Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan segitsek a baratomon...

Hogyan segitsek a baratomon aki 3 nappal ezelott elveszitette autobalesetben a jegyeset?

Figyelt kérdés

az tortent h vasarnap jottek hazafele es egy kamionos belejuk rohant es a jegyese meghalt, most szombaton lenne a lagzijuk (junius 27). Sehogy nem akar ki jonni a hazbol nem akar senkivel talalkozni mindenki biztatja de o nem akar semmit tenni mar 2 napja nem is eszik semmit, mondvan h o is meg akar halni.

senki nem tudja h mit csinaljon h deritse jobb kedvre mit lehetne csinalni vele

koszonom elore is a valaszokat

2009. jún. 23. 08:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Huh... Részvétem, ez borzasztó lehet... :(

Megértem, h meg akar halniő is, én is így éreznék hasonló esetben, természetesen hagyni nem szabad - bár szerintem nem lesz öngyilkos.

Nagyon nagy trauma érte, hagyjatok időt neki a gyászra, egyelőre én nem próbálkoznék jobb kedvre deríteni (mit is mondhatnál...?).

2009. jún. 23. 08:26
 2/12 anonim ***** válasza:
32%
Talán-talán... Nagyon-nagyon nehéz lehet neki most. Ha a hozzátartozómmal történt volna ez a tragédia én bevinném a kórházba és néhány napos enyhe altatásban tartatnám. Ez idő alatt nem kell gondolkoznia és ki lehetne vonni a mindennapok terhe alól. Otthon ezt nehezen lehetne kivitelezni. Persze ennek feldolgozásához feltétlen kellene pszichológus is!
2009. jún. 23. 08:28
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az első néhány napban nem is kell jobb kedvre deríteni. azzal nem segítetek, ha nyaggatjátok mindennel. egyen igyon, aludjon, mosolyogjon. békén kell hagyni, hogy magában ezt az egészet fel tudja dolgozni, egyáltalán fel tudja fogni. és segíteni neki mindenben. minden ügyintézés alól kivonni amennyire csak lehet, hogy azokkal a dolgokkal ne kelljen szembesülnie még pluszban. legyetek mellette, de ne próbáljatok ételt tömni bele meg semmit, mert lehet hogy csak rosszabb. néhány nap alatt kicsit javul majd a helyzet. ha akkor sem, akkor már azért beszélni kell vele, hogy beszélgessen el pszichológussal, aki segít neki ezen túllépni valamennyire.
2009. jún. 23. 08:38
 4/12 anonim ***** válasza:
91%
Hagyjátok békén !!!! Fogalmatok sincs min megy keresztül !!! Annyit tehettek, hogy valaki valamilyen módon figyeli, vagy ránéz, vagy pl szülei ha otthon vannak, hogy ne tegyen magában kárt. Sokkot kapot , és nincs még magánál, hagyjátok békén!! Majd hetek múlva ráértek vigasztalni.
2009. jún. 23. 08:44
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
én is egyetértek azzal, hogy hagyjátok most kicsit békén. Persze azért folyamatosan nézzetek rá, nehogy mégjobban magába forduljon és kárt tegyen magába. Nem is tudnád hogy vígasztalni, ez azért elég nagy trauma neki. Hagyjátok, ne nyaggassátok, de érezze, hogy mellette álltok.
2009. jún. 23. 09:30
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Istenem, ez borzasztó... Ilyenkor azért is próbálunk vigasztalni, mert nekünk is jobb, ha a gyászoló jobban van. De nem kell erőltetni. Az jó, ha valaki van mellette mindig, és ez bőven elég. És ne szívd mellre, ha durva, goromba, elutasító. Sok erőt!
2009. jún. 23. 09:48
 7/12 anonim ***** válasza:
73%
az azért fontos, hogy igyon, az evést kihagyhatja 3-4 napig. Tud már sírni? AZ a legfojtogatóbb idő, amikor még az sem megy... Részvétem!
2009. jún. 23. 10:21
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
A temetés, és az esküvő kitűzött időpontja előtt ne is várjatok javulást. Esetleg orvosi segítség kéne majd, valami hangulatjavító, vagy ilyesmi. Inni tényleg igyon, és hagyjátok, hogy gyászoljon. Amit tehettek, hogy mellette vagytok a bánatában.
2009. jún. 23. 10:38
 9/12 A kérdező kommentje:

az eskuvo elmarad a temetes holnaputan lesz. Melette vagyunk szomorkodunk vele egyutt ma neki fogott enni kezdett eletet olteni magaban

nem viszuk sem pszichologushoz sem korhazba altatni

koszonom a valaszokat

2009. jún. 23. 15:12
 10/12 anonim válasza:
100%
Hogy van a barátnő? Nekem is nemrég halt meg a szerelmem egy balesetben, tudom min ment át a lány! Napokig nem ettem, csak cigiztem, meg néztem ki a fejemből és nem akartam elhinni. Vissza akartam kapni,vagy visszaforgatni az időt, h vele haljak meg... lassan aztán kezdem megszokni, h nincs velem és ezzel tudatosul a halála szépen lassan. Borzasztó dolog ez!
2010. márc. 10. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!