Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan békülhetnének ki?

Hogyan békülhetnének ki?

Figyelt kérdés

Igazából s sztori kettő (három) nagyon jó barátnőmről szól. (én ffi vagyok)

Az igazi nevekkel írom, hátha valamelyik olvassa. Hár,man voltak jó barátságban, Andi, Margó és Klári. Közülök Andi és Margó volt a nagy barátnő. Azonban 2-3 éve összevesztek (nem pasi volt az oka). Andi elköltözött másik városba. Klári viszont Margó "oldalára állt", hiszen ők maradtak egy városban. Azóta nem is beszéltek egymással, pedig mindkettőnek (andi és Margó) született babája, szinte egy időben.

Tönkrement egy barátság, ami mindenki más számára irigylésre méltó volt. Ügye a harmadik féllel sem beszélt azóta Andi.

Ötleteket várnék, hogyan lehetne kibékíteni őket. Látom rajtuk, hogy agyon hiányzik a másik, de én még nem látam két ilyen makacs, önfejű embert. Egyik sem akar bocsánatot kérni a másiktól, és szerintem itt van a hiba. Gondoltam, valakit rábeszélek, hogy írjon mailt a másiknak. Csak nem tudom mit kellene, ami nem olyan bocsánatkérős stílusú. Vagy ti mit csinálnátok?

2009. jún. 25. 14:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az sem mindegy azért, hogy miért vesztek össze. Mert lehet, hogy csak úgy fognak tudni kibékülni, hogy változtatnak. Szóval nehéz úgy válaszolni, ha nem tudjuk, hogy miért vesztek ennyire össze. Egy biztos: a legnehezebb azt elérni, hogy valamelyik fél megtegye az első lépést. Talán felhozhatnád a hozzád közelebb állónak, hogy újra vegye fel a kapcsolatot a régi barátnőjével. Nekem egyszer volt olyan, hogy volt egy nagyon jó barátnőm, de kihasznált és becsapott, így 3 évig nem beszéltünk. Aztán én megkerestem emailben, utána meg telefonon, mert hiányzott. Egy darabig élveztük újra a barátságot, de újra megtette azt, amit előzőleg, szóval azóta sem beszéltünk (bár haragban nem vagyunk). Szóval nem biztos, hogy mindig folytatódik egy barátság. Ha már volt egy nagy törés, nehéz újrakezdeni.
2009. jún. 25. 14:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, azt sejtettem, hogy soha nem lesz már az a nagy barátság, de azért beszélhetnének. Telefonon beszéltek, és teljesen félreértették egymást. Nem volt semmi becsapás, és hasonló dolog. Mindkettő forrófejű, és a vita hevében mondanak egymásnak mindent, és ebből volt a harag.
2009. jún. 25. 14:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez volt. Egy félreértésből indult ki minden, de szerintem minden vita így kezdődik. Az az igazság, hogy békében élni mégis jobb. Bennem sincs már az a tüske, hogy ha meglátom ezt a lányt pl. egy osztálytalálkozón, akkor nem fogunk beszélni. Biztos, hogy fogunk, csak már nem vagyunk barátok. Szóval arra jó lehet a békülés, hogy mindkét fél jobban érezze magát, ha nem is lesz utána barátság. Az emberek változnak és lehet, hogy már nincs szükség arra a régi kapocsra és így van ez jól. Viszont ahogy mondtam, a vitát ha valami kiváltotta és az nem változott, akkor továbbra is gond lehet belőle. Nálunk is ez volt. A régi bnőm nem változott semmit ebben a dologban, így nem volt értelme folytatni. Azt hittem, hogy felnőtt már, de tévedtem.
2009. jún. 25. 14:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Bár nekem nincs haragosom, de rájöttem arra, hogy addig kell békülni, és barátságot ápolni, amíg van kivel. Ha egyikőjükkel történne valami (esetleg végzetes), akkor a másik úgy éli le az életét, hogy miért nem tette meg azt az első lépést...
2009. jún. 25. 16:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem ezt így is gondolják, de egyik sem mer kezdeményezni, a másikra vár...
2009. jún. 26. 09:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!