Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A '80, '81-ben született...

A '80, '81-ben született emberek születési adatai már levéltárban lehetenek vagy még a kórházban?

Figyelt kérdés
2012. máj. 27. 11:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

" nem közvetlen hozzátartozódé (mondjuk a fiadé), akkor nem adják ki."

Ha az évet+napot tudja, a saját szülésére meg emlékezik fejből, az nem elég? Papír kell róla?

2012. máj. 27. 13:50
 12/15 anonim ***** válasza:
De lehet hogy a szomszédjáét akarja kikérni, és lehet, hogy tudja a születési dátumát, de milyen alapon akarja ő megtudni a pontos dátumot? Érted. Valamivel igazolnia kellene, hogy van köze ahhoz a születési időponthoz. Én is bemehetnék ennyi erővel, hogy márpedig nekem mondják meg, hogy mikor született Kovács Pistike, mert tudni akarom.
2012. máj. 27. 15:15
 13/15 anonim ***** válasza:

A levéltárban régi okiratokat őriznek, a kórházi kartonok nem ilyenek.

Semmi sanszod, hogy kiadják neked, ha nem a sajátodat kéred.

2012. máj. 27. 15:27
 14/15 anonim ***** válasza:

Én iratrendezőként dolgoztam: archiváltunk önkormányzatoknak, az Országos Vérellátónak…

A személyes kartonok nem megsemmisíthetőek, de nem is a Levéltár kategória. Ha a kórház már felbérelt irattárazásra céget, akkor a számítógépben is megvannak az adatok, esetleg saját irattárolójuk van és ott vannak a kartonok.

Mivel ezek titkos adatok, idegenét nem fogják kiadni, a sajátot (hiteles másolatot, nem eredetit) is lehet, hogy csak illeték ellenében.

Első körben telefonálni kellene az illetékes kórházba.

2012. máj. 27. 16:00
 15/15 A kérdező kommentje:

Megpróbálom telefonon megérdeklődni a dolgot.

A kórházban dolgozó orvosok sem férhetnek hozzá ezekhez az infókhoz ? Ha ők akarják kikérni nekik sem adják ki idegenekét ?

2012. máj. 27. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!