Szerintetek haza kellene adni a férjemnek a cafetériát is vagy nekem nincs igazam?
Sziasztok!
26 éves anyuka vagyok, pici ikrekkel otthon.
Nem vett fel minket túlzottan a pénz, éppen kijövünk egy hónapba. A férjem ~110e keres, van egy 33%-os autóhitel letiltása, mert sikerült rommá törnie a lízingelt autóját. Nekem 90e a gyed+családi.
Összejön 200e ft, ebből 50 albérlet, 50 rezsi, kb 10 pelenka, 10 tápszer, meg ugye ami még kell a lányoknak, olyan 50ezer marad havonta ruhára és élelemre. A kicsik 1évesek meg veszek nekik minden egészséges gyümit, zöldséget, husit, igyekszem a lehető legjobbat adni nekik. Nem szórom a pénzt, ruhákat főleg jó minőségű turiból veszek, nem nagyon érdekel most a divatozás. De így is az utolsó héten már nagyon kreatívnak kell lennem, mert kifogyunk a pénzből és sűrűn van, hogy mondjuk a többieknek husit csinálok a rizshez, magamnak meg tükörtojást, meg nem eszek annyit. De nem érdekel, ez nem panaszkodás, vannak nálam sokkal rosszabb helyzetben lévők is, tisztába vagyok vele. A férjem viszont kap havi majdnem 20 ezret SZÉP kártyán, amit melegétkezésre lehet levásárolni, illetve bent nekik a melóhelyen a büfébe. Annyiszor mondtam már neki, hogy dobja be a közösbe és majdnem 2 hétre tudnék kaját rendelni menübe és akkor kicsit könnyebb lenne, plusz nem kéne mindennap főzöcskézni is mert a 2 pici mellett nem olyan egyszerű. De ő hajthatatlan azt mondja a fizetését haza adja mind egy szálig, de a SZÉP kártya az övé. Olyan "hasznos" dolgokra költi el a munkahelyi büfébe, mint energiaital, chips, rágó, mert meleg ételt és szendvicset is pakolok mindennap. Tudom, hogy ő dolgozik meg érte, de ha egy család vagyunk tényleg irreális elvárás, hogy ne sajátítsa ki? Mindig azzal érvel, hogy nem éhezünk, ami igaz is, de azért megkönnyíteni a hóvégi "Mi legyen a kaja?" dolgokat..:(
Egyszerűen elképesztőnek találom, hogy apuka chipset meg energiaitalt eszik, miközben az anyuka a hónap végén már nem tud főtt ételt enni. Ráadásul akik azt mondják, hogy ha már az egész napot végigdolgozza ez jár.. Persze jár, és az anyukának mi jár azért, mert 0-24-ben folyamatosan dolgozik?? Az, hogy hónap végén tükörtojást kell ennie, mert nincs pénz másra? Szerintem mondd ezt el neki, hogy te nem akarsz azért nem enni, hogy ő chipset meg energiaitalt zabálhasson. Milyen családfő ez?
Egyébként azt mondod 50 ezer van havonta élelemre, de mi az amit havi 30 ezret a gyerekekre költesz? A tápszer, pelenka megvan 20-ból, ruhát az élelmes 50ezerből veszel, akkor mire megy el az a 30 ezer?
"most 300ft egy üdítő, meg 2-300 ft egy csoki vagy csipsz, az nem egy nagy szám... "
Lehet hogy 300ezres fizu mellett nem nagy szám,de 200ezer van 4 főre,amiből 100 kapásból elmegy a lakásra,akkor had ne jusson napi ezres hülyeségre ha otthonról viszi a kaját.
Mi ketten keresünk 350-et+30cafeteria,de eszembe nem jutna napi ezrest nassolnivalóra költeni.Reggeli mellé egy joghurt és kész.A melós büfé egyébként is dupla annyiba került mint máshol.
Nekünk is sok a villanyszámla havonta 8000-9000 Ft:2 tv, mosógép,számítógép,mikró, hűtő. S most jött ki az éves elszámolás:18.000 Ft. :S
Én nem azt mondom, hogy adja haza az egész cafateriat,költsön magára is persze, de ahogy írta az egyik hozzászóló, lehetne annyi esze a férjednek, hogy hó végén, amikor látja, hogy te tükörtojást eszel, ő meg húst, akkor visz haza neked abból rendes főételt. Nem rossz neki azt látnia, hogy magadtól vonod magad az ételt?
Azért a havi 20.000+ még pénzt is hord magával, szerintem sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!