Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek haza kellene adni...

Szerintetek haza kellene adni a férjemnek a cafetériát is vagy nekem nincs igazam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

26 éves anyuka vagyok, pici ikrekkel otthon.

Nem vett fel minket túlzottan a pénz, éppen kijövünk egy hónapba. A férjem ~110e keres, van egy 33%-os autóhitel letiltása, mert sikerült rommá törnie a lízingelt autóját. Nekem 90e a gyed+családi.

Összejön 200e ft, ebből 50 albérlet, 50 rezsi, kb 10 pelenka, 10 tápszer, meg ugye ami még kell a lányoknak, olyan 50ezer marad havonta ruhára és élelemre. A kicsik 1évesek meg veszek nekik minden egészséges gyümit, zöldséget, husit, igyekszem a lehető legjobbat adni nekik. Nem szórom a pénzt, ruhákat főleg jó minőségű turiból veszek, nem nagyon érdekel most a divatozás. De így is az utolsó héten már nagyon kreatívnak kell lennem, mert kifogyunk a pénzből és sűrűn van, hogy mondjuk a többieknek husit csinálok a rizshez, magamnak meg tükörtojást, meg nem eszek annyit. De nem érdekel, ez nem panaszkodás, vannak nálam sokkal rosszabb helyzetben lévők is, tisztába vagyok vele. A férjem viszont kap havi majdnem 20 ezret SZÉP kártyán, amit melegétkezésre lehet levásárolni, illetve bent nekik a melóhelyen a büfébe. Annyiszor mondtam már neki, hogy dobja be a közösbe és majdnem 2 hétre tudnék kaját rendelni menübe és akkor kicsit könnyebb lenne, plusz nem kéne mindennap főzöcskézni is mert a 2 pici mellett nem olyan egyszerű. De ő hajthatatlan azt mondja a fizetését haza adja mind egy szálig, de a SZÉP kártya az övé. Olyan "hasznos" dolgokra költi el a munkahelyi büfébe, mint energiaital, chips, rágó, mert meleg ételt és szendvicset is pakolok mindennap. Tudom, hogy ő dolgozik meg érte, de ha egy család vagyunk tényleg irreális elvárás, hogy ne sajátítsa ki? Mindig azzal érvel, hogy nem éhezünk, ami igaz is, de azért megkönnyíteni a hóvégi "Mi legyen a kaja?" dolgokat..:(

2012. máj. 4. 15:20
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
43%

Mi az, hogy "vedd el", meg hogy "adj neki zsebpénzt"??? Nem a házi rabszolgája, hanem a férje.

Pukiznia szabad engedély nélkül?

2012. máj. 4. 19:06
 52/63 anonim ***** válasza:
100%
Nem rabszolga,de ha végigolvastad,láthattad,hogy anya tamponon és turis felsőn kívül nem költ magára,tükörtojást ebédel,hogy a családnak legyen,apa meg 20E+költőpénzt eltapsol.Nem gondolod,hogy igazságosabban is el lehetne osztani?A másik meg,nem voltam még otthon két kisgyerekkel sosem,életkoromnál fogva(20L),de tudom mennyi meló van nap mint nap otthon is.Nehogy azt gondoljuk már,hogy míg a férfi dolgozik,a nő fekszik a tv előtt......
2012. máj. 4. 19:12
 53/63 anonim ***** válasza:
Akkor ne csomagolj neki, egyen a büfében.
2012. máj. 4. 19:25
 54/63 anonim ***** válasza:
100%

én azért mondom, hogy érdemes lenne azért még mégis keresgélni másik lakás után, hátha...mi 100nm2 lakásban fizetünk havi szinten

áram: 12e

víz: 5e

gáz: 10e télen:30e

nem azt mondom, hogy most egyből költözzetek, nem csak érdemes érdeklődni közben szerintem, hátha szerencsétek lesz..sose lehet tudni

2012. máj. 4. 19:34
 55/63 anonim ***** válasza:
100%

Huhh, azért elég sok a 20e Ft, hogy havi szinten csak energia italra, rágóra költse.

Persze megértem, hogy azért furán venné ki ha a férjed nem tudna a munka helyén 1-2 üdítőt meginni, de azért ez a pénz sok, hogy csak ezekre a szenny dolgokra költse.

Most az tök mindegy, hogy mennyit dolgozik, akkor sem kellene elvernie. Elvileg tisztában van vele, hogy milyen a hó végi megélhetésetek.

Ezt a 20e meglehet felezni, és még így is marad nála. De viszont könnyebben kijönnétek.

