Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon kinek van igaza és mi...

Vajon kinek van igaza és mi lenne a mindenki számára megfelelő megoldás?

Figyelt kérdés

Adott egy 30-as pár, 2 kisgyerekkel.

Apuka napi 10-12 órát dolgozik, így ő nem tudja hozni-vinni az oviba őket. A legtöbb hétvégén is melòzik.

Anyuka 8 órában dolgozik és ugye ő hordja a gyerekeket.

A házimunka nagy részét is anyuka kénytelen elvégezni, mivel apuka ált.nincs otthon, ill. nem is érdekli az egész. Anyuka emiatt alig tud foglalkozni a gyerekekkel, apuka többet van velük munka után.

Jogos a nő felháborodása, amiért a férfi mindent tőle vár el otthon vagy a másik félnek van igaza arra hivatkozva, hogy ő többet dolgozik?

Kb. egyformán keresnek amúgy.

Mi lenne a jó megoldás, hogy egyik fél se érezze kihasználva magát?

Köszi!

2012. máj. 25. 18:33
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
71%

Én is apukának adok igazat, de ne essünk át a ló túloldalára! Emeljünk is mindjárt szobrot apukának, mert foglalkozik a saját gyerekivel???

Kérdező: a megoldás bejárónő. Nem hinném, hogy fair lenne még többet elvárni a férjedtől.

2012. máj. 25. 18:57
 12/33 A kérdező kommentje:

Komolyan nem értem, lécci magyarázzátok el!

Egy közös otthonban, amit közösen tartanak fenn, miért csak az egyik fél kötelessége azt rendben tartani és főzni a családra?

Ennyi erővel anyuka is elmehetne többet dolgozni, akkor mi lenne?

A gyerekeket pedig közösen vállalták, mint ahogy az összeköltözést is , szó nem volt róla, hogy a 2 dologgal járó szinte összes nyűg csak az egyikük nyakába szakad majd...

2012. máj. 25. 18:58
 13/33 anonim ***** válasza:
87%
na nehogy mar az erdem legyen,h vki nem issza,drogozza meg ku.rvazza el a fizeteset! Es miert csak az anyukanak kell atgondolni,h mennyi plusz munkaja lesz,ha szul? Nehogy mar meg a vegen halasnak kelljen lenni,mert apuka foglalkozik a sajat kolykevel. Anyanak lenni meg nem egyenlo azzal,h cselednek lenni. Ha apuka egyedul elne,akkor hogy latna el a hazimunkat? Megenne a kosz? Egyebkent is,ha apuka olyan luzer,h 12 ora alatt keres annyit,mint egy no 8 ora alatt akkor keressen masik munkat. Ne a felesege szivja mar meg egy eletre,h apuka egy balek.
2012. máj. 25. 19:03
 14/33 anonim ***** válasza:
71%

Akkor menj el te is 12 órában dolgozni, és vegyetek fel egy bejárónőt, ennyi.

Vagy maradjon otthon apuka gyesen. Akkor ő megcsinál mindent a háztartásban.

2012. máj. 25. 19:06
 15/33 A kérdező kommentje:

A másik pedig, valljuk be, azért apukának nagyon kényelmes az, hogy a munkán és a gyerekek fürdetésén kivül semmivel nem kell foglalkoznia...

Anyuka meg intézze a bevásárlást, a főzést, a takaritást, a mosást, gondoskodjon a gyerekek óvodai dolgairól, mellette meg legyen tip-top külsőre és agyilag is minden percben a munkája miatt és mindez jelentse számára a kikapcsolódást is, mivel másra nem jut ideje...

2012. máj. 25. 19:06
 16/33 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként tényleg nem értem. Abban a 2-4 órában, amennyivel hamarabb ér haza anyuka, miért nem bírja elvégezni a házimunkát?
2012. máj. 25. 19:07
 17/33 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy nem birja megcsinálni, hanem arról, hogy ő hazaérve nem ülhet le a tv elé, mert akkor nem lesz kaja, rend és tiszta ruha...

Apuka meg simán leül és átnéz a tennivalókon.

Ez a bosszantó.

Meg az, hogy anyuka nem tudja élvezni az anyaságot, mivel jelenleg egy bébiszitter+házvezetőnőnek érzi magát.

2012. máj. 25. 19:12
 18/33 anonim ***** válasza:
70%

Az a baj, hogy nekem úgy tűnik hogy az apának nincs másra ideje. Nekem a leírásból nem az jött le, hogy amíg anyuka főz-mos-takarít addig apuka a tv előtt ül egy sörrel. Ha így van, akkor az nem normális.

A férj mit mond erre?

2012. máj. 25. 19:14
 19/33 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk hasonló a felállás.

Én 8 órában dolgozom,a férjem 12 órában.Ez azt jelenti,hogy én a gyerekkel délután 5-re otthon vagyok úgy,hogy hazafelé jövet be is ugrunk a boltba.Otthon a gyerek rögtön megy játszani,és meg gyorsan elmosogatok,odateszem a kaját főni.Időnként a fiam kiszalad hozzám,így figyelek rá is,hogy mi érdekeset mond,vagy mutat.A mosogatás,főzés még 1 órát sem vesz igénybe.A mosás sem.Hisze csak bedobálom a gépbe,és a gép mindent kimos.A férjem este 7 vagy fél 8 felé érkezik haza.Pont időben a vacsorához,és a gyerek fürdetéséhez.Amíg a férjem fürdeti a kicsit,én lazítok.

Legtöbbször ő altatja a gyereket,addigra én már bőven pihengetek.

Nem főzők minden nap,hogy nekem is legyen laza napjaim.Mosni sem kell mindennap.Hétvégén meg mindig közösen csinálunk mindent ha a férjem nem túlórázik hétvégén.

Voltaképpen nekem is megvan az a pihenés ami a férjemnek,mert én annyival kevesebbet dolgozom.Ha 12 óráznék mint a férjem akkor bejárónőt fogadnék fel.

2012. máj. 25. 19:14
 20/33 A kérdező kommentje:

Értem, akkor ezek szerint át kell gondolnom a dolgokat.

Én eddig úgy gondoltam, hogy egyformán mindenkinek ki kell vennie a részét az otthoni teendőkből. A szüleim közösen csináltak mindent, a főzést, a takarítást és a gyerekek ellátását.

Nekem ez a normális, nem pedig az, hogy csak az egyik fél csinálja mindezt.

De akkor egy álomvilágban élek :-)

Tehát egy sokat dolgozó férfinak elég, ha talál magának egy nála kevesebbet dolgozó nőt és máris lekerül róla a házimunka nyűgje? :-)

2012. máj. 25. 19:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!