Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mi milyen kategóriába...

Most mi milyen kategóriába tartozunk anyagilag? Ugye nem vagyunk csórik?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki kérdezné!Azért kérem mert elgondolkodtam ezen,mivel minden nap ha beszélek ismerősökkel aztmondják hogy vagy "jaj szegény még külföldön sem voltatok?hát mi igen"

vagy "nektek olyan jól megy ,pedig otthon vagy-"

És gondoltam megkérdezem már itt. Szóval 20 vagyok a férjem 13.éves!

sosem voltunk még külföldön,ezt lekell irjam!Régen volt kábel tv,már nincs csak internet. Nyaralni sem járunk.

Van egy házunk ,amit 1.5millióért vettünk meg,készpénzből!

3millióra tartották,de mivel mi nem kinlódtunk a hitellel mert kifizettük egyben igy odaadták állitólag a lánya bajban van.

van egy kocsink 1millás de hitelből most telik le a hitel. a férjem dolgozik tiszta pénz 150.000ft én nem dolgozom.

kertes házban lakunk hatalmas kertel kocka ház.

3 éve csináljuk ,de még kész sincs. igaz saját rőből elég lassan megy sajna. edig 2 millát költötünk rá. De 3 év alatt!Azért tudom nagyon kevés!!!!!Másnak tudom jobban megy!

sajna vakolni kelett ujra a házat viz,gáz billany ujrahuzás, fürdő mindent ujra és még készen sincs uj ajtók már bentvannak.

szóval ennyi. Néha csórinak érzem magam mert ennyi ideje csináljuk pedig csak felujitás. szülőknél lakunk. dolgoznék én de most dokihoz kell járnom .

2009. jún. 23. 21:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

23 éves koromban az első férjemre kerestem éppen, ő meg otthon tévézett:-((( Anyáméknál laktunk a lenti szinten, alig volt valami berendezésünk, a Zsigulit meg megette az enyészet.

Úgyhogy azt mondom, örülj annak ahol tartasz. Igen, még nagyon-nagyon sokminden van, amit el lehet érni. De nézd azt az oldalát is, mennyien vannak, akik itt sem tartanak. És nem azért mert lusták. Sok férfi bármennyire igyekszik nem kap 150e Ft fizut, és van mellé 1-2 gyereke. Sok ember hitelt vett fel, mert pár éve jobban ment a szekér, akartak, igyekeztek és most nagyon nagy bajban vannak...

Én 35 éves nő vagyok. alig-alig voltam külföldön. Pedig vágytam és vágyok. Dolgozom, maszekolok. Van egy öreg házam, amit ugyan örököltem, de már többet költöttem rá, mint amennyit eredetileg ért (63-ban építették nagymamámék, a vízvezeték, villanyvezeték csöveket már kicseréltettem, belülről totál át van vakolva, álmennyezet téve, esővíz-csatorna cserélve, kocsibejáró félkészen). Van autóm is, hét éves, lízingdíj már nem terheli. Eddig jutottam, teljesen egyedül, mert az első léhűtőtől elváltam. Most a második férjemmel babánk van, ő fősulira jár. Megálltunk az anyagi gyarapodással. Annak is örülök, ha nem adósodunk el.

De majd lesz ez jobb is. Én nem kesergem.

Mindig azt mondom, amíg ki tudom fizetni a számláimat és van mit az asztalra tenni, addig nagy baj nincs.

Majdcsak lesz ez jobb is.

Ti is ügyik vagytok a pároddal. Ne mást nézd. Azt nézd, ti mi mindenre vagytok képesek.

Igen, az nagy Audival száguldozó, kigyúrt uzsorásokhoz képest mi csóri emberek vagyunk, anyagilag. De emberileg is így van?

2009. jún. 24. 07:44
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok:

kicsit félreérthető lett: nem a baba jár fősulira, hanem az uram:-))))

2009. jún. 24. 07:46
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért miért nem dolgozol?

Nekem is többször volt lombik prgramom, 3 gyerekem van belőle, mégis végig dolgoztam. Ikerterhesen is 7 hónapos terhesen is. Pedig a lombikosok az első perctől veszélyeztetettek. De jól éreztem magam, nem is volt semi gond. Úgyhogy ezt nem értem. Szerintem ha lenne lehetőséged dolgozni, akkor menj el te is dolgozni, a te keresetedet egy-az-egyben fére tudnátok rakni és gyorsabban menne minden.

A munkahelyről kötelesek elengedni, amikor orvoshoz kell menned, ezen ne aggódj... Nem szégyen az, csak állapot. Én sose csináltam ebből titkot, problémát.

2009. jún. 24. 08:00
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyáltalán nem vagytok szegények. Képzeld, mi sem voltun külföldön a férjemmel. Ez egyáltalán nem ciki. Mi azért nem voltunk, mert egyfolytában dolgoztunk és gyűjtöttünk. Mi is lakást vettünk nemrég, bár autónk még nincsen. Csak hát itt pesten ez a kis lakás is 12 millióba került. Ha ilyen emberrel találkozom, mint amilyen a kedves ismerős, aki téged oszt, mindig arra gondolok, hogy külföldre nyaralni hitelből még akkor sem mennék, ha kergetnének. Mert jó ha tudod, hogy sok esetben ez a helyzet. Személyi kölcsönt vesznek fel, aztán egy évig nyögik a törlesztőket, de közben meg játszák a nagymenőt, hogy külföldön nyaraltak. Igaz, hogy a törlesztő miatt hó végére kajára már nem nagyon jut (akkor jönnek kölcsön kérni), de ők nyaralnak, mert megtehetik.
2009. jún. 24. 09:31
 15/17 A kérdező kommentje:
:)igen igazad van:)
2009. jún. 24. 12:58
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi kevesebből élünk, pedig mindketten dolgozunk. Ha elmennél dolgozni, akkor könnyebb lenne és mivel még nagyon fiatalok vagytok mindketten, a babával is ráértek akkor, ha már rendben lesz a ház, szóval ha egyenesbe kerültetek.
2009. jún. 25. 15:01
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem vagytok csórók. Anyám és apám 2en nem sokkal többet keres mint a te férjed.

De van egy-két tanácsom, autót legközelebb ne hitelre vegyetek, inkább legyen egy öregebb autód de a hitel helyett legalább tudsz félrerakni pénzt. A hitelt ha lehet akkor kerüljétek mert sokan adósodtak el már miatta. Menj el dolgozni és akkor még több pénzetek lesz.

2010. ápr. 2. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!