún. 30. 13:00
 6/16 anonim ***** válasza:
77%

Én is a sors kezét látom benne. Sztem elsősorban sokat méllyedj magadba, hogy nyugodt és pihent legyél és beszélgess sokat a hasaddal. Ha feszült vagy, lehet, hogy előbb születik meg...vagy később...nem tudni, hogy a stressz hogyan hat.

A dokid orvosilag ezt a kérést nem támogathatja, de ha jóban vagytok, megvannak a lehetőségei ( pld egy erőssebb vizsgálat során jobban érint ezt-azt odabent).

2009. jún. 30. 13:02
 7/16 anonim ***** válasza:
92%

A babád tudja, mikor kell világra jönnie. Ő választja meg ezt a napot, függetlenül attól, mit ír ki az orvos vagy a naptár. Ha aznap születik meg, amikor a bátyja meghalt, akkor a lelke tudja, miért teszi, erre van szüksége.

Én nem avatkoznék bele a gyermekem sorsába ilyen módon, hanem elfogadnám a történéseket.

Megértem az álláspontodat, pár éve én is így gondoltam volna, de saját gyermekem megszületése után hosszú munka során eljutottam oda, hogy megértettem - a gyerekem sorsa a gyerekemé, én nem avatkozhatok bele pusztán csak azért, mert nekem ez rossz érzést okoz. Ez nagyon nehéz és nehéz őszintén beismerni, hogy az a valami csak engem zavar, a gyerekemhez nincs köze, sőt, tulajdonképpen ő választotta ezt az utat, én csak támogatni tudom abban, hogy járjon rajta.

Szóval, én nem befolyásolnám a babám születésének napját. Megvan az oka, miért fog megszületni egy bizonyos napon. Ismerje meg a bátyját, legyen rá büszke. Az elvesztés fájdalma a te fájdalmad, nem kell a picinek tovább adni. Ő ismerje meg az élő bátyját.

2009. jún. 30. 13:16
 8/16 anonim ***** válasza:
93%

Az, hogy nem szeretnéd, hogy azon a napon szülessen, mikor a bátyja meghalt, nem "erősen indokolt eset". Erősen akkor lenne indokolt a szülés megindítása, ha egészségi indikációja lenne, pl. ha a gyerek nyakára tekeredik a köldökzsinór, vagy nem tiszta a magzatvíz.

Ha az orvosod van olyan rugalmas, hogy beleférjen neki egy ilyen húzás, akkor szerencséd van, de kérdem én: nem legalább annyira kellemtlen, ha pl. a szülinapja után két nappal emlékeznétek meg a bátyjáról? Egy ilyen közeli időpont szerintem mindenképpen kellemetlen, főleg kicsiként.

Én hagynék mindent saját medrében folyni: gyanítom, ez a gyerek azért fogant meg pont akkor, amikor mert a sorsnak/Istennek, - vagy ki miben hisz - célja volt ezzel. Nem szabad beleszólni a természet rendjébe! Életreszóló lelki sérülést szerezhetsz a gyerekednek azzal, hogy előbb "rángatod" világra, pusztán az önző céljaid miatt...

2009. jún. 30. 13:18
 9/16 A kérdező kommentje:

Látom, jól kiforgatjátok a szavaimat. Ha én egyszer azt írom, hogy a _baba_ miatt nem akarom, akkor az úgy is van, bár ezt nem róhatom fel nektek, hisz nem ismertek.

Az tény, hogy én (és a párom, a szüleim) nem tudnék felhőtlenül örülni a szülinapján, és szerintem ez egy gyereknek borzasztó lenne, hisz nem tehet semmiről, és nem is akarom, hogy ezt gondolja.

2009. jún. 30. 13:26
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező hány hetes vagy?

Nagyon indokolt esetben előbb megindítják a szülést:ezek az esetek orvosilag indokolt esettek: vagyis vagy az anya élete vagy a baba élete szempontjából fontosak. Nem azért mert te nem szeretnéd ha azon a napom születne amikor.

A másik babáink hogy hogy nem bölcsek. Tudják mikor kell születniük. Elmesélem én ,hogyan voltam ezzel.

A második kisfiammal pontosan anyós szülinapjára voltunk kiírva. De én tudtam,hogy előbb fog megszületni kb 2 héttel. ( anyóssal utáljuk egymást). De itt nem is ez a fontos.

Amikorra a saját érzésem és számításaim szerint vártam az pont az unokabátyám születésnapja volt, azé az unokabátyámé aki a babám születése előtt 1 évvel ugyanúgy motorbalesetben halt meg mint a te kisfiad. Nem szerettem volna ha ezen a napom születik, hogy az emlékezés megmaradjon a családnak. A baba vagyis a kisfiam pontosan 1 héttel ezen nap után született."Rendes volt" megvárta. Ja és a kiírttól számítva is 3 héttel előbb:))

Szóval bízz benne tudni fogja mikor szülessen.

2009. jún. 30. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!