Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kéne vele beszélni? Ha igen,...

Kéne vele beszélni? Ha igen, hogy?

Figyelt kérdés
Van egy rokonom, két héttel fog utánam szülni. Most 7 hónaposak vagyunk. A párja az én testvérem lenne (de vér szerint semmi közünk egymáshoz), szóval a féltestvérem féltestvére. Eléggé bonyolult. A lényeg hogy én nagyon jóban vagyok a lánnyal meg hát anyukám és az új párja is. Viszont a lány anyósa (vagyis mostoha apukám volt felesége) és olyan dolgokkal eteti hogy az egész családnak meg áll az esze tőle. :-( A lány veszélyeztetett terhes, el van tiltva a munkától, viszont amikor ez kiderült rá 2 napra bement a munkahelyére (mostoha apukámhoz) és mondta hogy ő jött dolgozni mert hát az anyósa azt mondta neki hogy ne lustuljon el, ne pihenjen, ne vesztegesse az idejét. Ez önmagában durva de az anyós 8. hónaposan vesztette el a babáját, a felfogása miatt (Ő is veszélyeztetett volt, de nem érdekelte). És ezek után azt tanácsolta szegény lánynak hogy menjen és dolgozzon, nehogy ellustuljon. Ez csak egy eset volt, a lány borzasztó befolyásolható és nem értem miért hallgat egy ilyen emberre. Nem tudom hogy fel kéne-e világosítani hogy azért legyenek saját gondolatai is, és ne feltétlenül anyósból induljon ki. Szerintetek kéne? Félek hogy valami bajuk lesz anyós hibájából. :-(
2012. máj. 19. 21:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Én is félteném a helyedben, rendes vagy, hogy aggódsz értük.

Szerintem beszélj vele, mondd meg neki, hogy az anyósa NEM bírálhatja felül egy ORVOS szavát, nyílván nem véletlenül mondta az ismerősödnek, hogy veszélyeztetett terhes..

2012. máj. 19. 21:56
 2/3 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem is értem hogy fordulhatott meg a fejében hogy azok után ami anyósával történt, az ő tanácsára vissza menjen dolgozni... Természetesen mostoha apám azonnal hazazavarta. Nem is értem miért hallgat rá. Komolyan nem. :-( Én igazából csak fél éve ismerem, nincsenek olyan régóta együtt és nem nekem kéne beszélnem vele, mert én szoktam tanácsokat mondani neki, segíteni amiben tudok de nem hallgat rám. Megmagyarázza hogy de hát neki ezt és ezt mondta a drága anyós, azt úgy kell, és az úgy jó. Nagyon sajnálom hogy másra nem hallgat csak az anyósra.
2012. máj. 19. 22:03
 3/3 anonim ***** válasza:
Ezt nem értem. A terhes kismama mi bábú, hogy küldik dolgozni és megy, mint a birka? A saját magzatáért nem tud kiállni? Meg is érdemli, ha elvetél. Tudnia kell, hogy mikor kell saját magát és a magzatát megvédeni egy ilyen boszorkánytól. Ráadásul az anyós hót sötét
2012. máj. 31. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!