Miért van az anyaság, a házasság meg eleve a párkapcsolat így beállítva?
Mindenhol azt olvasni, meg hallani is, hogy "szeretne még élni" mielőtt elkötelezi magát, vagy gyereket vállal vagy akármi. Nincs bajom azokkal akik nem akarnak stabil kapcsolatot, vagy gyereket, netalán házasságot, félreértés ne essék, de miért jön minden ki a kiélés dologgal? Nekem eddig csak hosszú kapcsolataim voltak és sosem éreztem magam úgy, hogy ez nem lenne élet. Vagy nem tudom, hogy fogalmazzam meg :(
Én kapcsolatban is élek, nem csak ha váltogatom a partnereket. Szerintem ez nem függ össze :/
A másik dolog, az a mondásszerűség, hogy szerelmet bárhol talál az ember de barátot nem... Szerintem ez is hülyeség. Szerelmet és barátot is lehet találni. Engem például barát is "dobott", pasi is dobott, szerintem ez a mondás hülyeség. Vélemény?
Más is így látja? Vagy tényleg csak akkor él az ember, ha mindent kipróbál amit az élet elé rak?
21/L
A "kilés" szót kicsit erősnek tartom,inkább relaxálásnak nevezem.Munka után szeretek szunyókálni,elolvasni egy jó könyvet,hétvégente hajnalig netezni vagy beülni a barátaimmal egy pár sörre valami hangulatos helyre.Nekem jó ez így,igencsak korlátozva érezném magam pár vagy gyerek mellett,de azzal sincs bajom akinek mindkettő megvan.Magánügye.
Nem váltogatom a szexpartnereimet mert már több mint 2 éve szingli vagyok,de a dolog ezen része nem is zavar mert nincs rá igényem.Jó csak így lenni a világba,sajnos stresszelek épp eleget a munkahelyemen,legalább a szabadidőmben hagyjanak békén.25/N
Gratulálok a babádhoz, és megértem a te álláspontodat is :)
Élni kell. Nálam csak az a nem világos, miért kell feltétlen szingliként élni? :D Én olyan sok mindent csinálok a barátommal :) megyünk moziba, megyünk kocsmázni, sétálunk fagyizunk, bújunk, filmezünk, együtt olvasunk :):):) még úgy mond egyedül is tudok lenni ha akarok, csak kicsit félre vonulok. Közben meg barátnőzök, csajos bulizok tök jó. Én úgy érzem tudok így élni. Remélem senki nem sértettem, meg a kérdésemmel, ha mégis akkor elnézését kérem.
Egyetértek veled kérdező :) Simán lehet csinálni bármilyen programot gyerekkel és anélkül is.Persze normál határokon belül.Nyílván talajrészegre inni magad és diszkózni már nem lehet egy gyerek mellett,de meg vannak a lehetőségek a szórakozásra mindig.Ki így,ki úgy szeretne szórakozni.
Nekem eddig egy több éves kapcsolatom volt,és több rövidebb(pár hónapos),viszont még mindig nem éltem és nem tapasztaltam eleget. A hosszú kapcsolatomban nagyon alárendeltem magam, a barátaimat is kerültem, azt hittem nekem már az marad, hogy csak a párommal legyek és főzzek,mossak,dolgozzak,ne menjek el ide-oda.Ez helytelen volt. Jelenleg nem élek párkapcsolatban, de elég gyakran járok el szórakozni, és tudom, ha lesz valakim, akkor már másként cselekszem.
Az egyetemi éveim voltak a legszebbek.Sokan mondják ezt,de velem tényleg így volt,pedig sem részeg nem voltam,sem egyéjszakás kalandom nem volt.Elnyertem egy ösztöndíjat külföldre és több,mint fél évet éltem abban az országban,ott folytattam az egyetemet.Örültem a lehetőségnek és annak is,hogy akkor nem volt párom,akit fájjó szívvel itthon kellett volna hagynom erre a hosszú időre.Láttam a csoporttársaimon,akik szintén jöttek erre a külföldi útra,hogy mennyit szenvedtek lelkileg,mert hiányzott nekik a szerelmük.A család és a honvágy persze nálam is megvolt,de az az időszak maga volt a csoda.Rengeteg élményt szereztem,olyan emberekkel ismerkedtem meg,akik a mai napig a barátaim,még akkor is,ha nagyrészt interneten tudjuk tartani a kapcsolatot,mert a világ más-más pontján élnek.
Ma már más az életem.Munkám van,férjem,gyerekem és tudom,hogy most ezt már nem tehetném meg,amit akkor és örülök,hogy ezek a dolgok megtörténtek velem,van mire visszaemlékeznem és nem hajt már a vágy az ilyen kalandok után,most a családom az első és a munkám köt le.Nekem ez jelentette a kiélést.
Én egyetértek a kiéléssel, azzal nem értek egyet, hogy egyesek mit értenek rajta. Igenis ki kell próbálni azokat a dolgokat amik érdekelnek, és ezek között biztos van pár amit egyserzűbb/jobb akkor csinálni amikor még egyedülálló az ember vagy nincs gyereke. Csak a kiélésnek nem piálásnak, bulizásnak kéne lenni hanem értelmes dolgoknak. Pl ha én körbe akarom utazni a világot, akkor jobb ha előbb azt teszem meg és utána horgonyzok le. Aztán mesélhetem a gyerekemnek meg a páromnak egész hátralévő életemben a kalandjaim. Én így gondolom.
És ne felejtsük el, hogy vannak olyan emberek akik nem vágybnak annyira kapcsolatra meg kötöttségekre.
Azzal egyet értek, hogy barátot sokkal nehezebb találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!