Hogyan tudnám a férjemet visszarángatni a valóságba? (anyagi problémák)
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos a szülei csak annyira értenek a pénzhez amennyire ő. Csak annak nem tartoznak, aki nem adott nekik. :(
Régebben nem volt ezzel gond, ő kért meg, hogy kezeljem a pénzt mert neki nem megy, de mostanában van egy-két munkatársa, akik arra nevelik, hogy a nők csak szórják a pénzt. Azóta vannak ilyen "macsó kitörései", hogy márpedig ő jobban kijönne a pénzből. Már volt olyan hónap, hogy ráhagytam a dolgokat, de amikor kijött az első büntetőkamatos villanyszámla, akkor leállítottam.
Kb annyit ad haza, mint a GYED-em, így nagyjából felesbe van minden, csak a fene majd megesz, amikor ő megveszi a havi cigijét 20000-ből és engem számoltat el, hogy tényleg kellett-e a gyereknek a bárányhimlő elleni oltás (9000Ft).
Itthon vagyok a kicsivel, főzök, sütök, ezzel nincs is gond, de ez az új pénzbeosztási mániája az őrületbe kerget.
Már azon is elgondolkoztam, hogy a munkatársaival is elbeszélgetek, hogy hagyják ezt abba, de félek hogy ezzel pont az ellenkezőjét érném el.
Utolsó vagyok. Az én párom szülei is tékozlók, tele adósságokkal, ő valamiért mégsem lett olyan. De hát ahogy olvasom, a te párod sem ilyennek indult. Micsoda szép hozzáállás, amire a kollégái "tanítják". Felnőtt embernek ennyi esze legyen. :S
Mondjuk hát sajnos tudom, tényleg ilyen a csapatszellem sok helyütt. Én is dolgoztam olyan férfiak közt, akik másról sem dumáltak, minthogy mennyit költenek el játékokra, tivornyázásra. Még az egyik nekem szólt be, hogy mert szegény párom, meg mi az, hogy mi beosztjuk a pénzt, minek, ha fiatalok vagyunk. Hogy milyen baromság, hogy én vezetem a kiadásainkat, ő lead valamennyit az "asszonynak" (élettársak, a lány szüleinél élnek, gyerek nincs), a többit meg elkölti az utolsó fillérig.
Lehet kicsit erősen hangzik, de ha nem ért a szép szóból 2-3 hónapra el kellene menned egy barátnődhöz.
Vagy egyszerűen tudomást se venni róla.
Az ö fizetéséből kellene kijönnie, és ha úgy csinál mind eddig. Nem fog se a hűtőbe vásárolni, se számítógéppel játszania se kell ugyanis kikapcsolják az áramot.
Ha ennyiből nem esik le a tantusz, komolyan tanácsolnám: kezdj a váláson gondolkodni.
Nem akarhatsz magadnak ilyen jövőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!