Megőrülök! Ez normális?
2-es vagyok.
Amit az 5-ös válaszoló mond, nem butaság. 17 évesen sokan már teljesen önellátóak. Tudom, hogy nem könnyű arra átváltani, pláne úgy, ha korábban a feneked is ki volt nyalva, de meg lehet csinálni. Próbáld meg magad miatt! Ne az lebegjen a szemed előtt, hogy "azért csinálom mindezt, mert a lusta anyám nem hajlandó", hanem önállósodj magad miatt! Végezz sok házi munkát (amennyiben a szabadidőd engedi), magad után tarts rendet, hétvégén a ház körül is segíthetsz. Ez három dolog miatt is jó lehet:
1. Az, ha megtanulsz magadról és a környezetedről gondoskodni, csak jó lehet a későbbiekben :) Előbb-utóbb amúgy mindenkinek meg kell ezt tanulni, és az egyáltalán nem baj, ha előbb történik ez meg, mint utóbb.
2. Neked jobb lesz a közérzeted.
3. Talán anyukád is magához tér kicsit, és elkezd besegíteni. Vagy ha azt nem is, legalább nem adsz majd neki okot arra, hogy legyen miről panaszkodnia.
Az amúgy nagyon nem szép tőle, hogy rád ken mindent, meg hazudik apukádnak. Esetleg egy olyan megoldás, hogy mindent lejegyzel, amit megcsináltál, pontosan dokumentálva, pl: elhajtogattam a ruháimat és elpakoltam 17:40-kor, hétfőn. És akkor meg tudod mutatni apukádnak, hogy mi mindent végeztél, anyukád pedig nem állíthat olyat, ami valótlan. Szerintem apukád értékelné :)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!