Amúgy meg fel nem tudom fogni, hogy nyugodt szívvel nézi végig, hogy míg ő húst és rizst eszik, te pedig tükör tojást? Na ne már...

Ja és még azt tudnám tanácsolni nézzetek olcsóbb albérletnek, mert ez az 50 e nagyon sok, feltéve ha nem pesten éltek.

2012. máj. 5. 07:48
 56/63 anonim ***** válasza:
57%
Bocsi, rosszat kattintottam.. :D Szóval 50 ezer nagyon sok?? Engem érdekelne hol találnak 50 ezerért normális albérletet négy főre.. Ez nagyon olcsó.
2012. máj. 5. 10:02
 57/63 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Nem kérdés, hogy kinek van igaza. Megkérdeztem az épp kéznél lévő ismerősöket is, hogy mit gondolnak, mert nem tartottam normálisnak, hogy a válaszadók közül ennyien a férjnek adnak igazat. Egyöntetű a vélemény: ha hó égén alig van pénz kajára, és te csak tojást eszel, akkor apuci lesz szíves nem chipsre költeni az összes fizetését. Mit szólna hozzá, ha is elszórnád mindenféle felesleged dologra, olyan címszó alatt, hogy "ennyi jár, mert dolgozok" !?

2012. máj. 5. 12:26
 58/63 anonim ***** válasza:
69%
Elképedve olvasom a hozzászólásokat, főleg a privát-autonómia, meg férfiúi büszkeség, meg a neki jár, meg hogy kell, hogy tudjon venni, mert kinézik a munkahelyéről dumákat. Férfi vagyok, de ha azt kéne végignéznem, hogy a feleségem nélkülözik, én meg tapsolom el feleslegesen a pénzt fontosabbnál fontosabb dolgokra(és nem kell ez a "munkahelyi előmenetelhez fontos" szöveg), akkor inkább levetném magam egy szikláról.
2012. máj. 6. 10:32
 59/63 anonim ***** válasza:
100%

Csak az első pár választ olvastam el és kicsit furcsálltam, hogy a kiíró a gonosz aki elszedi minden pénzét a férjétől. Mindegy én csak egy példát írok le, nem török senki felett pálcát.

Mikor mi gyerekek voltunk, akkor Apukámnak több munkahelye volt. Főállásban egy gyárban dolgozott, ahol közös volt az étkező rész. Gyerekként fel sem fogtam, amit akkor mondott Anyukámnak, hogy ő nem eszik a többiekkel, mert ő csak zsíros kenyeret visz enni és ne szólják meg. Most így felnőttként gondolom már azt, hogy mennyi áldozatot hozott értünk. Választotta azt, hogy inkább egyedül eszik. Nem tudom, hogy ez lenne-e a követendő példa. Talán nem volt helyes amit Apu tett, hiszen magától vont meg olyan dolgokat, mint a társaság. Elmúltak ezek az évek is. Mindig azt láttam, hogy Apukám az összes pénzt hazaadja Anyunak, aki szépen beosztotta. Sosem éltünk nagy lábon, de mindenünk megvolt.

Talán kedves kérdező, ne úgy fogd fel ezt a dolgot, hogy kisajátítja. Egyezzetek meg abban, hogy nem visz szendvicset, de a SZÉP kártyáról oldja meg a napi egyszeri étkezését. Az 20 munkanapra 1000 ft. Valljuk be, elégnek kellene lenni. Így nem is veszed el tőle, de neki is bizonyos korlátot jelent, hogy ne "luxustermékekre" költse. Mert egy átlag családnál a chips, üdítő, keksz szerintem ezek nem a létszükséglet elemei.

2012. máj. 6. 10:53
 60/63 anonim ***** válasza:
77%

Ebből a pénzből meglehet élni, ez eddig oké.Az azért marha jó, hogy amíg ő chipset vesz magának meg rágót és energiaitalt, nem képes a közösbe adni és akkor a felesége nem tükörtojáson él.Miért nem tud szendvicset enni, meg minden amit pakolsz neki? Jó, vehet egy kis nasit, de ez már túlzás, ne is haragudj.Eszik húst meg rizst + a munkahelyen megy a büfézés 20.000 - ből, te felügyelsz mindenre, tükörtojást eszel, hogy nekik jusson jó kaja, de azért sajnálja azt a pénzt a családjától.Én, gondolkodás nélkül odaadnám a SZÉP kártyát, bőven elég lenne amit viszek magammal.És az a 20.000 Ft nem butaságokra megy el, hanem rendelnél kaját és két hétig megvan a melegétel.Sokkal könnyebb lenne a dolgotok.

Beszéld meg vele, neked van igazad.

Sok szerencsét!

2012. máj. 6. 15:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!