Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudjam leszoktatni a...

Hogyan tudjam leszoktatni a férjemet arról, hogy ne az anyjára költsön még most is, esküvő után szinte egy évvel?

Figyelt kérdés
Arra gyanakszom, h a férjem a plusszkeresetéből az anyjának is juttat. Amúgy az anyja szokta manipulálni.
2009. jún. 26. 18:20
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
És az anyja milyen anyagi körülmények között él? Lehet, hogy segíteni akar neki, hiszen az anyja, ő nevelte fel. Miért ne segíthetne neki? Nem azt mondom, hogy adja le a fizetését, de ha megteheti és az anyja rászorul a segítségre, akkor mi a gond? Én örülök neki, sőt én szoktam a férjemnek mondani, hogy az édesanyjának küldjön pénzt. Ha egyedülálló, akkor meg különösképp elkel a segítség.
2009. jún. 26. 18:23
 2/10 anonim ***** válasza:
72%
Nem tudom mi ebben a rossz. Az én férjem is támogatja a szüleit, sőt még egy nagynénjét is akinek nincsenek gyerekei. Szerintem ez természetes, a szülei nevelték fel, ez is a családja. Soha nem kérdeztem meg és nem is érdekel, hogy mennyit ad nekik, ez szerintem ezt neki kell eldönteni, az ő dolga.
2009. jún. 26. 18:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező ha lepontozol, legalább válaszolj a kérdéseimre légyszíves, mert kíváncsi vagyok, hogy szerinted ez miért olyan rossz dolog.
2009. jún. 26. 18:28
 4/10 anonim ***** válasza:
90%

Ne szoktasd le, hanem legyél büszke rá, és alakítsd úgy, hog yezt közösen tegyétek, ne tegye titokban.

Arra akarod nevelni a gyerekeidet (a példa által) hogy ne segítsük szüleinket?!

Ez még visszaüthet.

Ha nem lenne rá szüksége, vagy nem szerezne neki örömöt, nem fogadná el. Én is költök a szüleimre( nem eleget) szerintem illik foglalkozni a legközelebbi rokonaimmal, akik felneveltek.

Természetesnek kéne lennie. Pláne pluszkereset!

A férjed pénze. Ha rád is költ, örüljél!

Jó, ha azt mondod, családi a kassza, akkor nyilván azért ad neki, mert tudja hogy milyen a te hozzáállásod. Illene közösen adni, ha minden pénzt egybe raktok. Nem az a feleség dolga, hogy lenyúlja a férj teljes fizuját!

Vedd úgy, hogy az sebpénzéből költ rá, ha már te így állsz hozzá!

Beszélgetni amúgy nem szoktatok?

2009. jún. 26. 18:29
 5/10 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem egy házasságban nincs olyan, hogy ez a férj pénze, az a feleség pénze! Legalább is én el sem tudnám képzelni! Holott én kb dupláját keresem mint a férjem.

Nekik közösen kell eldönteniük, hogy mire költenek és miért!!!! Illetve, ha költenek az egyik fél szüleire, akkor talán illene a másikra is. De ez természetesen helyzet függő.

Kedves Kérdező! A párod anyukája milyen helyzetben van??

2009. jún. 26. 18:35
 6/10 anonim ***** válasza:
38%
Ameddig nem Tőled veszi el és mindenetek megvan, addig szerintem nem annyira gáz, hogyha segít. Főleg nem, ha ezért pluszban dolgozik. Lehet, hogy segíteni akarja és azért nem mondja Neked, mert nem akarja, hogy emiatt konfliktus legyen köztetek.
2009. jún. 26. 18:47
 7/10 anonim ***** válasza:
26%

Az első férjem anyukája is mindig pumpolt minket. Pedig hát nekik volt keresetük, ha nem szórják a pénzt, akkor nem kerülnek bajba. Mi meg fiatalként váltásban voltunk munka nélkül, átképzésen,stb...:-((

Elváltam, tíz év után mentem újra férjhez.

A mostani anyósék jól állnak anyagilag, végigdolgozták az életüket, de meg is becsülték, amilyük van, nem szórták a pénzt világba. Nekik inkább fizikai segítség kell majd (ház körüli munka, felújítások, takarítás, stb...), mert idősödnek. Természetes, hogy ott vagyunk-leszünk és segítünk.

Felnevelték, segítették a férjemet (sőt erőn felül, mert ő nem mindig becsülte ám meg ezt!), megérdemlik a segítséget.

Összefoglalva: helyzetfüggő.

Ha az anyós egyébként nem szorulna rá, akkor szemtelen, hogy elveszi azt a pénzt. Ha rászorul, akkor meg el kell fogadni a tényt, hogy ilyen világ van, és segíteni kell.

(Az én szomszéd nénim havi 60e Ft nyugdíjból élne, ha tudna. A fiáéktól nem vesz el pénzt, ezért ők pl. bevásárolnak neki, ha jönnek, vagy a fia "ellopja" a kikészített csekkeket és elviszi befizeti a postára. Pedig ők sincsenek ám húde-jó anyagi helyzetben. )

2009. jún. 26. 19:15
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. Megértem a hozzáállásotokat, szivesen segiteném én is a szüleinket, de most nagyon kell spórolni, mivel házat épitünk. Ezt férjem nagyon lazán veszi, és tudtom nélkül fizeti az anyjának ezt meg azt a számláját. Anyósomnak jó fizetése van, de mig férjem legényember volt, addig is elvette tőle a fizuját, és még most is manipulálja a fiát. Emellett még fizetjük a banknak a havi törlesztéseket, amit anyósom kellene fizessen, de ő nem gondol arra, h a gyerekét segitse...igy áll a dolog nálunk
2009. jún. 29. 15:26
 9/10 anonim ***** válasza:

Én teljesen megértelek, nálunk is ez van. Szülők elverik a nyugdíjukat, pedig szerintem nem kapnak rosszul, családok élnek meg havonta annyiból gyerekkel együtt. Mindegy, lényeg, hogy már hónapok óta a mi nyakunkon élősködnek, minden hónapban van valami, amire kell nekik a pénz.

Legutóbb pl. a lakásra kellett egy nagyobbacska összeget kiadnunk, erre rögvest azon a héten úgy indítottak, hogy akkor kéne pénz. És nem kevés.

Nem tudom, mit kezdhetnél ezzel a helyzettel. Babát nem terveztek? Én elhatároztam, hogy ahogy terhes leszek, kiverem emiatt a balhét. Talán akkor már a kedves anyukának sem lesz bőr a képén az unokájától elvenni a falatra valót, csak hogy a szeszélyeiket kielégíthessék! Tudom, ez kicsinyes módja, de mostanra már több százezer forintunk lett oda, és még csak el sem szégyellik magukat emiatt, az életszínvonalukból nem hajlandóak leadni, mert majd a "gyerekek" úgyis adnak...

2009. jún. 29. 16:18
 10/10 anonim ***** válasza:

szerintem az idősebbeknek kellene segíteni a fiatalokat, hiszen ház, baba, taníttatás,jövőépítés nagyon sokba kerül. az idősebbeknek mindez már megadatott. még ha csak finom sütivel is, de egy anyának nem lenne szabad kihasználnia a fiát!!

habár egyik kérdésemre, miszerint miért válalljunk gyereket, a legtöbb válasz, ha megöregszünk ők segítenek. önzőek a szülők.lehet mi is ilyenek leszünk...

2010. ápr. 9. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!