Nem tudom, hogy csinaljam, ti hogy csinalnatok? 16eves lany vagyok de mar a jovon gondolkodom, nem szeretnek egyetemre menni inkabb dolgozni ahogy befejezem a liceumot.
azt vedd figyelembe, hogy itt senki nem akar neked rosszat, de az utolsó kommentedből egyértelmű. hogy te már nagyrészt döntöttél. Igen lehet, hogy "leendő anyósod" sok pénzzel fog haza jönni. De te azt írod, hogy nem akarod egyetemre pazarolni az idődet. Ezzel viszont munkára fogsz "pazarolni". Gondolj bele: amíg más egyetemre jár, addig te dolgozol. De ilyen munka mellett kint ugyanúgy nem fogsz családiházat venni. Oké, összegyüjtesz 10 év alatt kint egy családi házra (oké a sok pénz, de nem havi milliókról van szó, ezt lásd reálisan). Haza kell jönnöd, mert kint egy normális helyen, egy normális házat nem tudsz felépíteni. Akkor itthon mit csinálsz? A kint töltött idő jó alaptőke megkeresésének, ha tudod, hogy utána van mit csinálnod.
Ezért szerintem a logikus: diploma, szakma, amit akarsz, az egyetemi évek alatt összegyüjteni a kezdőtőkét, amivel elindulhastz a nagy világba, kint dolgozni, nyelvtudással, aztán eldöntheted, hogy haza, vagy maradsz kint....
Én itt az egyetem mellett gyerekekkel foglalkozom, havi 4-500 eurót keresek vele. Ez otthon egy átlagfizetés, itt elég arra, hogy a koleszt kifizessem, meg a személyes dolgaimat. Nyílván, ha nem suli mellett dolgoznék, több pénzem lenne valamennyivel, amiből már tudnék félretenni, de lakást itt abból soha nem tudnék venni, akkor még nem is beszélve a családiházról. Itt egy átlaglakás ára 100 millió forintál kezdődik átszámatva. Város, de nem nagyváros, és az mondjuk egy két szobás lakás ára, de még ehhez is szerencse kell, hogy kifogja az ember...
Na várj, diploma főiskola, illetve egyetem után jár, a te szakmád, ha jól értem könyvelő, és 12 után egy szakmád lesz, illetve egy érettségid.
Nézd kicsi lány, a te életed, a te életed, de azért nem árt ráfeküdnöd a tanulásra, hiszen a tudás mindenképp fontos, neked is, és azért is, hogy ha lesz egy gyereked, akkor legyen kire felnéznie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!