Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél? Külföld vagy nem?

Mit tennél? Külföld vagy nem?

Figyelt kérdés

Főiskolás vagyok.Olyan szakon vagyok,amit igazából annyira nem szeretek,inkább csak úgy elmegy,nem ez az álmom.

Szívem szerint otthagynám és elmennék külföldi egyetemre tanulni.Nálunk nincs ilyen képzés amit szeretnék,illetve okj-ben van.Viszont külföldön jóval magasabb szinten tanítják és több mindent is csinálhatnak az ott dolgozók mint itt.Pont ezért is vonz inkább külföld.Ez az állatorvosi aszisztens képzés.

Annyi változat megforult már a fejemben,hogy hogyan kéne,mit kéne csinálnom.

Arra is gondoltam,hogy halasztok elmegyek dolgozni,tanulni nyelvet.Arra is,hogy otthagyom végleg a fősulit és leginkább csak a nyelvre koncentrálok.Arra is,hogy befejezem a fősulit és itthon csinálok meg egy okj-t.Közben pedig valamit dolgoznom is kell,különben nem lenne rá pénz.

Anyumnak már felvetetten ezt,erre a válasz,hogy menjél.Szóval nem igazán hiszi,hogy képes lennék erre.A többi ismerősömnek meg megse merném említeni..Hasonló okokból.

Ezért kérdeznélek titeket.Mit csinálnátok?

2012. máj. 19. 16:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Én megcsinálná a fősulit, mellette nyelv és utána kihuznék, majd ott tanulnám a kiválasztott szakot melo mellett. Addig is lenne miből élned
2012. máj. 19. 16:54
 2/8 anonim ***** válasza:

Ugyanez a szitu velem is..

Ha esetleg úgy döntesz, hogy halasztasz egy évet, és nincs kedved egyedül menni, írj privátot.

Te hány éves vagy, fiú/lány?

21l

2012. máj. 19. 17:19
 3/8 A kérdező kommentje:
20 vagyok és lány.
2012. máj. 19. 17:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Külföld.
2012. máj. 19. 18:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Külföld!Magyar egyre rosszabb,itt nincs semmi lehetőség!
2012. máj. 22. 11:10
 6/8 A kérdező kommentje:
Jó,de hogy?:D Először fejezzem be az itteni sulit?Vagy hagyjam és inkább próbáljak meg bejutni arra amelyikre szeretnék?
2012. máj. 22. 11:32
 7/8 anonim ***** válasza:
melyik országba mennél?
2012. máj. 22. 11:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Én befejezném a fősulit, közben pedig megtanulnám az adott ország nyelvét, ahol a képzést szeretném hallgatni. Nyelvtudás nélkül ne menj ki, nagy butaság. Én éltem 4 évig külföldön, most épp itthon vagyok, egy szót se tudtam németül mikor kimentem, az volt a szerencsém, hogy párom nagyon jól beszéli, így talált nekem munkát. De nyelvtudás nélkül nem nagyon vesznek fel, mert sok a bevándorló, több emberből tudnak válogatni, így nyilván azt választják, aki beszéli az adott ország nyelvét. Ha hétvégi képzésen van ez az okj, akkor azt is megcsinálhatod, ha a fősuli és a nyelvtanulás nem terhel meg túlzottan. Utána dolgozni kell 2-3 évet, hogy legyen pénzed, pénz nélkül szintén nem szabad kimenni, mert a kinti árak horribilisek! És addig is kell fizetni az albérletet, az étkezést, amíg nincs munkád, és addig bizony kínkeserves az egész. Főleg, ha tanulni mész, ami mellett nem biztos, hogy tudnál teljes állást vinni. Ezeket mindenképp gondold át! 26N
2012. máj. 22. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!