Miért zavarja, hogy nekem jobb munkám van?
Sziasztok!!!
33 éves nő vagyok, és van egy férjem. Már 10 éve házasok vagyunk, nagyon-nagyon szeretjük egymást. 4 hónapja vezető helyettesi pozícióba kerültem egy cégnél, és azóta a férjem megváltozott. Nem azt mondom, hogy már nem szeret meg stb, csak egyszerűen olyan mintha féltékeny lenne arra, hogy nekem ez a beosztásom. Már leültem vele beszélgetni erről, és akkor azt mondja, hogy semmi baja vele, de máskor meg úgy csinál, mintha zavarná ez, hogy nekem van jobb munkám kettőnk közül. Nagyon szeret, és ugyanúgy kapom a romantikus meglepetéseket minden héten többször is akár, odafigyel rám, de gyakran van úgymond megsértődve, ha esetleg tovább kell maradnom, és akkor azt vágja a képembe, hogy "ja igen te mostmár ig.helyettes vagy". Engem ez bánt, mert én ettől ugyanúgy imádom őt ahogy eddig, és otthon is ugyanúgy végzem a dolgom, de mégis elszomorít. :-( Szerintetek mit tudnék tenni?
Köszönöm a válaszokat!!!
Fogadd el magad - neked van jobb munkád. Nem a férjedet zavarja ez a dolog, hanem téged. Ahogy megbékélsz önmagaddal és önmagadban, hogy ez neked, nektek így jó, úgy "változik" meg majd a férjed is.
Ne őt akard megváltoztatni, úgysem sikerül, csak rosszabb lesz. Magadon dolgozz.
Persze hogy zavarja!
Neki kellene elvileg a szereposztás szerint eltartani a családját, erre ő csak egy főnök férje... Minden férfit zavarna ez. Nehogy bármikor is éreztesd vele, hogy "lúzer"!
Hogy mit tudnál tenni, azt nem tudom...
Nyugi:) Természetes, hogy zavarja, minden férfi valahol a szíve mélyén "igazi" férfi szeretne lenni, vagyis ő szeretne eltartani Titeket:)
Jól tetted, hogy beszéltél vele. Még egy darabig biztos, fog "dacoskodni", de ha nem érezteted vele, hogy ő bármivel is kevesebb mint Te, akkor belenyugszik.
Lehetőleg mostanában próbálj meg minnél több figyelmet fordítani rá:) Ha van lehetőségétek, utazzatok el egy hétvégére romantikázni:))
Talan kicsit feltekeny a munkadra?
Talan zavarja, hogy nem o az elso mar, hanem a munkad? Hiszen azert egy ig.helyettesnek ott kell lenni a munkaban rendesen, tehat lehet hogy ugy erzi o mar a 2. helyre szorult csak.
Es ha lenne gyereketek is? Akkor is megsertodne?
Nemhogy buszke lenne rad, azert ezt mondhatod am neki. Illene buszkelkednie veled, nem duzzogni, mint egy ovodas.
Ha erezteted vele, hogy a sok munkad miatt is ot ugyanugy szereted, hidd el nem lesz semmi gaz!
Minden jot nektek, es ugyes vagy!
Engem (40/F) a párom 15 év után hagyott el. Ő is vezető beosztású volt. (Ma is az.) Én mindig támogattam ezeket a törekvéseit és büszke voltam rá. Ezt csak azért mondom el, hogy hitelesebb legyen, amit most mondok Neked.
Te vagy, akin ez múlik, nem Ő. Ha a munkád lett a fontosabb az életedben, az a Te döntésed. Nem csodálkozhatsz azon, ha ez a Párodnak, akinek jó esetben Te vagy az első, nem esik jól. Igaza van. A sértődés/sérülés természetes velejárója annak, ha az embert megsebzik. Csak akkor pejoratív a kifejezés, ha minden bolhából elefántot csinál az illető. Egyébként egy teljesen jogos emberi reakció. Például arra, hogy Ő gyertyafényes vacsorával lepne meg Téged, Te viszont a munkádat helyezed előre.
Ne érts félre! Ez a Te dolgod, nem akarok beleszólni. Véleményeket kértél, én elmondom az enyémet. Biztosan sokat keresel és nagyon jó munkahelyed van. Lehet bármilyen jó, nem fogja majd a kezedet egy nehéz órán, nem emlékszik Rád, nem ül a betegágyad mellé, nem segít nevelni a gyerekedet (sőt, inkább elvon majd Tőle is), nem áll majd a halálos ágyad mellett, nem temet el, nem sirat meg. Ezekre a dolgokra munkahelyek nem képesek. Emberek igen. Elsősorban a családod. Elsőként a Párod, ha vigyázol Rá, és Őt teszed az első helyre az életedben.
Ismétlem, ebből semmi nem kötelező. Ez csak egy másik nézőpont a "szánalmas, irigy lúzer"-ezés mellé, hogy legyen itt ilyen is. Te döntesz. Mindenki a boldogságot keresi és az is egy út, amin most Te jársz. Én kívánom, hogy találd meg, amit keresel!
Ja igen! Nem hiszem, hogy Ő változott meg. Az se biztos, hogy Te változtál. A körülmények változtak meg körülöttetek. Ez most egy olyan új helyzet, amiből tanulhattok valamit.
Lehetőséget kaptál az élettől! Nehogy elszalaszd! Ha megvan az esélye, hogy több pénzt keress, nehogy otthagyd az állásodat a férjed miatt.
Gondolj bele, szerinted a pasik ha nyerő állásuk lenne, szerinted otthagynák a munkahelyüket, hogy a feleségük jobban érezze magát? Kétlem, hogy a többség megtenné. Ha viszont arról van szó, hogy te, egy nő magasabb beosztásban vagy, mint a férjed, akkor alap, hogy őt helyezd előtérbe, ne az állásodat.
De az persze egyértelmű, ha a pasi lenne a helyedben, hogy neki a család eltartásával kell foglalatoskodnia, és az az első-a te érdekedben természetesen. De ma már egyenlőség van, az lehetsz, ami csak akarsz, és ha nem passzoltok össze ilyen téren, (nem tudja elfogadni, hogy sikeres vagy az üzleti életben, nem egy fejre ejtett hülye liba) akkor át kéne gondolnotok a kapcsolatot.
És a válasz a kérdésre, azért, mert pasi, és ebből kifolyólag hím soviniszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!