Vajon kinek van igaza és mi lenne a mindenki számára megfelelő megoldás?
Adott egy 30-as pár, 2 kisgyerekkel.
Apuka napi 10-12 órát dolgozik, így ő nem tudja hozni-vinni az oviba őket. A legtöbb hétvégén is melòzik.
Anyuka 8 órában dolgozik és ugye ő hordja a gyerekeket.
A házimunka nagy részét is anyuka kénytelen elvégezni, mivel apuka ált.nincs otthon, ill. nem is érdekli az egész. Anyuka emiatt alig tud foglalkozni a gyerekekkel, apuka többet van velük munka után.
Jogos a nő felháborodása, amiért a férfi mindent tőle vár el otthon vagy a másik félnek van igaza arra hivatkozva, hogy ő többet dolgozik?
Kb. egyformán keresnek amúgy.
Mi lenne a jó megoldás, hogy egyik fél se érezze kihasználva magát?
Köszi!
Én is apukának adok igazat, de ne essünk át a ló túloldalára! Emeljünk is mindjárt szobrot apukának, mert foglalkozik a saját gyerekivel???
Kérdező: a megoldás bejárónő. Nem hinném, hogy fair lenne még többet elvárni a férjedtől.
Komolyan nem értem, lécci magyarázzátok el!
Egy közös otthonban, amit közösen tartanak fenn, miért csak az egyik fél kötelessége azt rendben tartani és főzni a családra?
Ennyi erővel anyuka is elmehetne többet dolgozni, akkor mi lenne?
A gyerekeket pedig közösen vállalták, mint ahogy az összeköltözést is , szó nem volt róla, hogy a 2 dologgal járó szinte összes nyűg csak az egyikük nyakába szakad majd...
Akkor menj el te is 12 órában dolgozni, és vegyetek fel egy bejárónőt, ennyi.
Vagy maradjon otthon apuka gyesen. Akkor ő megcsinál mindent a háztartásban.
A másik pedig, valljuk be, azért apukának nagyon kényelmes az, hogy a munkán és a gyerekek fürdetésén kivül semmivel nem kell foglalkoznia...
Anyuka meg intézze a bevásárlást, a főzést, a takaritást, a mosást, gondoskodjon a gyerekek óvodai dolgairól, mellette meg legyen tip-top külsőre és agyilag is minden percben a munkája miatt és mindez jelentse számára a kikapcsolódást is, mivel másra nem jut ideje...
Nem arról van szó, hogy nem birja megcsinálni, hanem arról, hogy ő hazaérve nem ülhet le a tv elé, mert akkor nem lesz kaja, rend és tiszta ruha...
Apuka meg simán leül és átnéz a tennivalókon.
Ez a bosszantó.
Meg az, hogy anyuka nem tudja élvezni az anyaságot, mivel jelenleg egy bébiszitter+házvezetőnőnek érzi magát.
Az a baj, hogy nekem úgy tűnik hogy az apának nincs másra ideje. Nekem a leírásból nem az jött le, hogy amíg anyuka főz-mos-takarít addig apuka a tv előtt ül egy sörrel. Ha így van, akkor az nem normális.
A férj mit mond erre?
Nálunk hasonló a felállás.
Én 8 órában dolgozom,a férjem 12 órában.Ez azt jelenti,hogy én a gyerekkel délután 5-re otthon vagyok úgy,hogy hazafelé jövet be is ugrunk a boltba.Otthon a gyerek rögtön megy játszani,és meg gyorsan elmosogatok,odateszem a kaját főni.Időnként a fiam kiszalad hozzám,így figyelek rá is,hogy mi érdekeset mond,vagy mutat.A mosogatás,főzés még 1 órát sem vesz igénybe.A mosás sem.Hisze csak bedobálom a gépbe,és a gép mindent kimos.A férjem este 7 vagy fél 8 felé érkezik haza.Pont időben a vacsorához,és a gyerek fürdetéséhez.Amíg a férjem fürdeti a kicsit,én lazítok.
Legtöbbször ő altatja a gyereket,addigra én már bőven pihengetek.
Nem főzők minden nap,hogy nekem is legyen laza napjaim.Mosni sem kell mindennap.Hétvégén meg mindig közösen csinálunk mindent ha a férjem nem túlórázik hétvégén.
Voltaképpen nekem is megvan az a pihenés ami a férjemnek,mert én annyival kevesebbet dolgozom.Ha 12 óráznék mint a férjem akkor bejárónőt fogadnék fel.
Értem, akkor ezek szerint át kell gondolnom a dolgokat.
Én eddig úgy gondoltam, hogy egyformán mindenkinek ki kell vennie a részét az otthoni teendőkből. A szüleim közösen csináltak mindent, a főzést, a takarítást és a gyerekek ellátását.
Nekem ez a normális, nem pedig az, hogy csak az egyik fél csinálja mindezt.
De akkor egy álomvilágban élek :-)
Tehát egy sokat dolgozó férfinak elég, ha talál magának egy nála kevesebbet dolgozó nőt és máris lekerül róla a házimunka nyűgje? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!